Nemam Americku boravisnu ni radnu vizu.
Mozete li me savetovati
1.koji biznis najbolje uspeva u USA?
2. Da bi otvorio firmu u USA da li moram biti Americki drzavljanin ili imati radnu dozvolu?
3. Da li otvaranje firme/biznisa u USA olaksava dobijanje boravisne /radne vize?
U principu, otvaranjem nekog novog biznisa ili kupovinom nekog postojeceg, vi mozete sebi da obezbedite zelenu kartu (a i svojoj porodici)… Kucajte u pretrazivacu Green Card through investment, pa ima dosta tekstova na tu temu. Pre neki dan je bas bio tekst na slicnu temu u Chicago Tribune i pricalo se o tome kako ljudi koji planiraju da uloze odredjenu sumu u americku ekonomiju, mogu da dobiju zelenu kartu. Detalje zaista ne znam jer ne znam nikog ko je tako dosao. Znam samo da mora da se izdvoji ne bas naivna suma novca…
Ulaganjem u Americku ekonomiju, prostije receno otvoriti tamo firmu jeste laksi put za dobijanje Zelenog Kartona. Jedina stvar jeste sto je minimalan iznos koji morate uloziti je $500.000, i morate zaposliti 10 radnika koji nisu u srodstvu sa vama.
ja koliko sam video najbolje ide trgovina oruzijem -to je jedini biznis koji ide i kad je kriza
na primer pricao sam sa dosta relativno mladjih ljudi koju su IT ili programeri pa cak se i oni se zale da su im plate bar 30-40% manje nego sto su bile na primer pre samo desetak godina .
trgovina oruzijem je najisplativija kontra ulozenog kapitala i brzine “obrta” istog kao i marze koja se ugradjuje u cenu
taj deo ekonomije buja u americi iz raznoraznih razloga (na primer vidi samo koliko pokolja ima u americi svake godine odnosno koliko se ubija
)
As part of the Immigration Act of 1990, Congress created the EB-5 visa that allows foreign nationals to obtain a green card for investing at least $500,000 in an American project that creates at least 10 new jobs. The law is designed to spur economic development in areas experiencing high unemployment rates.
For areas with average unemployment rates, the minimum individual investment rises to $1,000,000.
Another little known immigration law is the E-2 visa that grants green card status to any foreigner who invests at least $50,000 to start a business in the United States. While the upfront barrier to entry is lower than the EB-5, the requirements for maintaining one’s presence in the country are higher.
Unlike EB-5, whose economic benefits are defined mainly in terms of immediate job creation, the E-2 program requires a renewal process every five years. During that time, a business owner must demonstrate that his or her operation is continuing to benefit the local economy in some way, usually through job creation or increased tax revenues.
Trgovina oruzjem je potpuno legalna ako imas registrovanu radnju koja prodaje dozvoljeno oruzje. Naravno, ne odnosi se na tenkove, avione, podmornice i sl. a da ti musterije budu “oslobodilacki” pokreti treceg sveta.
Ako je tako lako pokrenuti biznis sa prodajom oruzja koji su onda uslovi da neki pojedinac kupi to oruzje?
Imate li sazanja koliko ljudi oko vas (kolege sa posla, stanari u zgradi ili neki drugi) pokazuju zelju da kupe to oruzje i koliko im je relativno lako doci do dozvole za nabavku oruzja?
Sto se tice pojedinca dovoljno je da nema kriminalnu istoriju tj da prodje ‘background check’ i moze da kupi oruzje. Procenat je jako visok inace i lako se nabavlja
Da li se podrazumeva da je slobodno i nosenje oruzja sa sobom uz posedovanje? Kod nas se podrazumeva da je nabavkom oruzja dozvoljeno posedovanje kod kuce (u ormaru, na tavanu) ali dozvola ne vazi za nosenje sa sobom prilikom kretanja van kuce. Da li samo US drzavljano mogu kupovati oruzje?
U Wisconsinu od pre jedno godinu dana je na snazi zakon o pravu nosenja oruzja, tako da ako ga legalno kupis i imas dozvolu, mozes da ga nosis sa sobom, naravno ne da ti visi uz butinu kao u kaubojskim filmovima, nego ispod pazuha ili slicno (u torbici, itd.), sakriven od pogleda.
Ovo sve zavisi od drzave do drzave. Negde je dozvoljeno da ga nosis, negde nije bez posebne dozvole. Sto se tice kupovine, vecina ljudi koje sam ja ovde upoznao nema oruzije, niti se pali na to. Koliko mi je poznato, najliberalniji po pitanju oruzija je Teksas.
trgovina oruzijem je legitiman posao u US of A hteo ti to ili ne -to je ta neka njihova “prica” koja je temelj njihove kulture i drustva -cudi me da nisi “provalio” to do sada jer si vec godina tamo
i kao “industrija” stalno “raste” -cak i za vreme krize !
uzgred ne bi bilo zgoreg da se raspitas kod svojih starijih kolega koliko su zaradjivali kao programeri pre 5-10 godina recimo (mislim da ti se nece dopasti ono sto tu budu rekli)
Ja sam se bas iznenadio koliko je ljudi u Pensilvaniji zaludjeno lovom i ribolovom, a pod uticajem lova i oruzjem. I slazem se da je sve to posledica drzave gde zivis. U Chicago-u firma organizuje rucak, ovde nam organizuju rafting axaxaxa Idemo odma’!
Jedan moj bivsi kolega je imao 30 puca u svom studentskom stanu. 5 min od kampusa jer na kampusu nije smeo da zivi jer nije dozvoljeno da cuva svoje puce. Kad je cuo odakle sam, prva reakcija je aaa bas imam Zastavin pistolj taj i taj…