![]()
Ako odem, tj. ako se desi da me izvuku i odem, voleo bih da nastavim da sviram… Shto sa nashim, shto sa ostalima.
Inache ne sviram Jazz, ali dosta dugo slusham poneshto od Jazza ![]()
Vi ste uglavnom ekipa koju ne zanima sport i to je vaše pravo, ali ne može se tako paušalno reći sve je klađenje, sve je režirano, i sport je bezveze.
Iz ugla medicine više puta sam čuo da odlazak na sportske događaje prazni psihički čovjeka i da je zdravo. Sigurno je zdravije od alkohola i duvanskog dima po pabovima, ali ne kažem da ne treba nigdje izaći i popiti, pa i pojesti dobro sa roštilja. Ima još dosta faktora korisnog za život čovjeka koje su vezane i za sport, osim za dešavanja kroz pomenute sfere interesovanja.
A što se tiče stava o klađenju, svakako da ima i toga, ali onaj ko prati sport uglavnom zna šta vrijedi gledati i šta je kocka a šta zadovoljstvo i umjetnost igre.
Npr. ko god je sinoć gledao utakmicu Mančester-Bajern mogao je uživati u vrhuncu fudbalske igre, a ne nekoj režiranoj predstavi o prodaji utakmice zbog tiketa i kladionice.
Ako mi se ista svidja u vezi sporta ovde, a to je da ljudi idu na te stadione da gledaju sport, za razliku od evrope (ne samo srbije) gde ljudi idu na utakmicu kako bi se tukli, demolirali stadion i sebe i ako je ikako moguce medjusobno poubijali…da ne govorim da droga i alkohol koji su ukljuceni u tom procesu su daleko veci nego oni na koncertima i pubovima.
Ovde nema kordon pandura (popularno nazvanih robocop zbog oklopa koji nose) da stoje na svakom cosku kako bi napravili red na sportskom desavanju. Ovde jeste onako kako bi trebalo da bude, ljudi nose odecu, dresove, salove svog voljenog tima i idu da popiju koje pivo i odgledaju utakmicu u miru. Tu im skidam kapu.
@dreadnot
nisam ja mislio da mi neko non-stop visi u stanu, upravo sam mislio na ta povremena druzenja i rostilj. By the way, ta prijateljstva koja je sticu u detinjstvu, ovde kada dodjes…veruj mi…sledi ubrzani proces toga
Jednostavno, mnogo nas je ovde doslo bez igde ikoga i mnogi ljudi su izasli u pomoc kompletnom strancu. Postoji ta neka nit koja ovde vezuje ljude mnogo jace i brze nego sto mozes zamisliti. Opet, zavisi ko je kakav…ali ja moram reci da sam ovde nasao dosta pravih prijatelja (veliki broj sa ovog foruma
).
@pekka
za tebe nema brige ovde, imas Jazz koliko hoces. Ja slusam metal i hard rock muziku i toga ovde gotovo da nema. Kada kazem ovde, mislim na Chicago, jer ima toga koliko hoces malko juznije ili u NYC.
I ja volim da slusam pomalo velikog majstora, pokojnog Pastoriusa.:no:
@dreamerns
Onda se sasvim lepo razumemo. Raduje me da je proces “sprijateljivanja” ubrzan i da je moguce povezati se sa ljudima koji dele istu “muku”. Tako sam nekako i zamisljao odlazak preko, nadao se da je bas tako, a sada si mi potvrdio. Ja sam ti od onih koji kad mu je dosadno u putu moze i sa nekom babom da cavrlja o iskvarenoj mladezi, a da ne pominjem kad je dobro drustvo, slicnog mentalnog sklopa, pa udri u zezanje. Malo su me naplasili postovi o ovdasnjoj emigraciji, onom primitivnijem delu, ali valjda necu biti u prilici da ikada budem upucen na nekog od takvih. Slazem se da je bas ovaj forum odlicno mesto da se naprave “pred-poznanstva” koja se u dalekim zemljama bruse i glacaju do perfektnog sjaja. No, to je opet prica o nama tamo. Mene zanima da li je moguce napraviti takvo povezivanje sa izvornim Amerom, recimo kolegom sa posla koga muce iste ili slicne stvari, koji ima ista ili slicna interesovanja, ili je to a priori izgubljena bitka? Na tome bih voleo da poradim kad odem…
A sto se tice muzike - moze jazz (na uzas moje gospodje, ona je teski roker u dusi), blues (mada ga mnogi pljuju da je prejednostavan), uvek rock (pa bio i tezak i metalan, uostalom, metalci prave najbolje rock balade), jedino ne znam koliko cu da zavolim tamosnju narodnu muziku, ma ne moze country da bude gori od Sase Popovica i Granda…
Naravno da od toga ne moze biti nista gore. U americkoj muzici nema sale, ma o kom stilu da se radi. Kada njihov narodnjak u pitanju, tu se moze cuti gomila izuzetnih muzicara i talenata da covek ne poveruje (da se razumemo, nisam ljubitelj te varijante). Cak i kod ovih silnih hip-hopera nema sale, tu sviraju samo extra muzicari. I sto je najinteresantnije sve se svira uzivo, nema matrica i kojekakvih nebuloza, pa kome se svidja - svidja se.
