Otisa do home Depo, pitao prvog radnika da li zna neke koje su voljni da pomognu sa istovarom…
On pokaza na nekog mladica u fazonu idi pitaj njega ..
Otisao I pitao , mali pristao .. dosli on I drugar (ko od brega odvaljen) istovarili kamion za sat vremena .. kauci, stolovi, stolice , kreveti .. sve je bilo gotovo za manje od 1 sat
Dogovor je bio za 20$ na sat .. dao ima 50$ I svi srecni I zadovoljni
Ako pogledas po sajtu cene “profesionalnih” istovarivaca ..krecu se od 50 na sat po glavi ..minimalno je dva sata da rentiras .. unapred da zakases I slic
ovo je daleko bolja opcija ako nemas puno stvari …
Jos bolje ako se dogovoris fiksno tipa ..istovarite mi kamion I to je cena ..a ne na sat… onda je I njima u interesu da ne vuku vreme …vec da odrade sto pre I da se razilazite
Zavisi od tebe .. da prezivite je dovoljno ..zavisi od stana ..ali ima kvaka
Skoro sam siguran da ti u nece izdati 1 soban ako vas ima 3… Imaju pravila da po sobi mozes imati samo 2 clana
znaci mama+tata u jednoj , dete u drugu sobu
ako su deca mala mogu deliti jednu sobu po istom principu..cuo sam da su neki imali i problema ako su deca veca a suprotnog pola
znaci sve zavisi..
ali prosek je da je 1 soban apartan oko50 m2 , 2sobe od 90 pa na gore..zavisi koliko kupatila ima ..
u 3 sobnim imas bar 2 kupatila i slicno
Postoje i one bedroom with den, znaci racuna se kao jednosoban ali imas jos jednu sobicu pored spavace i dnevnog boravka.
U mom slucaju je koristim kao ‘‘radnu’’ sobicu ili ako mi gosti dodju prenociti, a vidjela sam da neki od tog naprave i djeciju sobu.
Sad ne znam je li to svugdje ima…
Ja kad sam usla u prosli “dvosobni” stan nisam mogla da verujem koliko prostorija a racunaju kao 2 bedroom jer samo 2 sobe imaju “closet” tj ormar u zidu (u stvari nesto pre kao spajiz kod nas).
Dnevna soba, trpezarija, kujna, veseraj, kupatilo dve spavace plus “sun room”.
Trpezarija a i “sun room” ladno bi mogle da prodju kao sobe. Stan od 1400 sq ft. iliti 130 m2…
Aura, molim te ispravi me ako gresim: na mnogim planovima apartmana, u kompleksima, den je prikazan bez prozora, sa tri puna zida. Je li to stvarno tako ili je stamparska greska?
Jeste da je ovo tema o Houstonu, ali pošto ste pominjali i Dalas i Austin, čudi me da niko nije pomenuo San Antonio? Rente u San Antoniu su koliko vidim oko 35% jeftinije nego u Houstonu i generalno skoro da nisam našao jeftiniji grad od njega u rangu sa ostalim gradovima (Milion + stanovnika).
Ima li naših ljudi tamo i kakav je utisak ostavio vama koji ste ga posetili?
Pozdrav svima,znam da je u državi Texas dozvoljen “open carry” (za one koji ne znaju - nošenje oružja na vidljivom mjestu u javnosti) i sad mene neopisivo zanima da li je neko od vas vidio tako te ljude po gradu i kako su se osjećali i šta misle o tome?
Moje misljenje je da je to ustvari dobra stvar,evo logicki razmisljajuci ; to je dozvoljeno građanima od strane policije,a policija nece to svakome dozvoliti.Ne daj Bože neke pucnjave,pljacke ili teroristickog napada ta osoba koja ima oruzje moze da te spasi.To ne treba da te sprijeci da se preselis tamo,u Arizoni je cak i “gore” i drugim juznackim zemljama.
Da malo osvežim temu. Da li neko može da osveži informacije o Hjustonu? Interesuje me posao u IT struci i cene malih stanova.
Da li postoje garsonjere? Mislim da bi to bilo jeftinije od jednosobnog stana :naughty:
Ako prođem intervju, dolazim sa veoma malo para, pa me interesuje kako mogu da uštedim (na sve načine)
Narednih nekoliko mjeseci cu dolaziti poslovni u Houston. Moze li neko preporuciti neku nasu prodavnicu sa hranom, slatkisima… Neko mjesto gdje ima nasih ljudi I sl.