Fotografija za prijavu

Pozdrav svima!
Imam jednu nedoumicu i molim za savet. Naime, želela bih da se prijavim za DV, i planiram da se fotografišem ovih dana. Pogledala sam sve linkove sa specifikacijama za fotografiju, (to ću da odštampam i da gnjavim fotografa :naughty: ) ali ja imam jedan drugi “problem” - nosim šiške. Guste šiške koje idu do obrva, ali ne pokrivaju moje oči. Npr. !](http://4.bp.blogspot.com/-AhOYhvvb9lQ/UKwArP7NqWI/AAAAAAAAA2g/e2oO-UaKkkU/s320/photo+(7).JPG)
Da li će mi te šiške predstavljati problem na fotografiji za DV? Ako ih sklonim šnalicama (pročitah da su traka ili rajf zabranjeni, ali za šnalice ništa nisam pronašla), opet to ne odslikava moj pravi izgled, a fotografija (valjda) treba da isti verno oslikava. Ako ih ostavim da li će mi to napraviti neki problem?
:confused:

Ja sam na prijavi,i na poslatim formularima imala iste siske ko tvoje,a na razgovoru u ambasadi ponela slicice gde sam sa pokupljenom kosom.Isto moj mali je imao dugu kovrdzavu kosu na prvoj slici a pre intervjua ga osisali i izgledao sasvim drugacije,pa se sluzbenik samo nasalio na njegov racun,kao kaze nam jel to isti decak.Ali nismo imali bas nikakvog problema.

Hvala na odgovoru, puno mi znači! Baš sam se pitala da li da se šišam ili šta da radim :==D:

neko je naveo da pozadina slike mora biti neutralna?
znači da samo bijela dolazi u obzir? Jel tako?
ta se pozadina na slici ne smije dirati ni sredjivati u fotošopu?
jesam li u pravu?

Druže, dok nisi dobio po ušima, od nekih starijih članova koji su pogubili živce kada se pojavljuju pitanja milion puta obrađena, da ti odgovorim. U upustvu koje sam ja čitao stoji da pozadina mora biti svetlija i jednobrazna, što ne znači isključivo bela koja je verovatno najpoželjnija. Ne znam kakva ti je pozadina, ali ne igraj se previše sa fotošopom, jer ćeš verovatno imati problema ako preteraš.

Što se tiče pitanja o editovanju slike, citiraću zaključak/odgovor jedne osobe u drugoj temi koju vrlo dobro poznaješ. :naughty:

For fuk sake, koja tema po redu!!! Koliko je komplikovano otici kod jeenog fotografa i traziti sliku za USA vizu?

Ljudi kod fotografa ( u Nisu) slikanje je 100 din ( bez izrade fotografije, znaci samo na flesku da prebaci), ne verujem da je nesto mngo skuplje u drugim gradovima. Idite i zavrsite to i nemate brige. Vec pocinju da se gomilaju teme, bice tesko za pretrazivanje posle. Nemojte da pravite samo nove teme, nego forum u sake i pretrazujte. :book::book:

da. vecina ih poslije obradi sliku iako im kazes da je za vizu

Tako je, ja sam se juče slikao u Novom Sadu u podzemnom prolazu i cena je 50 dinara, novih. Kad sam rekao devojci da mi treba samo da nabaci na flash ona pita jel to za američku ambasadu i kaže da svakodnevno ljudi dolaze iz istog razloga da se slikaju. Dakle nemojte za 50, 100 dinara da rizikujete diskvalifikaciju, dovoljno je to što nam šanse za izvlačenje nisu prevelike nema potrebe dodatno ih umanjivati eventualnim nepravilnim apliciranjem za GC.

Bio sam do fotografa i kada sam dosao kuci primetio sam da je editovao sliku, tj. pozadinu je izbelio i kada zumiram lepo sliku na ivicama (krajevima) glave i ramena se ponegde vidi nekako kao da je isprekidano tj. izbeljeni su ponegde odeca i kosa. To se vidi kada se zumira, inace ovako je slika sasvim ok sto se tice tehnickih zahteva i toga kako se vidi lice, ali ipak nekako nisam siguran da li je ok da posaljem u prijavi takvu sliku ili ne, da li je to sitnica koja je vazna ili ne, jer slika nije editovana u smislu redeye reduction ili da je nacrtana brada ili tako nesto ? Sta mi preporucujete da li da odem opet da se slikam i da ovaj put izricito napomenem da se ne edituje ni u kakvom smislu slika ? :blink:

Malo sam skepticna u vezi fotografije… Slikala sam se kod fotografa i nisam sigurna da li je fotografija ok. Zamolila bih nekoga ko se razume da pogleda moju fotku i proceni jel sve u redu… Jest da je fotograf profesionalac, al ovaj moj nikad nije cuo za zelenu lutriju i morala sam da mu crtam kako fotka treba da izgleda.. Ne bih zbog fotke da rizikujem diskvalifikaciju… Hvala ljudi :1081:

Otidji na sajt za prijavu, testiraj fotku u photo validatoru i to je to. Ako ti tamo kaze da je OK, onda nema brige. “Izbeljena” pozadina na slikama nije problem.

Cao drustvo! Moze li neko da preporuci nekog pouzdanog fotografa u Beogradu?
Hvala.
Pozdrav.

Za fotografije za vizu, ili nesto drugo?
Koliko shvatam, svi su ozbiljni kad je fotografisanje za vizu u pitanju, nema tu mnogo mudrosti…

E stvarno Kuguar! Ma ne, nego za podvodni ribolov! Izvini, ali… :wacko: Zar nisi primetio kako su novosadjani i nislije bili ljubazni i preporucili fotografe u svojim gradovima. Pretpostavila sam da dobrih fotografa ima i u Beogradu, a stari forumasi mozda mogu da ih preporuce… Hajde cao!

Nemoj da se ljutiš, ali sam stvarno pitao. U tom sam poslu, i znam dosta fotografa i snimatelja za svadbe, krstenja… Plizzz, nemoj me shvatiti pogrešno… :1072:

Inače, mislim da svaki fotograf moze da te fotografise za vizu, nije to nikakva mudrost.
Kolega je majku za USA vizu slikao mobilnim telefonom, na belim vratima, sliku kropovao u paintu, i proslo je sve kako treba…

Ja sam se slikao na Karaburmi, ako ti je blizu, javiću ti putem pp…

Hey Kuguar! Opusteno! Snacicu se. PP vise nije vazeci. Pozdrav.

Moze li ovakva slika za dete od 9 meseci. Nije moglo a ni htelo samo da se slika

!](http://www.dodaj.rs/f/3h/8B/mhre6hu/1/mil5568-1200.jpg)

Da li se vi prijavljujete za lutriju ove godine, ili ste već izvučeni pa treba da idete na intervju?