Dv - 2021

Baš tako, broj izvučenih iz neke države u okviru regiona direktno zavisi od broja prijavljenih. Evo npr za DV2018, ukupan broj prijavljenih iz Albanije bio je cca 190.000, a iz Srbije 30.000, to je skoro 6,5 puta više. I kada na to dodamo da je u Albaniji derivative rate veći nego u Srbiji broj izvučenih u obe zemlje je potpuno logičan.

Ne, što se tiče Albanije, imam utisak da 80% njih koji učestvuje pozeleni. Mislim da je žena prvog predsednika (Washitong) bila albanka i zato istorijski imaju dobre odnose.
Srbija dobije oko 200 mesta a siguran sam da najmanje njih 2000 učestvuje, to je nekih 10% … sa ovom pretpostavkom a sa izvucenih 2000 iz Albanije, rekli bi da njih 20000 učestvuje.

To su neke moje pretpistavke o načinu odabira i nisu motivisane nikakvoj deskriminaciji, jer i lofično je da tako nešto postoji jer je ovo napravljeno zbog mešovitosti nacije a ne da od 55000 uďe 54000 srba :slight_smile:

Nisam pratio i ne sumnjam u tvoj izvor, ali zar nije malo ne logično? Albanija ima 2.821.977 stanovnika a njih 190000 učestvuje? Oni su.više zainteresovani za Nemačku, Švedsku, Švajcarsku nego Ameriku, odakle ovoliki broj … ali cifre su cifre a logika je logika.

Zašto ne bi bilo logično. To su zvanični podaci, a i to je opšte poznato već godinama. Jednostavno mnogo se prijavljuju, nikakva teorija zavere. Sećam se da sam čitao ne nekom stranom forumu, pisao je neki lik iz Albanije i sećam se da je pisao da su ljudi tamo bukvalno u fazonu, što da se ne prijavimo kad je besplatno. Dosta njih nema ni srednju školu, pa posle kada ih izvuku, kupuju diplome, falsifikuju i sl.

Inače Albanija je tek 5-6 u EU regionu po broju prijavljenih. Prva dva mesta drže Ukrajina i Uzbekistan, pa posle njih Rusija i Turska, pa tek onda ide Albanija, Jermenija itd.
2018. iz Uzbekistana bilo je ukupno 1,2 miliona prijava, sa derivatima 2,1, a iz Ukrajine preko 950.000, sa derivatima 1,45 miliona.

Hahahaha, koliko je ovo tacno. Meni su se ljudi smejali u facu i govorili da pricam gluposti. :grin::grin:

Apsolutno znači niko u mom okruženju nije čuo za ovo, grad 100k ljudi kada sam išao u policiju po potvrdu pita me policajac šta je to nikad čuo nije… Gleda me onako blijedo sigurno misli ovaj lud totalno… O ortacima i okruženju i da ne pričam, jednostavno ljudi nikada ni čuli nisu i veoma su svi skeptični :grin::1081:

Tako sam i ja kad mi ortak pricao davne 2001 godine. Procitao sam ja mislim ovde na forumu da tih prvih godina lutrije se toliko malo ljudi prijavljivalo da je sansa da budete izvuceni bila 30% iz Jugoslavije

Koлико ја знам број извучених не зависи од броја пријављених, већ свака држава има одређени број виза које може да подели? (наравно да се много више људи пријави него што има виза…)
Наравно, видимо да сваке године број је другачији, али потпуно ми нема смисла да деле на основу тога колико се људи пријави, већ да свака држава има одређени фонд виза. Ако је према пријавама, да се рецимо нас пријави 500к, онда би морали некоме другоме да скидају визе за нас…? Сигуран сам да није тако просто, велика је то логистика за покрити :confused::confused:

Ipak je pomeren datum objave izvucenih za DV2021.

https://dvprogram.state.gov/

Ne. Vize se dele po regionima tj. postoje regionalne kvote. Npr kvota za EU region je 18-19.000 viza, a broj izvucemih iz neke zemlje direktno zavisi od broja prijavljenih. Postoje naravno male varijacije, ipak izvlačenje je random, ali poenta je da svi iz nekog regiona imaju podjednake šanse za izvlačenje, bez obzira na to iz koje su zemlje. Takođe postoji pravilo da nijedna zemlja ne može da dobije više od 7% od ukupnog broja viza.

