Pozdrav,
Zanima me da li netko, od prisutnih ovdje na forumu, ima kakvih iskustava, informacija o Clevelandu u Ohio state?
ono, neke generalije tipa kakav je grad, ima li posla za naći, stanarine itd…
Hvala unaprijed na odgovorima.
Pozdrav!!!
Pozdrav,
Zanima me da li netko, od prisutnih ovdje na forumu, ima kakvih iskustava, informacija o Clevelandu u Ohio state?
ono, neke generalije tipa kakav je grad, ima li posla za naći, stanarine itd…
Hvala unaprijed na odgovorima.
Pozdrav!!!
Pozdrav i dobrodosao na forum.
Zasto si se odlucio bas za taj grad u Ohio? Ja ne znam puno detalja o tome Statu, ali znam, gledano iz perspektive Indiane, gde sam ja. Mnoga predstavnistva velikih companija iz Indiane, nalaze se u Cincinnatiu u Ohio statu. Zasto je to tako, ne znam, ali znam da je tako. Iz tog proizilazi da su ova dva stata dosta poslovno povezana, ali da je ipak Ohio centar u odnosu na Indianu, sto znaci da ima i mnogo vise poslovnih ponuda, tj. lakse se dolazi do posla. Cene su, po mom saznanju, otprilike iste kao u Indiani, znaci povoljne, ako uporedjujemo s nekim drugim statovima, i to i sto se tice stanova i hrane. Ovo je sve uopsteno, ali za nesto vise i konkretno, ja bih ti preporucila, kao sto su i mnogi do sada napomenuli, sajtove tipa www.city-data.com (naznaku stavis za tacno odredjeni grad koji te interesuje), cene poslova www.salary.com, stanova www.rent.com ili www.apartment.com ili http://www.apartmentratings.com, poslovi www.monster.com ili www.careerbuilder.com ili http://hotjobs.yahoo.com (znaci svi oni generalni sajtovi koji idu za svaki grad u US, pa samo udaris za grad koji te interesuje).
Pozdrav!
Pozdrav,
Hvala na odgovoru.
Za Cleveland sam se odlučio čisto iz razloga jer tamo imam neku rodbinu pa, naravno ako nekim čudom i dobijem GC, za prvu ruku imam gdje biti.
Još jednom hvala na linkovima; sad se bacam na proučavanje. ![]()
Pozdrav!
Pa što ne pitaš rodbinu kako je tamo. Ja sam čuo da je Cleveland pun kriminala i dosadan i nimalo zanimljiv grad za život. To sam ja čuo pa zato nemoj da me držiš za reč.
Zato jer znam šta bi mi rekli: “Ma super ti je ovdje! Samo ti dođi.”
Htio bih čuti informacije i iskustva drugih ljudi.
Recimo , i ovo tvoje je korisna info jer sam ja čuo suprotno.
Tnx i pozdrav!!!
Baci se onda i na proucavanje ovog foruma kad imas vremena, imamo mi ovde veoma mnogo korisnih informacija, kao i jos veoma mnogo linkova koji mogu da ti budu od pomoci. Preporucila bih ti i da procitas blog, iz koga je i proistekao ovaj forum, koji je njegov sastavni deo.
Pozdrav!
Evo i linka za blog:
/t/zelena-lutrija-retro/35/1
Ono sto ja znam, nije bas pozitivno.
Bas sam nekidan gledala listu 10 najgorih gradova za zivjeti u SAD-u, i meni se cini da kotira na 3.mjestu.
Ali odnekle se mora krenuti