U nekoj starijoj temi pronašla sam jako lepu tabelu koju su pravili ranije izvučeni članovi, pa rekoh hajde da i za nas DV 2016 dobitnike napravim nešto slično :==D:
Stavila sam na spisak sve koji su se do sada javili, posložila po CN brojevima kako bi imali pregled kojim redom ćemo okvirno ići na intrevju.
Predlažem da u ovoj temi dalje pišemo svoja iskustva vezna za intervju, kao i pripreme za isti, a očekivano već od avgusta/septembra, kada ćete vi sa najnižim brojevima dobiti prva obaveštenja :naughty:
Budite slobodni da ispravite/dopunite listu! (sklepala sam je na brzinu, pa verovatno ima grešaka)
Bilo bi lepo da se svi novi dobitnici DV2016 upišu na listu takođe.
Lista dobitnika DV2016:
Forum name … Case Number - CN…DS260 sent…Eligibility
Bas lijepo sto je sve na jednom mjestu..svaka cast Tikica.
Nisam ja jos poslao ds260, istice mi pasos krajem godine, cekam novi, pa cu onda ispuniti i poslati ds260. Poslao sam mail u KCC i pitao njih u vezi pasosa i rekli su da posaljem ds260 kad dobijem novi pasos, a datum slanja ds260 ne utice na termin intervjua, jer je isti vezan za CN…
:suure:
Mislim da niko još uvek nije poslao DS260, nema ni potrebe da zurimo. Zato sam stavila xx, pa ćemo polako menjati podatke jedan za drugim kako ko bude slao.
Istina je da datum za intervju ne zavisi od DS-a vec od CN-a, ali imajte na umu da ako vas CN dodje na red, a DS vam nije do tada obradjen necete dobiti datum sve dok se ne obradi DS. Prosle godine im je trebalo do 5 meseci da obrade DS, sad su malo ubrzali pa to rade za 2-3 meseca, tako da nemojte puno cekati. Nema ni razloga brzati i odmah sad popunjavati, ali nemojte ni mnogo cekati.
Vidim da više ne postoji mogućnost da editujem prvopostavljeni spisak, dok neke nedavno poslate poruke mogu. Verujm da je taj edit vremenski ograničen.
Da li postoji mogućnost da ovaj prvi post ostane editabilan, at all times, što bi se reklo? Čisto da ne moram sa svakim novim imenom da dodajem novi post, pre svega zbog preglednosti, a i kako se tema ne bi bespotrebno zatrpavala?
Obzirom da prvi post nije moguće editovati, prebacila sam sve u google dokument koji svi možete da editujete! LINK ZA TABELU NALAZI SE U POTPISU MOJIH POSTOVA!!!
Samo opušteno i polako, biće sve ok :suure:
Ne znam tvoj broj pa sam ti zbog toga stavila x i za hiljadu.
Sve oči uprete su u tebe, ti ćeš nam biti prvi izvor informacija za intervju
Zvao sam KCC da se raspitam oko datuma slanja DS-260. Moram da napomenem da sam veoma prijatno iznenadjen koliko je gospodja bila ljubazna i koncizna u svakom odgovoru na moje pitanje. Valjda istraumiran i naviknut “ljubaznoscu” nasih sluzbenica/administrativnih radnika (bez uvrede, pricam o svom iskustvu), ovo me je bas lepo iznenadilo. Nego, moj CN je 17xxx i izmedju ostalog pitao sam za timeline kada bih trebao da submitujem DS-260, i gospodja mi je odgovorila da uopste ne moram da zurim. Ja sam je upitao da li je problem ako posaljem u naredna dva meseca, ona mi je rekla da to nije nikakav problem. Takodje mi je rekla (naravno ogradivsi se da to nije zvanicno) da za moj broj (ako sve bude kako treba ) mogu da ocekujem poziv u februraru za intervju.
Ja sam ih konktaktirao emailom (istice mi pasos u oktobru, pa sam se dvoumio da li da prijavim tekuci, pa da naknadno mijenjam podatke ili da sacekam novi) i dobio sam isti odgovor.