Ukratko, najbolja muzika se uvek radila i radice se u Americi, bilo da je to pop, rock, jazz, blues, country i ostali derivati i kokteli.
Dobar je Country, onako malo, da zagolica
A i dosta Rocka i Metala je izniklo iz njega. Skoro svi “country licks&riffs” su iskorisceni u Rock i Metal muzici. Npr. Zack Wylde, koji sva svoja autorska dela temelji na blues pentatonici i par country licks. A pritom je zestoki heavy mjetal ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=a1ThSi1wbqU
Tractor Country ![]()
p.s. da ne davim dalje xD
neka, neka, lepo je cuti… ja sam svojevremeno slusao neke nemacke narodne pesme, pola od njih je vuklo na country, tek da se da naslutiti odakle koreni. Dodas tome malo irskih tonova i eto citavog zamesateljstva.
Jao ljudi pa tek kada posetite Nashville TN skontate shta je Country … nema nikakve razlike u odnosu na nase narodjnjake (menatilitet je svugde isti)… Bend na bini pevaljka se seta po stolovima i shanku, silikoni izbaceni, tu je naravno malko kulturnije kantica u koju se tip ubacuje… ;). Evo dokaza Fora je da ova kafanica nije negde off road u po nedodjije, nego na glavnoj dzadi u sred centra. Razlika je samo u tome da je amerika stvarno velika pa od mora tih pevaljki i bendova, s vremena na vreme ispliva neko ko je ultra mega giga zvezda i to se smatra main stream-om. Generalno ameri gledaju na to ko mi na nase narodnjake.
@dreadnot upravo sam o tome i pricao, da je tesko sa amerima postici takvo prijateljstvo (ali ko sto rekoh…ima izuzetaka, ali vecina jesu malko otudjeniji).
Elem, sto se muzike tice, meni je ipak Britanija majka. Na jednom ostrvu da je toliko dobre muzike proizvedeno. Manje-vise je vecina zanrova tu stvorena (osim “crnacke” muzike koja ipak ima korene u americi). Doduse, ja rap, hip-hop i sl volim manje od nasih narodnjaka…odnosno, ne mogu bas da slusam (izleti koji hit koji mi bude ok, ali vecina mi je bljak). U Chicago nema mnogo country muzike i oni to ovde smatraju isto ko mi grand produkciju. Zato ima dosta blues muzike (sto je dobro), ali i gomila tih rap, hip-hop, gangsta Yo Yo from Da Hodd, What’s up. what’s up muzike (sto ja bas nesto ne voledem :-)).
Iskreno, kada putujem negde kolima volim iz zajebancije da odvrnem neku country stanicu, hehe…nekako doprinese celokupnom osecaju putovanja kroz ameriku
Koreni country muzike koliko je meni poznato su u Irskoj. Ja obozavam irsku muziku i kada sam cuo koliko irskih pubova ima u Chicago odusevio sam se…medjutim, ni u jednom od njih se ne pusta irska muzika, niti bilo kakva ziva muzika…nego, plazma tv, bud light, jukebox i sport. Kod nas se to zove sportska kladionica, ovde je to irski pub.
:blink: Irish Pub bez trunke irske muzike? Naravno tu su Ginis i Kilkeni…? Kao i nash RedCow u NS, chista komercijala. Jedino mi je Dublin uvek imao smisla. Nije nikad bio strogo Irish, ali je muzika uvek bila odlichna. Rokabili, Punk, Rock, Heavy Rock, Brit Punk… i naravno The Dubliners, The Pogues… Itd.
A koji su uslovi za otvaranje kafane u Chi? Imam ja gomilu Irish-a
Inache i sviram (raspao se bend :() IrishPunk ![]()
ljubitelj sam guinness-a, tako da u meni povremeno tece irska krv i uvek sam raspolozen za te varijante! odusevio sam se stepom pre par godina kada je u skc-u gostovao jedan irski sastav. e sad mogu da zamislim kako bih to izgledalo negde u usa gde ima dosta Iraca…
Nista nije kao nekad sto je bilo.:no:
@Zana trazio sam po forumu o zemljitresima ali nisam nista konkretno nasao. Posto vidim da si u CA, molio bih te da malo objasni situaciju. Poslednjih meseci se bas ljulja to podrucje pa me interesuje kako ti to dozivljavas. Ono sto sam citao o CA mi se svidja ali me plase ti zemljotresi. Kako to izgleda u real life?
Hvala!
Odmah da ti kazem, ovde svako podrucje ima svoje kataklizme. CA su zemljotresi, centar lupaju tornadoi, sever poplave i blizzard, jug uragani…
Ma to je sve meni ok…nije irska muzika, ali su rock bendovi. Ovde je irski pub u istom stilu ko RedCow i sl, ali sada zamisli da tu ubacis tonu plazma televizora od 50 incha i vosti se sport na sve strane. Izem ga, ali nekako mi se ne uklapa u koncept nikako.
Moram otvoriti irsku kafanu… nema druge ![]()
Inache, ne znam da li si bio u Dublinu u poslednjih godinu-ipo dana, ali i Vlaci sad ima Plazmu
Pushtaju se koncerti, spotovi, skroz je opravdano postojanje
… Mesto jednostavno ima dushu.