Hawaii

Pozz svima! Planiram da se sa Maui preselim na Oahu, koliko se krecu cene u Waikiki za 1bd apartment? Craigslist daje bas razlicite cene

Dosta je skupo generalno. Inace ja bih se odavno preselio sa Maui-a na Oahu :slight_smile:

Hawaii su super ali su dosta skupi. Generalno odnos zarada/troskovi zivota je katastrofalan. Inace ovako za zivot je extra :slight_smile:

Pozdrav svima, ne znam da li je grupa i dalje aktivna..zanima me u koliko bi dosao sa suprugom i malim detetom, sa turistickom vizom jel u tom slucaju moguce da nadjemo posao i ostanemo tu da zivimo i nekako dobijemo neku drugu vizu?

Za svaki normalan posao ti traze ssn i greencard ili pasos, vozacku dozvolu bez gc ne mozes da dobijes

Ne mogu da vjerujem da postavljas ovakvo pitanje.
Drugo, ako nemas turisticku vizu, ako je tek imas namjeru trazit, bit ces procitan od strane konzula za dvije sekunde.

I ne samo to sto ce biti procitan, nego biti sa porodicom ilegalno u Americi je prilicno neozbiljna i opasna prica…zdravstveno osiguranje za dete nema, vozacka dozvola, posao…osim ako nema nekog u USA ko ce mu placati sve to ali…

Hvala svakako na odgovoru..imamo vize i vec smo bili u americi, ali u kaliforniji, nismo isli do havaja ali sada planiramo,
A pitam to jer sam cuo da puno ljudi odlazi sa turistickim vizama i ne vraca se..a iskreno bas nemam predstavu kako bi mogli da dobijemo green card..

Ostaju samci i studenti.
Zene se za papire ili rade na crno.
Kao sto ti je Fudbalist rekao, tesko ili gotovo nikako ne mozes srediti status za vas troje.
Za rad ti treba ssn, bez toga ne mozes regularno raditi.
A Hawaii su dosta skupi za zivot.

Ako dbijem Zelenu kartu, idem na Molhaj ili Oahu u Honolulu da se bavim ili poljoprivredom ili da budem beskućnik…ne mogu me hapisti, nemam šta pokratsi, a u okeanu se mogu kupati po čitav dan…raj na Zemlji, kao i Maui gdje je mnogo vremena živio i legendarni Čarls Lindberg, najveći avijatičar svih vremena.

Koliko sam ja shvatio da bi bio resident moras imati neku adresu. Ako nemas adresu, vec postajes sumnjiv. Ako imas nekog da prima makar postu za tebe, mozda i moze sve sto si napisao. Mnogo ima siromaha na Havajima za koje ti koliko god da nemas opet imas (ili se njima cini da imas) vise nego oni.

Tako im to lijepo ispričaj i u Ambasadi :baloni::suure::drool:

Ima logike. Honolulu je poznat kao zitnica Amerike. Plodna zemlja i pitome, rekama prosarane doline su izuzetno pogodne za uzgoj psenice. Cak je i najveci detektiv svih vremena, Kokni Kol rekao - oj psenico, nase crno zlato! ISto tako je poznato da kupanje u slanoj vodi obnavlja enrgiju organizma i potpuno ponistava potrebu za hranom i picem. Koji meni Q bi da odem u NJ…

Idem i ja. Mogli bi da osnujemo udruzenje “Beskucnici sa Zelene lutrije”.
Sutra idem na I-10 da ižicam kartu za Honolulu.

Ako dobijem u ovih 30 godina, do 65-te valjda ima šanse, onda ću im reći da imam mnogo prijatelja u USA, i to u njenom kopnenom dijelu, ali da bih želio da se kasnije nastanim na Hvajima ili na Guamu, iako me plaše od malog Kima Tajepodong rakete…a ne bih imao problema da postanem i jedan od prvih stanovnika Atola Midvej ili da se čak pridružim i stanovnicima Diomeda koji gledaju na ruski nenaseljeni dio Malih Diomeda i kojima je jedino srdedstvo prijevoza heliopter…a možda do tada bude u upotrebi i Mitrovićev oktokopter, ha ha ha.:drool:: moja mašta može svašta, ha ha