Finansijska pomoć ili kredit?

Pise has not been selected :smiley: im so happy jer nisam ionako bila spremna za ovu godinu :smiley: :smiley: :smiley: plus slika mi je bila ruzna jer je bila last minute xD lol wish me luck next time :slight_smile: Cestitam svima koji su dobili! :smiley:

Slika nema veze ako je prijava prosla prosla je, sistem random odabire određeni broj prijavljenih, nitko ne gleda tvoju sliku. I da, provjeri jos u iducih par dana jer zasada nitko nije prijavio da je izvucen…

ma znam nego se salim xD :smiley: :smiley: :smiley: prijavice uskoro :smiley: inace koliko se neko puta prijavljivao dok nije dobio? jel neko zna? :slight_smile:

E jbg, koliko je neko puta uplatio loto/bingo dok nije dobio? Jesi ti sigurna da imas 21 a ne 12 godina?

upravo to. totalno neozbiljno/djetinjasto ponašanje…

um,sigurna sam da su vece sanse da se dobije na US lutriji nego nasoj,ne razumem cemu taj stav -.-

Pa jesu vece (nesto manje od 1% tj. 1:100) ali ti to nista ne znaci. Mozes odigrati jednom i odmah dobiti a mozes i 100x i nista. Isto kao i kod svih igara na srecu.

Pa iskreno ja nemam takvo misljenje,ja znam da cu da dobijem jednom i znam da cu ziveti u USA. Da ne znam,i da nemam vere nikad ne bih ni igrala. Zvuci smesno ali tako je :slight_smile:

To nije misljenje vec cinjenica (za detalje konsultovati neku knjigu “Verovatnoca i statistika”), ali dobro, tvoje je pravo da verujes i da se nadas, naravno

Pa sigurno necu da igram i da budem negativna xD onda bolje i da ne igram :smiley: ne nadam se,znam i verujem :slight_smile: ne dolazi sve odmah nekad :smiley: it takes time for some things i guess :smiley:

stvar je jednostavna, prijaviš se - možda te izvuku. ne prijaviš se - sigurno te ne izvuku. sad bi da si pozitivna, ali da te ne izvuku, ali ne negativna inače ne bi igrala misim devojko, daj odluči se.

shanzy sto si tako besan? nisam ja kriva sto nisi izvucen ,mozda da si manje nadrkan i pun negativne energije mozda bi i bio ‘devojko’

hahah pa shvatite je, djevojka ima 21 godinu, bi da ode a boji se.. :slight_smile: skroz simpaticna tema :slight_smile: zelim ti sve najbolje pa dje god!

Šta je sa novim imigrantima koji dođu i prijave svoj boravak, dobiju GC, pa do pronalaska prvog posla? Imaju li oni pravo za neku finansijsku pomoć ili dodatak na malo dijete i sl. ?
Osobe koje su već duže vrijeme tamo i koji nisu išli preko GCL mi kažu da si imali mjesečno oko 800 dolara, bonove za hranu … E sada negdje sam pročitao da ko je ulazio preko ovog našeg programa, a tražio je “socijalu” u Americi, imao je problem prilikom dobijanja državljanstva ili nešto slično…uglavnom poenta je da ne vole baš ljude koji dođu i traže pomoći!

Supruga, kćerkica i ja smo se hvala Bogu obezbjedili za početak! Rodjak nam daje kucu na koristenje prvih 6 mjeseci besplatno, posao nam vec traze preko prijatelja i poznanika … e sada nisu neki poslovi, ali kako oni kazu nekih 9-13 dolara/h nam uvijek mogu naci za pocetak! Nesto para cemo i ponijeti, tako da nebih uzimao nista, ako bi mi, ako nista drugo nekad i prigovorili da sam trazio pomoc itd., ali opet ako nam nesto pripada za dijete ili sl., sto nebi uzeli!

Izvini, ali ovaj deo mi bas nije najjasniji. Sta to tebi moze da pripada u drzavi u kojoj nisi jos ni drzavljanjin? Zdravorazumski, koji benefit ti ocekujes od drzave u ciji poreski sistem jos nisi ulio ni cent?