To se može rešiti tako što ona ode turistički i tamo podnesu da su venčani. Tako automatski ima pravo da ostane dok se zahtev ne obradi, odnosno nema potrebe da se vraća ovde.
Jedino ako joj u takvoj situaciji odobre turisticku vizu.:smrc:
Amerika je sve ono shto ne ocekujes i sve ono cemu se ne nadas, ako nisi spreman da ides glavom kroz zid po sveku cenu i ako imas toliko sumnji po pitanju samoga odlaska… onda se bolje ne upustaj u tu avanturu.
Upravo tako… i procedura je prilicno jednostavna, tj ne prave komplikacije. I tako joj daju boravisnu vizu bez prava rada…
Nema zasto ne bi, nije ni bitno da li ima gde da se vrati - muz joj zivi u Americi (nema veze sto nije drzavljanin). Dobice vizu. ![]()
Super ako je tako. Ja sam nesto sumnjicav sto se tice tih turistickih viza zbog primera iz moje okoline. :==D:
Dobice turisticku bez problema, ali ne i radnu…
Preduslov je naravno da aplicira za vizu dok ne promeni dokumenta (prezime)…
Znam da nema problema ako je neko drzavljanin, ali mislio sam da je ista ili slicna situacija i ako ima green card. Nije logicno da on zivi i radi tamo, a ona u Srbiji ceka dok on ne postane drzavljanin!?
Dakle, da sumiramo:
- kupuj kartu, pakuj kofere, pali
- ona uzima turisticku vizu i dolazi kod tebe
- zivite srecno i zadovoljno, ti rmbas za oboje, ona radja i podize decu
- sredjujete u medjuvremenu status
- Happy End
Posto ne mozes sam da odlucis, samo uradi kako je napisano i ne beri brige… Imaces o cemu zaista da brines kad odes i pocnes da trazis posao… to je realan razlog za brigu, zato se usmeri na prave stvari, a ne na kuknjavu i samosazaljevanje…
Ja lepo napisah neki dan, da nas samo obavesti za koju se avio kompaniju odlucio, pa da otvaramo neku novu temu.![]()
Jer ako ovako nastavimo tuzice nas sindikat scenarista iz meksickih serijala.
Zanimljiva razmišljanja. Hvala. Svakako preovladava razmišljanje da bih ipak trebao otići, no vidjet ćemo. I’ll keep you posted :;D:
A ovo zaobilaženje procedura sa turističkom vizom je zanimljiva opcija na koju dosada nisam naišao. Jel’ to netko uspio napraviti i kako bi to zapravo trebalo izvesti? Dovesti je u US sa turističkom vizom pa se oženiti tamo ili izvaditi turističku vizu ovdje, pa se onda ovdje oženiti i poslije tamo glumiti ludilo? Ima li netko iskustva s tim? Po kojem osnovu tamo možeš tražiti vizu i kakvu?
Nisi izgleda dobro razumeo te savete oko turisticke vize. Naravno da je potrebno da se ozenis dok si ovde, pa tako ce tvoja zena lako dobiti turisticku vizu. Moze ona da dobije i bez tebe mozda turisticku vizu, ali ne na foru da ide kod supruga koji je u USA nego nemam pojma kako i zasto.
Dakle, poenta sa turistickom vizom je da se ozenis pre tvoga odlaska u USA.
Da, no ako traži turističku vizu treba navesti da ide kod supruga koji ima GC. Koja je vjerojatnost da će joj dati tu vizu, a da neće posumnjati da misli tamo ostati? Ona na aplikaciji za vizu navodi koliko vremena misli ostati i ne vjerujem da će joj poslije tamo odobriti da ostane više ako je prethodno lagala? Ili sam ja toliko tup da ne mogu razumijeti što mi govorite?
Lepo ti je rekao pekka u prethodnom postu. Ako navede da ide kod supruga i da je udata onda neće dobiti sigurno.
Jasna stvar, posle ces mirna srca moci da okrivljujes druge :;D:
Odakle ti to. Postoje razne grupe vize. Ona moze dobiti boravisnu vizu na osnovu toga sto joj muz radi tamo. Ono sto je problem je da ona dobije radnu vizu ili GC. Mislim, licno znam slucaj gde je zena dobila posao ovde i muz je dosao sa njom. Ona ima radnu vizu, a on moze da sedi kuci i kuva. Tu je covek vec par godina skroz legalno, jedino ne sme da radi.
Pričali smo konkretno o turističkoj vizi.
izvinjavam se, ali vi ovde mesate babe i zabe. radna viza (H1B) je jedno, a greed card nesto sasvim drugo. supruzniku h1b holder-a daju vizu bez problema da bude sa muzem/zenom i kuva rucak kuci
dok je ovaj tamo na privremenom radu. jer znaju da ni jedno ni drugo najverovatnije nece ostati.
medjutim, procedura za supruznika permanent resident-a, je “malchice” komplikovanija. jer u tom slucaju se ZNA da ce pokusati da ostane na svaki moguci nacin. takodje, uopste nebi savetovao te fore, trazis turisticku kao single, a vec si u braku, pa posle tamo da petljas kad dodjes, jer nisu oni veverice. upravo zato i postoje ti svi zakoni, a ko ne veruje pravac kod immigration lawyer-a, sto nije uopste skupo $50-$100/per hour, a ne ovde da nagadjamo i igramo se radio mileve.
uostalom, ne vidim zasto postavljac teme nebi otisao lepo u ambasadu, ili makar pozvao telefonom, i najnormalnije izneo svoj slucaj i pitao za savet? pa ne radi nista ilegalno! samo se raspituje o pravima i mogucnostima za sebe i svoje najmilije.
mozda je to bolja varijanta od immigration lawyer-a, jer jos uvek nije u Americi, ali u ambasadu moze da ode. oni tamo imaju i pravnike i razne druge sluzbe pa ce svakako biti u mogucnosti da mu odgovore na pitanja i razrese njegove nedoumice.