Osim Juznog Austina - ostalo je sve O.K. … zavisi sta ti odgovara… zbog blizine posla… grada, itd. Centar je izuzetno skup , a 15-20-ak milja su manja mjesta tipa Round Rock… Cedar Park, Pflugerville, Leander - koja su pristupacna za stanovanje ( jednosoban stan do 1000$ , dvosoban do 1500$)
Vidi pod 1 :). Salim se … u principu nema nista sto bi se MORALO zaobilaziti … ali opet - zavisi sta trazis, tj.jesi li sam … sa porodicom… sa djecom… da li ti je vazna blizina skole i sl.
Ponuda posla je velika - ali opet zavisi cime se bavis .
Ima Srpsku zajednicu, tj. crkvu u Leander-u … ima ~200 ljudi iz ex yu
Sta je vazno znati … da… nema gradskog saobracaja, guzve su u saobracaju velike, auto ti je NEOPHODAN i to odmah po dolasku. Lagan je grad za snalazenje( google maps besprekorno funkcionise). Klima je super (trenutno je 15 stepeni, zime kao da nije ni bilo (do sada ), mi smo stigli pocetkom avgusta i bilo je vruce taman koliko je dovoljno :). Administracija je jako spora ( za vozacki ispit je potreb
Ne znam sta drugo … ako imas pitanja - samo udri
Ja sam “najmladji” ovdje - pa kol’ko znam i mogu - tu sam
Hvala @ivangradjanin na lepom odgovoru i @Jocovics na ponovnom oživljavanju teme.
Mene su malo bocnuli jednom ponudom posla u Ostinu. Malo sam guglao i zaljubio se u Ostin. Izgleda mi kao kul grad.
Hvala @ivangradjanin na odgovoru.
Koleginica mi je predlozila Austin, pa sam htela da ispitam i tu opciju. Juce sam gledala na youtube-u, malo i bas mi se dopada.
Vlaznost nije tako velika kao u Hjustonu?
Kazu mi da je Hjuston grad dima i industrije i da je dosta zagadjen. Takodje su mi rekli da je razlika izmedju ova dva grada, kao izmedju Beograda i Novog Sada. Pa ti sad vidi Svensone. Ja bih uvek pre izabrala gradic sa dusom, nego vreli asfalt.
I ja sam isto pomislio kada sam ih poredio. Čak me Ostin podseća na Novi Sad. Sa jedne strane ravnica, a preko reke planina (ili brdo, šta li je to tamo).
Pošto živimu Novom Sadu (još malo), onda mi Ostin zvuči kao lepo mesto za stanovanje. Ne bi me toliko istraumirala selidba. :obrva:
Još malo, pa ću vam pisati svoja iskustva iz Amerike.
Hjuston. Tamo mi je drug, ali tražiću posao i u Ostinu. Nadam se da ću dobiti posao u tamo. Hjuston je, prevelik grad za mene. Više volim manje gradove.
Kad smo kod obuće; gledao sam cene. Markirane cipele i patike poznatih proizvođača u Wallmartu, Sirsu i Targetu su na sniženju. Nisam mogao da verujem kad sam video cene. Sve je duplo jeftinije. Kineze i pijace ne računam, zbog razlike u kvalitetu, mada je i to diskutabilno (da li je kvalitetnija roba u “poznatijim” prodavnicama).
Na Amazonu je već druga priča. Oni isporučuju robu dronovima :;D: pa moraju da otplate letelice.
Ne znam kako tu kod tebe, ali u NJ odes u Factory Store (Nike, Adidas…) i kupujes stvari po bezobrazno jeftinim cenama. Nista ne moze da se poredi sa njima. Jbg, ovde outlet centar ima pravo znacenje, a ne kao ona sprdnja u njivi u Srbijici.