Kazu keva George Washingtona je bila albanka. A George Washington je ostavio pismo u kom pise da mu cuvaju Albaniju, koje je Clinton procitao i eto ti nasi problemi…tako sam nasao na netu, ne znam dal je istina ista od toga

Ipak je pomereno za 6. Jun

Pozdrav forumasi .
Long time no hear :slight_smile: .
Nakon dugo vremena provedenog lutajuci planetom , varacam se sa jos jednom prijavom za DV 2021 .
Neznam da mi ima iko jos od starih forumasa tu sto su bili kada sam u pocetku bio davne 2017 te .
Nadam se najboljem :slight_smile: ..

Nazalost, previse nas je ovde od 2017,da bude jos losije puno ih je i od ranije…

Tacno kao sto ste naveli gore, kvota za region pa ne vise od 7% od ukupnog broja i onda u evropi koja ima dovoljno drzava niko se ne moze ni pribliziti kvoti 7% jer ce neko ostati bez viza…

Realnost kao sto sam rekao vec mnogo ranije, 1% verovatnoce za singl i 2% za prijavu oba supruznika… Nije savrsena ali bajbolja lutrija sa najvecom verovatnocom… Iako zvuci suludo lakse je dobiti green card nego cetvorku na lutriji 7/39,jedino sto ne mozemo igrati dva puta nedeljno…

Amerashi, nazalost Vlada33 je potpuno u pravu..neki smo igrali s pauzama cak i pre 2000-te :grin: ali registrovani mnogo mnogo posle. Konkretno ja sam vise iz navike , mozda cak i nekog osecanja zajednickog sna:inlove:
ili ako nista drugo..onda eto iz inata ovde :grin:

Htio bih samo da pitam šta će se događatai tada, tj. da li će onda izvlačiti kandidate za DV-2021, tj. da li onda idu koverte itd? Zanma za ambasadu i ostale stvari…

Ivo, tada ce da objave rezultate koje mozes da proveris sve do kraja septembra, tako da nema bas neke zurbe- I ukoliko si bas ti dobitnik odmah imas nize uputstvo sto I kako dalje popunjavas I saljes.. A onda opet posle slanja dokumenata proveravas na entrant check status kada ti zakazuju intervju. a narocito vec odavno ne vredi to s kovertama…
Mislim da nebI trebalo da brines o tome ovako unapred, dok je to jos u fazi snova… Jer sanse za dobitak su veoma male ???, a vremena za veselje I istrazivanje foruma oko slanja dokumenata-ukoliko ti se posreci - biti ce I vise nego dovoljno. Sretno???

Eh, da je srece sad bismo odbrojavali sate do objavljivanja izvucenih, ovako ostaje jos mesec dana da se strpimo (i nadamo :naughty: ).

Sve vas pozdravljam. Navratio sam posle 2 godine da provjerim za dva drugara prijave, pa vidim da je to odlozeno. Nakon 11-12 godina porodicnog igranja lutrije, mi smo prestali igrati i prije 3 godine odselili u Evropu. Shvatili smo da su sanse na lutriji nikakve i da samo gubimo vrijeme oko te igre. Savjetujem svakom da se grabi Evrope , evo sada olaksan je odlazak u Njemacku sve do kraja 2020 po starom zakonu. I ja sam mrzio njemacki jezik pa ga ipak naucio, i ja sam cekao sa suprugom na lutriji dobitak 12 godina ali smo shvatili da od toga nema nista, lutrija je gubljenje vremena, ali sada smo potpuno druga porodica sa drugim zivotom od onog sto smo ostavili u Bosni, srecni, radimo oboje, djeca u skolskom procesu uklopljena daleko od Balkana. Svako dobro. Cao…

Ne bi se složio da je lutrija gubljenje vremena.
Lutriju jednostavno treba REALNO shvatiti.
Šanse su nikakve i kao što kažu izvuće te jednom u 200 godina od prilike :grin:
Evo npr. mene izvuklo iz drugog puta, tako da, nikad se ne zna…

Ovaj forum je pun ljudi koji su preko lutrije već otišli u SAD.
Ne treba niko ko želi da ide u SAD prestati igrati lutriju, jer je ovo jedini lakši način da se kroči na tlo SAD.
Lutrija svima treba biti plan C, možda i D, pa ako dobiješ dobio si ma gdje god se nalazio u tom trenutku… :1081:

Ono što je najbitnije, lutrija je BESPLATNA i uvijek će i biti, stoga ne vidim razlog zašto neko ne bi pokušavao eto “onako” svake godine… Potrebno je manje od dve minute da se prijaviš na lutriju :slight_smile:

:beer: