Nakon dobijanja poziva za intervju u ambasadi mene zanima da li je intervju na engleskom ili na srpskom?
Unapred hvala na odgovorima
Hm, dobro pitanje i nisam razmisljala na tu temu… Ako neko zna neka napise. Takodje me interesuje kada je u pitanju porodica na intervjuu da li su svi istovremeno na njemu ili jedan po jedan. A sta je sa maloletnim detetom, u 2. koverti je pisalo da svi moraju doci, ali sta mogu da pitaju klinca?!
Ide se porodično na intervju, i može na srpskom ili engleskom. Mislim da nemaju puno šta da pričaju sa detetom, ali kapiram da moraju da ga vide. :==D:
Na razgovoru se prica na onom jeziku koji vi sami izaberete, sto znaci da tu nikakvi uslovi ne postoje, sto opet znaci da ne umanjujete svoje sanse za dobijanje vize ako u trenutku razgovora u ambasadi ne znate bas ni rec engleskog jezika. Opste je poznato da ljudi (neki lakse, neki teze) savladavaju druge jezike kada se nadju u sredinama van svog govornog podrucja.
Sa decom se razgovara, ali cito formalno i u zavisnosti kog su doba. Konzul je sa nasom cerkom razmenio svega par reci, cisto da je nebi zaobisao u komunikaciji, obzirom da je ona takvog uzrasta da moze gotovo ravnopravno da komunicira sa odraslima.
Da rezimiram - sve je veoma opusteno i prijatno, naravno ako se sve krece u dobrom pravcu, a to najvise zavisi od vas samih. Srecno:grin:
Mene zanima u vezi sa dokumentima koje treba poneti na intervju..Koliko vidim definitivno ne treba nositi prevode, jer je u nasoj zemlji legitimno doneti sve na srpskom..(To je rekao i tip iz ambasade na prezentaciji lutrije za 2012. u American corner-u)
A da li treba nositi kopije istih? (i jos overene?!)
To mi nekako isto zvuci suvisno..Kapiram da im to treba samo na uvid, a ne da zadrzavaju..Mozda eventualno izvod iz maticne knjige i tako to..ne verujem da im treba tvoja skolska diploma…
I zanima me koliko treba da budu sveza ta dokumenta..izvod iz mat. knjige, nalaz lekarskog pregleda itd…Posto cu ja odloziti intervju na bar 3 meseca, pa ne znam ima li smisla da sada vec nabavim neke od tih dokumenata, mislim da im ne istekne ‘rok trajanja’?
Zna li neko da li i onaj ko nije u braku treba da nosi potvrdu da nije vencan? A potvrde iz suda i iz SUP-a su 2 stvari? prvo sam mislio da je to isto..Cek’, iz suda je valjda ono da nisi osudjivan..A iz policije je kakva potvrda?
Mene zanima kakvi su u ambasadi u Zagrebu? S obzirom da cu ove godine biti izvucen moram to znati… :naughty::1081::1081::1081:
Zar nema nikoga iz Zagreba tko je izvucen ili barem netko tko je bio na intervju-u u Zagrebu?
Imaš na forum.hr ženu koja je bila izvučena za 2010, nick joj je velika jabuka. Koliko sam shvatila iz zg je…Izvučen je i 2008 onaj novinarčić Ivica Kovačević- ako ga se sjećaš, sad je u New Yorku..
Ma daj…Nije moguce da niko iz Makedonije nije bio na intervju u Skoplju u proteklih par meseci…
Molim vas, podelite svoje iskustvo sa nama:blink:
Pomocice te drugima:bigkiss:
Ma daj…Nije moguce da niko iz Makedonije nije bio na intervju u Skoplju u proteklih par meseci…
Molim vas, podelite svoje iskustvo sa nama
Pomocice te drugima
Amella
Zdravo i ja cekam drugi koverat za intervju u Skopje pa bilo bi super ako neko da neka iskustva iz Makedonije za DV2011 :==D:
martinwerdel jell si dobio drugi koverat . Kako ti pocinje case number
Pozz
Case No: 2011EU00008xxx
Koverta poslana iz KCC: 22.04.2010.
Prva koverta stigla: 09.08.2010.
Prva koverta vracena: 27.08.2010.
Stigla koverta u KCC: 01.09.2010.
Zdravo Amella,
Ja ne cekam drugi koverat (nisam preko lutrije), ja sam preko “employed based” program-a…
Ali, sveisto, i ja zelim da se neko javi i podjeli sa nama iskustva sa intervjua u Skoplju…
Zeli da znam sta traze, kako ide procedura i sl.
Zelim ti puno srece…
Pozdrav,
Poz svima ,
Interesujeme jedno pitanje ako KCC pitate za vash proces i oni odgovore da vi imate zakazan interviju u ovaj mesec i datum bla bla ,u toku doce datum intervijua a posta sa notification letter nije dosla jell mozete da se printuje email od KCC pa stime u ambasadi ili treba da se javi ambasada ?
Meni nikad nije dosla druga koverta, ali sam od KCC saznao kad je poslata druga koverta i za koji dan je zakazan intervju. Pokusao sam kontaktirati ambasadu emailom, ali ni jednom nisam dobio odgovor. Nakon toga sam nazvao ambasadu i potvrdio (promijenio) datum intervjua.
Ta druga koverta je nebitna(nekim ljudima nije nikada ni stigla),jer u ambasadi znaju kada ti je zakazan razgovor…Ali ako ti je lakse ,pozovi ambasadu gde ti je zakazan razgovor i raspitaj se direktno kod njih
Ivana MS,
blisk,
Hfala vam na odgovore i ja tako mislim ako ne stigne treba da se pozove ambasada nekoliko dana pre intervjua ,
Pitance : Ako stigne druga ne treba da se zakazuje nista u ambasadi samo idete u to vreme i u taj dan jell tacno illi?
Pozzz
Kada nam je stigla druga koverta ,mi smo nazvali ambasadu nedelju dana pred razgovor,cisto da se raspitamo oko procedure…medjutim,oni su nam rekli da nismo morali da se javljamo,navodno je sve automatski to zakazano.Ali ti ,naravno,nazovi …mozda je kod vas nesto drugacije ![]()
Ivana MS
Hfala Ivana neka vam bude sve sa srecnom u toku odlazka ![]()
pozzz
Caos svima!!!Da li postoji neko na ovom forumu ko moze da mi pomogne sa mojim slucajem?!Posto svi vi ovde uglavnom imate nekih iskustava sa lutrijom molio bih bar nekog da mi odgovori na jedno moje pitanjce…E ovako,imam 19 godina i zavrsenu cetvorogodisnju srednju skolu(Elektrotehnika),odlicno baratam engleskim jezikom i manje vise sam normalan
…E sad.pitanje je kakve su moje sanse za dobijanje vize kao samca i da li postoji nesto sto bih mogao da promenim pa da malo podignem te sanse,osim zenidbe naravno
…Voleo bih da cujem savet nekog ko je otisao kao samac u SAD,ali naravno mogu i drugiSve je od pomoci! Unapred Hvala!
Slavko, sto se tice lutrije potpuno je svejedno da li si samac ili imas porodicu. Sto se tice snalazenja to je druga stvar koja nema veze sa lutrijom.
Znaci: Lutrija-nema problema ukoliko te izvuku
Snalazenje-To je duza tema…
Puno srece na lutriji :;D:
Zeljko hvala brate moj! :)))) To sa porodicom me je kopkalo,dobro je da mi je bar neko razjasnio to…