![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Makedonija: Intervju » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Eve i jas da kazam kako pominav. Bev na 22 Maj zashto mi prezakazaa.
Dobiv viza. Edinstveno me prashaa zashto ne sum aplicirala za brachna viza . im kazav deka e poradi dolgoto chekanje i toa beshe. nekolku prashanja za shto imam ucheno i toa. Vchera kupiv bilet za 12 juni letam za Florida ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mene mi zedoa I-134 i tax return od sponzorot a mi gi vratija izvodite od banka ne gi ni poglednaa , isto i dogovor za iznajmen stan.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cestitam Gordana ti posakuvam se najdobro vo noviot zivot vo USA. Koga go zemas pasosot ili veke go zede? ako mozi da mi kazis sto podetalno nosese i sto ti zedoja i kako odese razgovorot?
|
|
|||
|
|||
![]()
Cestitki Gordana07 so sreka vo USA. Bi te prasal okolu kartata kade ja nabavi da ne znaes kade e najpovolno da se kupi odnosno najeftino. Taksata za USCIS moze da ti ja plati i maz ti da ne se sekiras tuka posto imaat problem.
|
|
|||
|
|||
![]()
biletot go kupiv od bulgarian airlines Sofia - Miami i beshe nekade okolu $500 no samo za toj den beshe poeftina a za drugite denovi biletite bea poskapi.
a USCIS taksata ne moze da ja plati ni toj zahsto sistemot ne raboti nikade taka da izgleda ke se cheka da go sredat problemot pa potoa ili eventualno ako primaat drugi nachini na plakanje. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() me interesira kolku vkupno $ plativte (za eden)? dali se samo tie 330 ili se plaka uste nesto vo ambasada? tnx |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nema problem. Samo da stignam na red ednas i jas
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pa vaka , mi zedoa Affidavit of support , Tax return for the last 2 year od sponsorot. i moite dokumenti osnovnite uverenija i dokumenti od shkolo. drugite mi gi vratija.
Za vizata se plaka 330 dolari ( vi preporachuvam da imate spremano dolari zashto videov eden pred mene otide nadvor da smenuva ili mene taka mi se prichini) i 145 dolari se plaka od ko ke ja dobiesh za procesiranje na dokumenti SSN i zelena karta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Makedonija apostil | JOJO78 | Intervju (interview) - Ambasada | 11 | 26.02.2012 21:48 |
HM...zanimljiv intervju... | nelson | Vaša strana | 9 | 26.02.2009 10:27 |
Intervju zakazan ... | mvp977 | Druga koverta | 3 | 23.10.2008 17:16 |
MAKEDONIJA i AP KiM - Gde obaviti lekarski pregled | srdjevic | Uputstva za dobitnike | 0 | 10.10.2008 08:17 |
intervju-kako izgeda | wingreen | Stare teme | 18 | 08.07.2008 05:50 |
![]() |