Cao svima, moze li da neko iz Detroita pomogne nama koji mislimo da odemo tamo? Kako naci stan i posao…bar neke informacije…kako je tamo mesto da se zivi…moze neko da nam kaze svoje iskustvo…hvala vam inapred…
Ja nisam ziveo u Detroitu, ali sam bio jednom tamo i moje iskustvo je da od tog grada treba bezati sto dalje. Sigurno postiji dobar razlog zasto trenutno nema ni trecinu stanovnika koju je nekad imao.
Sto se kuca i stanova tice, svaka peta je naseljena…ako uopste i toliko.
Vecina ljudi ipak zivi u predgradju Detroita, koje verujem da nije ni priblizno ovako grozno.
Sve u svemu…bio sam u centru grada i vozali smo naokolo nekih 8 milja, ja vecu tugu i sivilo u zivotu nisam video.
Iskreno, ne vidim zasto bi nekom palo na pamet da se od cele Amerike seli u Detroit. Ako tamo mozes naci posao, pored kompletno unistene industrije, onda mozes svuda ![]()
Zar ne bi trebalo da se ova tema nadje na sasvim drugom mestu???
Da se nadovezem na Dreamerovu pricu o Detroitu. Imam informaciju i prve ruke od lanova jedne “delegaije” koja je upravo stigla iz Detroita. Kazu ljudi da im se cinilo da su se nasli usred snimanja nekog apokalipticnog filma, tako izgleda centar grada. Napustene kuce, zgrade, puste ulice, nigde nikoga, jezivo i u sred dana, a kamoli predvece ili nocu. Ako postoje mesta za totalno izbegavanje, onda je to, na zalost, Detroit.:no:
Ja potvrđujem priče od dreamersa i pekka, mi smo živeli u Toledu, gradiću 45 minuta od Detroita i sve je tačno što su već napisali. Najveći problem je kriminal, koji se prelio i na okolna mesta.
Doduše sada sam čuo da gradske vlasti ruše grad, jer valjda centar Detroita je imao nekada 3 miliona stanovnika a sada manje od milion. I vlasti sada ruše širi deo grada ko ji ne napušten jer neće da plaćaju policiju, smeće, prevoz, itd … tamo gde ne živi niko. U narednom periodu verujem da će se obnoviti grad, od centra pa na šire i naseliti opet čim bezbednost se poboljša. Do tada ne savetujem život u Detroit ako postoji jiš neka opcija.
onda dok imam v remena da trazim prijatelje u drugim gradovima…za sad mi je Detroid bila opcija ali posle ovoga…:blink::blink::blink:
i ja sam se spremila za tamo…:smrc::smrc::smrc: eeee sad…:smrc::smrc:
Ako niste do sada, onda na ovom primeru mozete lepo da vidite koliko moze da bude korisno clanstvo na ovom forumu. Da nisam bio clan i da nisam pomno citao sve sto drugi pisu, ja bih se verovatno odlucio da idem u JAcksonvill, Florida, jer tamo imam sestru od tetke, jedini rod u USA. Medjutim, mnogi su naveli da je Florida lose resenje, velika nezaposlenost, niz drugih otezavajucih okolnosti, pa sam na vreme odustao od te ideje i desilo se, nakon poprilicno trazenja, da se otvorila nova, daleko perspektivnija prilika. Zato samo napred, pisite svima koje znate ma iz koje price, nikada ne znate gde moze da vas ogreje sunce.
apsolutno si u pravu…nadam se da cu i ja biti te srece da nadjem neko ko bi voleo a mi pomogne…pozz i sretno
Na ovom forumu ima dosta clanova, koji izlaze u susret.
ne sumljam u to iako ne znam gde da nadjem te ljude ![]()
Dok jos nisam znao kuda cu, meni je jedan od starih forumasa predlozio da dodjemo kod njega na par nedelja. Znali smo se samo sa ovog foruma, a opet je covek video da nam je frka i postupio ne drugarski, nego bratski. Ne kazem da je to praksa, ali kad vam je tesko a neko vam da takvu ponudu, iznova se uverite da dobrota u ljudima jos uvek postoji, samo je treba potraziti…
Potpuno se slazem sa tobom. Ima dobrih ljudi i ja sam spremna da pomognem kada vidim da je neko u nevolji, ali treba biti oprezan.
apsolutno ste u pravu.a dali sa vama bi mogla na PP?
Sta znaci PP?
PP=privatna poruka
Nana, mozes da mi pises privatnu poruku, ako hoces
proveri PP…pozz
eh…i nas ocekuju tamo,sada mi je jasno zasto mi je majka tako nervozna i nikakva…hvala svima na svemu pozzz
Evo i Toledjani da se jave
Mi smo u mestu pored Detroita (45min) i idemo tamo po burek i smoki
To sto su dreamer i good spirit rekli - stoji, ali ja sam i dalje protiv toga da se grad definise na osnovu kratke posete. Za sada nema nikoga ko je tamo ziveo ili zivi da nam kaze utiske iz prve ruke. Ono sto je ocigledno je da je auto industrija pukla, i da je centar grada pust, ali predgradja Detroita su i dalje, ja mislim, OK. Svaki grad ima svoje lose krajeve… Ako posla ima u jednom Toledu, ima ga i negde u Detroitu. U svakom slucaju, ako vam treba nesto, mi smo tu i mozda mozemo da pomognemo! Ja vapim za drustvom pa nagovaram sve ljude da se presele u Toledo.