Interviews DV 2017

totalno sam fulio post! Sorry mislio sam da je plax odgovorio/la :slight_smile:
nadam se da nije frka!

A za Zen u principu isto pitanje, da li znate gdje cete i kako sta itd?

I da li Vam je ovo prvo ili koje po redu ucesce?

Jeste li ikada prije bili na tlu USA? (turisticki, sluzbeno ili bilo kako)

Bio sam na W&T programu 2010. godine. Plan nemam. Idem u NY, kod drugara, pa cu videti sta i kako dalje. Trazicu posao u IT-u, to radim ovde, to sam studirao!

Pravo puno ljuti koji su radii WAT prilikom prve prijave prodju!
Imam neko nepisano pravilo da oni koji su ikako bili imaju nezvanicno vece sanse za prolaz… nekako to prepisujem da su sistemski “proknjizeni” i provjereni i ukoliko su posteno boravili u zemlji da su privilegija prilikom odabira i ne samo zbog provjera nego se ocekuje i da znaju u sta idu i da imaju mozda i nekoga KOME idu… pa da citav taj proces ide brze sto nas dovodi do kljucnog, a to je da cim prije pocne raditi osoba i cim prije pocne placati taxu jer to i jeste bit cijele price.

Na koji nacin vi mozete imati bilo kakva pravila, pisana ili nepisana, kada su u pitanju sanse za izvlacenje na lutriji? Misljenje mozda? Izbor je slucajan. Procenat prijavljivanja je veci u kategorijama ljudi koji su vec bili u Americi i koji imaju clanove porodice ovde, u odnosu na one koji nikada nisu bili ovde (bilo turisticki ili W&T), te shodno tome ove kategorie imaju i “increased occurrence”. Na forumu imamo teme koje se bave raznim teorijama, te o ovome mozete diskutovati dalje tamo a ne na temi za intervjue.

Sup.Mod.

Chill dude chill :slight_smile: :wtf:

Ne shvatam cemu tolika panika…
Sem toga ti si administrator pa bi trebao znati sta znaci fraza “nepisano pravilo”
Malo je smjesno da bi nabijas na nos kao o nekim “pravililma” kada je ovo gore navedeno fraza… ili jos postoji neki specifican nacin kako se treba pisati

Stvarno bespotrebno upozorenje
jer je LOGICNO da iznosim svoje misljenje :slight_smile: barem za to nije potrebno biti HAIKU da bi se iscitalo iz mog teksta !

Da li snimak pluca moze da se unapred uradi, pa samo da se donese u Smiljanicevu ? Posto, koliko sam primetio tu se izgubi najvise vremena.

Konstruktivna kritika se prihvati i napise se izvinjavam se. Teorije zavere ostavljamo po strani ili se njima bavimo na, za to, odredjenim temama, da ne bi, bespotrebno “prljali” postojece. Na ovom forumu se trudimo jedni drugima da pomognemo korisnim i proverenim informacijama, nikako nagadjanjem ili sopstvenim “nepisanim pravilima”!
Izvinjavam se svima zbog off-a

Da, nije potrebno biti japanska poezija da bi se shvatilo da vama nije mesto na ovom forumu.

Sup.Mod.

Upravo stogao mail sa datumom za intervju - 06 April 2017. Sledeci korak skupljanje dokumentacije…

Zna li neko nakon koliko dana dođe zelena karta kada se plati na navedenu adresu u Americi?

Rok za dobijanje je 120 dana od trenutka njenog aktiviranja na ulasku u USA. Placanje nema direktne veze sa tim kada ce Vam stici GC na adresu, jer vecina placa taksu pre puta. Nemamo info ako platite tek nakon ulaska, da li se od tog datuma racuna 120 dana ili ce Vasa dokumenta biti obradjena u medjuvremenu, GC izradjena, pa da se ceka uplata da bi Vam je poslali na adresu.

Koliko fotografija treba sa sobom poneti kad se ide na intervju u ambasadu?, na lekarski se nose 4 fotografije ,to znam da li se u ambasadu nose 2 komada? ( 5 x5 dimenzija)

Dobila sam i ja mail, intervju zakazan za 7.april.
Vidim da je vecina zadovoljna ordinacijom u Smiljanićevoj, kada bi bilo najzgodnije da zakazem pregled, koliko pre intervuja?

Imate dovoljno vremena, ali mozete vec sada da pozovete ordinaciju. Nedelju dana pre intervjua je i vise nego dovoljno da uradite lekarski.

Zdravo svima

izasao je novi visa buletin ali sta to znaci kad nema novog broja bio je prosli mjesec 22100 sad je opet taj:wtf:

To znaci da su u maju svi brojevi “current”, da ima dovoljno viza za sve izvucene i da ce poceti zakazivanje intervja za sve izvucene bez obzira na broj. Visa Bulletin za april 2017.

Sup.Mod.

Super hvala znaci cekamo i mi ostali poziv:woohoo:

hvala puno

Odgovor ste vec dobili samo da napomenem za druge da se ne zbune… Vi ste gledali tabelu sa podacima za april, a ispod nje je tabela koja se odnosi na maj i u kojoj su svi current. Srecno!

Interesantna situacija - dugo (nikada?) se nije desilo da ovako rano svi brojevu postanu ‘current’, i to sa sve regije - ono sto vidim na britsimon stranici, za Evropu, je da je 2012, nakon cut-off-a od 40,000 u maju, juni postao current.

Nadam se da nisu nesto zeznuli ovdje. Ja kako ovo vidim, i dalje ce se interview-i desavati hronoloski, dakle manji broj koji je ranije poslan bi trebao da ima razgovor ranije, ali ne mora da bude pravilo.

Zdravo drusto, napokon i ja dobih mail o zakazanom intervju za april. Sad me muce par sitnica, da li je potrebna registracija na sajtu: Nije u funkciji | Official U.S. Department of State Visa Appointment Service | Serbia | Serbian, posto je to prvi korak po uputstvu ambasade za prikupljanje dokumenata? Da li se ovde registuje pre ili posle intervjua i da li je ta registracija neophodna?