Iskustva u vezi obrazovanja dece (vrtić, škola),

Ja sam tako - treba GRE i TOEFL da se polaze ili GMAT ako je ekonomija ili menadzment. Platila sam 65 dolara prijavu i 830 $ (out of state student i internacionalni prava cena je bila mnogo mnogo vise) po semestru (ovo sam imala od plate koju su mi placali). Pre dolaska ovde radila sam 5 godina na jednom nasem faksu gde sam i magistrirala. Ima o tome jos u jednoj temi

Ali ona pita za dodiplomce (ovo sto vi kazete su poslediplomske opcije). Moje licno misljenje je da je ta varijanta mnogo teza i skuplja. Poznajem devojku sa drzavljanstvom SAD (zivi ovde od svoje 14-te godine) koju su roditelji poslali u BG da zavrsi faks. Postoje stipendije od vlade ali se za njih kvalifikuju samo drzavljani. Dozvola stalnog boravka nije dovoljna, dovoljna je samo za to da se placa “in state” tuition. Na mom faksu ima stranih dodiplomaca ali to su obicno burzujska deca, roditelji im placaju skolarinu ili ako su iz Saudijske Arabije pokriva im vlada pa je njima dzabe. Mada postoje stipendije za aktivne sportiste, imam drugaricu koja je bila vrhunska odbojkasica kod nas i odlikas u gimnaziji. Otisla je u SAD da zavrsi cetvrtu godinu srednje i onda nasla faks i sportsku stipendiju.

A za te sto zivotare sa diplomom - bar je za njih lako, nek poloze TOEFL i GRE, i nek pocnu da se prijavljuju na poslediplomske. Dodjes sa F1 vizom ali bar odmah imas platu, kreditnu, SSN itd. Izdrzis 2 godine na tom minimalcu i posle je puno lakse traziti posao kad im udjes u sistem. Em sto imas njihovu diplomu, em sto usavrsis Engleski, em sto imas pristup mnogo vise oglasa za posao i sajama zaposljavanja. klikni ovde za drugu temu o poslediplomskim studijama u SAD