Back to Serbia

Doslo vreme da se pali nazad :slight_smile:
Eto…iskocila mi je jedna prilika da budem u Srbiji ceo jun. Malo posao, malo godisnji. Nazalost, idem sam bez Kaneolope. Moram priznati da sam jako uzbudjen, jer je sve nekako bilo na brzinu…odmah se kupila i karta…i ja vec iduce nedelje idem nazad. Mami nisam nista ni rekao…iznenadicu je :slight_smile:
Kako je cudan osecaj…biti uzbudjen jer ides u Srbiju. Kao prvo “ides u Srbiju”…uvek je bilo “vracas se u Srbiju”. Uvek sam bio skenjan kada se vracam…a sada sam uzbudjen sto idem :slight_smile:

ljubomorna sam, mogu ja sa tobom?? upravo sam se rasplakala jer sam propustila 5 god mature :-((( kako ces zenu ostaviti samu tamo, joooj? kaneolopa dodji kod nas!

Srecan ti put u tvoju Srbiju dreamerns-e. Povedi sa sobom lepe trenutke.

Dremeru, moja preporuka je da se ne igras sa mamom tako.. Covjece od strasnih iznenadjenja moze se zeni nesto desiti.. Shvatam ja da ej to dobra fora.. i ja bi nesto slicno uradio.. ali opet razmisli o tome..

Inace srecan put i dobar provod ti zelim.. a Kanelopa ce valjda prezivjeti sa PS3.. dok se ne vratis..:slight_smile:

Srecan put dreameru i probaj da se provedes sto vise mozes…proletjet ce ti juni kao san:beer:

Landlord, cini mi se da i ti putujes ovih dana??:blink:

Ako mi se dobro cini onda zelim vam mnogo, mnogo srece, para i uspjeha u novom zivotu u tim nasim amerikama i da ostvarite sve svoje snove:bravo::1081:

Dreameru zelim ti srecan put i jedva cekam da cujem kakvi ce ti utisci biti kad se vratis. I stvarno javi mami, nemoj se saliti, veliko je to uzbudjenje.

Drimeru gari, dobro ti nama dosao back to Novi Sad, odakle je sve i pocelo (mislim na Milosa).

Hvala vam svima na lepim zeljama.
Sto se mame tice, ne brinite se…javicu joj se kada sletim telefonom…da se malo pripremi :slight_smile: Necu onako bas banuti na vrata.

Ajte vi malo da Chicago-a… meni prazna gajba od petka :wink:

nemoj 2x da nas pozoves :smiley:
@dreamer pozz mi puno Novi Sad, covece koliko mi nedostaje, jaaako, strand i gradski autobus i moj teleeeep :frowning: auh a tek je 2 meseca proslo otkad sam ovde.

Hehe…imas i ovde gradske autobuse…i to 1000x bolje :slight_smile:

Sto se ostalog tice…polako…pocetak je najtezi. Sto vise vreme prolazi, sve je lakse… Meni je prvih 4 meseca sve jako nedostajalo, a posle sam se vec nekako navikao

Evo…stigao i dan za polazak…od sutra se javljam ponovo iz Srbije :slight_smile:

Ceka me jedan zesci jat-lag jer krecem danas u 5pm, a stizem sutra u 11am…tj…necu videti noc uopste :slight_smile:

Srećan put!
Čuvaj se kultorološkog šoka, on je mnogo opasniji! :==D:

Srecan put Dreamer i dobro nam dosao!

Srecan put druze i dobar provod.

Sretno dreameru. Pa da nam javis kako jet lag utice u suprotnom smjeru :slight_smile:
Uzivaj!

Srecno dreameru i pozzzzzzzzz mi NS i mazni tamo jedno pivce za mene:beer:

Da odes do stranda obavezno i za mene jednom do teleta! Srecan put!!!

Jel se spustio taj avion.
?Ajd da cujemo malo kako izgleda Srbija sada kada je gledas drugim ocima tj kada si gost u njoj.
Pozdrav druze i lepo se provedi.

Evo ja stigao :slight_smile:
hvala vam svima na lepim zeljama.

Sto se Jat-lega tice, daleko je gori kada se ide na istok (odnosno, kada se vracas u Srbiju).
U principu, krenuo sam u 17:15h i stigao u Pariz oko 1h (sto je tamo po lokalnom vremenu bilo 8). Noc je trajala citava 2 sata :slight_smile: Posle toga jurcaj na drugi avion itd… Tu sam tek malo uspeo nesto da odspavam. Jos se oporavio nisam.

Osecaj povratka je mnogo cudan. Ja sam samo 7.5 meseci bio odsutan i opet mi je cudno, mogu misliti kako je tek nekom koji se nakon par godina vrati.
Recimo da kada udjes u stan…sve ti je nekako poznato, ali ti je ujedno isto tako i cudno (nekako tudje, ne snalazis se vise tu i ne osecas da je tvoje). Super ti je sto vidis familiju i drustvo, ali prvi dan sam vec bio pomalo pogubljen i nedostajalo mi je moj dom tamo…jako slican osecaj onome kao kada sam stigao u ameriku i odmah mi je nedostajala kuca. Valjda je to neki mentalni sklop zato sto si svestan koliko si daleko…taj osecaj ne postoji kada ides negde blize na odmor i sl. Verovatno bi sve ovo bilo mnogo lakse (i lepse) da sam dosao zajedno sa Kaneolopom.
Kazu da se stvari ovde ne menjaju, ali nazalost nije tako…menjaju se i to na gore. Klub u koji sam jako voleo da izlazim (Route 66) se uskoro zatvara i pretvaraju ga u narodnjacko mesto. Srecan sam sto cu jos jednom imati sansu da odem u njega i slusam omiljeni bend (osmi dan). Vecina drustva je vec odavno prestala da izlazi, jer nemaju kesa za to…kriza se i ovde oseca…i to mnogo gore nego u americi. U americi se kriza oseti onda kada izgubis posao i krenes da trazis novi, dok ovde je osetis i na poslu. Npr. u mojoj staroj firmi su jednostavno ukinuli dnevnice i sada drugar koji radi na mom radnom mestu (a to znaci putovanje 3x nedeljno) zaradi daleko manje nego ja…da ne kazem koliko te samo troskovi puta izadju jer moras jesti po restoranima itd. Euro je skocio u tri lepe, a plate ostale iste itd. Moja struka trenutno bolje zivi nego ranije, jer su im plate u eurima, pa cela ova situacija im ide u korist (amerima skupo da placaju svoje, pa sada jos vise posla prebacuju vamo itd.).

Ok…da prestanem sa crnjakom…kevi nisam ni javio da stizem, tako da se jaaako iznenadila i to je stvarno bilo super. Idem da se jos malo oporavljam od jat-lega, jer sutra vec moram na posao. Jedva cekam iduci vikend da idem u neko zezanje :slight_smile: