Interviews DV 2017

Hvala puno, proverila sam i stoji KCC tako da cu nastaviti da cekam:grin:

Cekajte, jel to znaci da postoje dva kruga izvlacenja??

Kakvom drugom krugu? Zar ima dva kruga? I kada je prvi, a kada drugi? Pitam zbog sestre jer ona nije prosla pa mozda moze jos uvek da proveri…

Naravno, to je pisalo na tom “pisamcu” na kojem je pisalo da sam izvucena pa sam pratila instrukcije :slight_smile:

Koliko ja znam izvlacenje je uvek pocetkom Maja, ukoliko kvota ne bude popunjena to jest odredjeni broj izvucenih potencijalnih dobitnika ne proveri svoj status ili ne posalje DV-260 u dogledno vreme, u tom slucaju se spisak potencijalnih dobitnika prosiruje i ja sam dobio takvo obavestenje u Septembru. Sva ostala procedura je ista kao i da si izvucen Maja osim sto ti je intervju kasnije u odnosu na one koji su poslali DV-260 u Maju ili Junu.

Danas bi Tomin i Milica Smile trebalo da probiju led s intervjuima ove godine :slight_smile: Nadam se da ce se javiti s dobrim vestima :slight_smile:

Kaže: CURRENT PROCESSING SITE: KCC

Pa šta rade toliko? :--;::--;:

Jel se ikad desilo da neko bude izvučen a ne bude pozvan na razgovor u ambasadu?

Ocekujemo lepe vesti i lepo caskanje oko intervjua koji su imali.

Kako prati Kilimandzaro, svaka čast :slight_smile:
Čekaj jel smo mi probili led? Zar nije neko pre nas bio? …mislim da je neko imao zakazano 3. oktobra.

U svakom slučaju…
Poslednji poziv do šaltera, priđem i čujem:
Please read this out loud, ja pročitam… thank you, your visa has been approved :slight_smile:

Upoznao sam Milicu i njenog supruga, sigurno će se oni javiti sa vestima :naughty:

-----
Tok događaja je bio sledeći:
2015. godine prvi put aplicirao za Green Card (pretposlednji dan lutrije)
** 3. Maj 2016.: izvučen
13. Maj: poslao DS-260
22. Septembra: obavio lekarski
** 6. Oktobar
- Ausvajs za novi život u pasošu (kakva ironija - 6. oktobar)
29. Oktobra letim za New York.

Nema se šta čekati, svaki dan proveden u Srbiji je jedan dan izgubljen u US.
U susret novim izazovima što pre pa kako bude.

Svima koji uskoro očekuju intervju želim puno sreće i dok ste tamo, uživajte i smejte se (u sebi) :smiley:
Onima koji do sada nisu izvučeni - Srećno ljudi! Držimo Vam palčeve.

p.s. Javio bih se i ranije, ali sam u povratku, od table Novi Sad do kuće brojao kafane i ocenjivao kvalitet rakija u ponudi :slight_smile:

Jel imate nekog u New Yorku ili idete prepusteni sami sebi?CESTITAM NARAVNO :beer:

Drugari, vize odobrene!! :slight_smile:
Od tolike frke, na kraju sve toliko jednostavno! Do pola 11 smo sve zavrsili!
Prosli cetiri saltera…prvi za predaju dokumenata, drugi za placanje vize, treci za otiske prstiju i na kraju kod konzula, sa kojom smo imali prijatan razgovor na engleskom (mislim da je moglo i na srpskom)
Nismo ni shvatili da je to glavni deo intervjua, dok nam nije rekla da su vize odobrene! :)))
Pitanja koja su postavljana su ponovljena na forumu vise puta…Gde planiramo da idemo, da li smo do sada bili u Americi, cime planiramo da se bavimo…i dalje pitanja za nasu vezu…koliko dugo smo zajedno, gde i kada smo se upoznali, koliko dugo zivimo zajedno, kad i gde je bilo vencanje, koliko ljudi je bilo…i za kraj da li imamo neke dokaze o vezi? Prilozili smo fotografije od ranije i sa vencanja, kao i prepiske…
Zaista nema razloga za strah, paniku i nervozu, svi su maksimalno ljubazni i sve je vrlo jednostavno!!
P.S. Uverenje iz suda nije potrebno, samo iz Mup-a.
Ako neko ima neka pitanja, samo izvolite :wink:

Pratim pratim nego sta, mi smo na tapetu u utorak!!!

Cestitam vam od srca i zelim da vam zivot u Americi bude milion puta bolje!!!Da novi zivot zapocnete glatko i uspesno <3

CESTITAM! Zavrsili ste jedan vazan deo puta koji nije toliko zavisio od vas. Od sada sami krojite svoju sudbinu i nadam se da cete maksimalno iskoristiti dobijenu sansu. Srecno na dalje i delite svoja iskustva na forumu. Zelimo da cujemo kako se pripremate, o cemu razmisljate…

P.S.Uverenje iz suda nije potrebno ukoliko ste “cisti” na uverenju iz MUP-a. U suprotnom je potrebno. Rekao gospodin iz ambasade u Novom Sadu…

Cestitaaaaaam!!!
Ti si probio led :slight_smile:
Dok mi ostali cekamo poziv za intervju, ti uzivaj u nasoj lepoj zemlji dok ne poletis. Ziveli :))) ???

Izvinjavam se na greskama,ali u svom ludilu i iscekivanju,ne pamtim vise ni brojeve ni dane???
Tacan datum slanja prijave je 31.05.2016. Kao sto je u tabeli.
izvinjavam se jos jednom i zelim puno srece svima.

Cestitam dobitnicima!!! Puno srece u organizaciji puta i preseljenju na drugi kontinent :slight_smile:

Cestitamo dobitnicima! Svaka cast na dobro obavljenom poslu. Iskreno, sad je i ostalima lakse kad znaju da, bar sto se intervjua, tice, nije bilo mnogo izmjena u odnosu na prethodne godine. Jos da nam se jave prvi dobitnici iz Sarajeva pa da imamo siru sliku. Svima zelim puno uspjeha u daljoj proceduri. Srecno nam

Čestitam ljudi! :ziveli2:
Želim vam sve najbolje. :slight_smile:

Hvala svima :slight_smile:

S obzirom da smo mi stvarno bili prvi ove godine, rekao bih da slanje DS-260 utiče na datum intervjua.
Moj broj je 5000 i neki, to jeste mali broj ali ima ljudi i sa manjim iz čega definitivno možemo zaključiti da što pre pošalješ pre ideš na intervju.
/// DS260 sam poslao 13. maja - 10 dana nakon izvlačenja///

@Marina: Da, imam nekoliko prijatelja u NY - to je i razlog zašto baš tamo idem. Iako sam toplokrvna životinja i više bi mi prijala California :slight_smile: besmisleno je da idem tamo, dakle NY je jedini grad u USA gde imam prijatelje, a to je složićete se jedna od najvažnijih stvari u početku.

@Kilimandzaro: Srećno na intervjuu i samo opušteno, kao kod zubara :smiley: :stuck_out_tongue:

E vala bas tako se i osecam, samo jos gore :smiley: Inace zubari su mi jedna od najnesimpaticnijih grupa ljudi :smiley:

cao, mene interesuje kako ste obavili placanje, jel u keshu ili preko kartice?, i da li ste tada placali samo po 330 dolara ili i one ostale troskove izrade green carda?
hvala

koliko je onda nova cena pregleda po osobi, ako nije problem da mi kazes, za odrasle koliko je a koliko za dete?, ja imam malo dete od par meseci i redovno prima vakcine, pa pretpostavljam da nece primati i tamo a imam i pitanje, da li mi znaci nesto karton lekarski koji imam o rodjenja do danas na kom stoji koje sam sve vakcine primio,

Trebalo bi da moze da se plati i u dinarima i karticom. Na intervjuu se placa $330 po osobi. Tek kada dobijete vizu, dobicete instrukcije za online placanje $165 po osobi za Immigrant fee