Kao sto je vec spominjano na forumu, misljenja sam da ipak ne treba s tim odugovlaciti i treba poslati sto prije. Ako bi bilo eventualnih problema/zastoja u procesuiranju ds260, mozda bi se moglo desiti da bi intervju, po CN-u, vec trebao biti zakazan, ali ds260 nije obradjen…
Ne znam da li je namerno ili iz neznanja, ali neko je uspeo da obriše celu tabelu. :wtf:
Zbog toga sam svako dalje editovanje onemogućila, ali opcija komentara je ostavljena! Sve update koje želite da unesete u tabelu molim vas ostavite u vidu komentara, a ja ću u skladu sa tim editovati tabelu!
Ovi sa CN 1xxx :==D: sredjuju deci pasose, a to kod nas trajeeeeee…
Ne verujem da cemo poslati obrazac u maju, ali prvih dana juna bi svakako trebali…
Bas mi je frka kad pomislim da smo medju prvima… Nadam se da je Danica manji broj pa da ona probija led ove godine!
Slažem se sa Saletom, mislim da vam osim važećeg pasoša i adrese u US ništa od dokumenata nije potrebno da biste popunili DS, tako da bi bilo idealno da ga popunite što prije… Moj broj je relativno visok, 34***, ali sam svejedno DS popunila 19. maja (prvi dan kada je bio dostupan prošle godine), i spasila sebe nepotrebnog razmišljanja da li će KCC uspjeti da ga obradi do intervjua
Pozdrav svima
Molim da mi neko kaze kako izgleda ljekarski pregled,koji nalazi se rade da li moras biti uredno vakcinisan? Da li se na ljekarsi ide ide poslije dobijanja vize ili prije? Gdje se obavlja ljekarski za ljude iz BiH? Postoji li mogucnost da ne udjes u USA zbog ljekarskog? Koliko se placa? Nisam ovdje na forumu uspjela naci nista na tu temu pa vas molim za odgovor ili da me uputite gdje da nadjem ove informacije. Ja nisam imala tu srecu da me izvuku al rodjena sestra jest
DV 2015 - HAS NOT BE SELECTED
DV 2016 - HAS NOT BE SELECTED
Ljekarski se radi u Sarajevu. Mora se obaviti prije intervjua, ali ne previše rano, nego kada ti zakažu intervju, pa onda 1-2 sedmice prije termina, jer viza počinje da vrijedi 6 mjeseci od datuma ljekarskog.
Poliklinika Eurofarm Sarajevo
033/773-048
Troškovi: 160 KM
Kada nazoveš, objasnit će sve. Treba samo reći da je ljekarski za američku ambasadu.
Ipak sam nasla neke informacije. Izgleda da se ljekarski treba zakazati dan prije intervijua, jel to znaci da se potvda o obavljenom ljekarskom nosi na interviju??Da li se potvrda o ljekarskom dobije odma taj dan kad obavljas pregled? Sta ako doktor utvrdi da je potrebno primiti neke vakcine, jer sestra sigurno niije isprimala sve vakcine. Sta se od dokumenata nosi na ljekarsi osim pasosa i slike? Kakva slika treba i zasto?? Da li se nosi i karton vakcinisanja??Ma nista mi nije jasno..ljudi pomoziteee :wtf: :wtf:
DV 2015- HAS NOT BE SELECTED
sve će ti objasniti kada nazoveš da zakažeš termin. Samo bez panike. Ako trebaju neke vakcine, prmit ćeš tamo na licu mjesta ( i platiti). Dobiješ sve potrebne papire u klinici i te papire nosiš na razgovor u ambasadu.
Nosiš pasoš, 4 slike (moraju staviti na formulare), adresu gdje planiraš biti u americi i pare. Ako imaš karton vakcinisanja obavezno ponesi, inače neće znati šta imaš od vakcina a šta ne.
HVALA PUNO na informaciji, nazvacemo da vidimo sta sve treba od dokumenata. I jos samo jedno pitanje na koji mail javljaju termin intervijua, na onaj u obrazcu ds 260 ili onaj koje je ostavila prilikom prijave na na DV 2016? Posto ona nema pojma koji je mail stravila prilikom prijave
DV 2015 - HAS NOT BE SELECTED