Da li imam šanse

za gc ne trebaa nikakav deposit u banci, mislim da samo za turisticku mozda?

Koliko smo mogli da procitamo na temi Intervju - Makedonija, samo onaj ko ne moze da obezbedi obrazac I-134, treba da donese izvod iz banke. Procitajte ovde odgovor clana koji je tako dobio vizu. Pozovite ambasadu u Skoplju pa proverite.

Toa go imav prochitano no bidejki ne e definirano kako sigurno, zatoa pobarav pomosh.
Vo sekoj sluchaj, ti blagodaram.

просекот е минимум 5000 долари од индивидуа
никаде нема да ти го кажат, јас зборев со вработени во конзуларен оддел во ск и викаат не знаеме ние тоа, колку ке смета конзулот дека треба да имаш во конкретната ситуација толку ке ти бара
пример не е исто трошоци за живот во њујорк и незнам некој град во јута или колорадо
имам зборено со луѓе што прикажувале, толку е вообичаено 5000 за еден 10000 за двајца

Prilikom raspodjele 50000 viza, da li se u taj broj računaju samo aplikanti ili se računaju i derivatives odnosno porodica?

Samo aplikanti.Ukoliko se prijavi i supruznik onda se sanse za GC udvostrucuju.

To bi praktično značilo da se izda 50000 viza aplikantima + cca još toliko njihovim supruznicima,djeci…koji nisu aplicirali nego dobijaju vizu na osnovu spajanja porodice?

Ne, 50.000 viza preko Divesity Visa Lottery se dodeljuje ukupno za aplikante, supruznike i njihovu decu. Zelena karta moze da se dobije na vise nacina, a spajanje porodice i DV Lottery su nevezani jadan od druogog. Vise o GC mozete procitati ovde.

Tako sam i mislio. Generalno znači da aplikanti dobiju nekih cca 20-30k viza a ostatak se popuni sa porodicom. Naravno pričam o ljudima koji dobiju vize a ne na one koji se izvuku na lutriji. Nisam se dobro izrazio za “spajanje porodica”. Mislio sam na derivatives koji dobiju vizu na osnovu aplikanta.
U svakom slučaju hvala na pojašnjenju.