Dobar dan svima.
Rezirvisao sam kartu sredinom aprila(sto je nebitno) i imam dva presedanja, Pariz i NY, a krajnja destinacija je miami. posto mi se Pariza do NY-a vodi let kao jedan a od Ny-a do Majamija kao drugi i rekli su mi da prvo moram da pokupim prtljag pa da ga platim 40 dolara i onda ponovo cekiranje pa tek onda prema majamiju. Ako neko moze da mi napise kompletnu proceduru od trenutka sletanja u NY do poletanja za Majami, odnosno kad treba da pokupim torbu, kad placam, itd, posto znam da u parizu ne cekiram prtljag vec samo kartu i to je to, neka me neko ispravi ako gresim? btw znam da slecm na termianl 8 a polecem sa terminala 3. Unapred hvala.
Pa pokupis je kad stignes, odes na terminal odakle imas sledeci let, tamo je predas i platis sta treba.
Ok, nego sam mislio na kontrole kako sta ide prvo? Jel prvo pasosska pa pokupim prtljag pa carinska pa onda idem na terminal?
Dok si još avionu od Pariza do Njujorka dobićeš dva obrazca da popuniš, prvi je za imigracionog službenika ( I-94 form) a drugi za carinika ( custom form ) i čuvaš ih spremne i pri ruci. Po izlasku iz aviona ideš pravo na imigraciono i biraš red Non-US Citizens, tamo predaš imigracionom službeniku( što bi kod nas bilo neka vrsta policije) I-94 form, pasoš i ostale tvoje papire, sve to malo potraje kad je velika gužva može da bude i par sati. Posle toga ideš da pokupiš prtljag sa karusela pa pravac kod carinika koji te pita samo da li imaš voća ili hrane, to se prolazi brzo…Posle njega predaješ prtljag i ideš pravac na tvoj izlaz na avion za Miami….Prporučujem ti da ti vreme između letova u Njujorku bude minimum 3 sata, jer gužve na imigracionom znaju da budu velike a tamo nikoga ne zanima što ćeš ti propustiti let….
Hvala care, imam 3 sata i 10 minuta pauze tako da cu valjda stici. Poz.
Cini mi se da je bilo govora da dobitnici na lutriji ni prilikom prvog ulaska ne treba da popunjavaju taj I-94 obrazac da je to samo za turisticke vize?!
Ako i ne stignes na drugi let ne brini,sto se meni desilo u Cikagu.Imao sam izmedju Chicago i Seattle samo sat i po,i nisam stigao.Ja se us*o,kao naplatice mi novu kartu.Otisao do masine koja izgledao kao bankomat,provukao nas novi pasos biometrijski i rezervisao sebi let za 5h kasnije.Bas me je odusevila ta usluga…
A i ako ti toga dana izmakne let, odes na salter prevoznika i oni ti daju vaucere za spavanje i veceru/dorucak i objasne ti gde da ides. Pa sutra ujutro na prvi let.
Ja sam jednom prilikom imala užasno kratki layover, morala sam moliti stjuardesu da me pusti među prvima van iz aviona. Sjedila sam blizu dna i da sam izašla po redu, zapela bih u gužvi i propustila zadnji avion taj dan za moje odredište. :no:
Žena me zvala prije slijetanja da se sa svojim stvarima preselim u buisness class. :skviz: Krasna je bila, htjela me pustiti prvu van iz aviona, ali se neki čovjek nagurao prije mene pa sam bila druga. :==D: