Pozdrav,ima zapravo dva pitanja ali ovo u naslovu je bitnije:
da li i kako mogu ikako da nadjem svoj “confirmation number” ,jer sam proslog oktobra konkurisao ali sam greskom refresovao stranicu pre nego sam prepisao broj…:smrc:
imam aktivnu krivicnu prijavu,koliko su rigorozni po tom pitanju,sta treba da dostavim u to ime,ima li neko iskustvo sa slicnom situacijom?
hvala
Ako misliš da li možeš da pronađeš na svom računaru tada kada si predao prijavu, možda i možeš. Zavisi šta si brisao u njemu, da li si reinstalirao sistem, itd.
Ako misliš da li možeš nekako zvaničnim putem preko nekoga ili nečega doći do njega, to zaboravi, nećeš moći. Ova godina je za tebe izgubljena u igračkom smislu. Prijavi se u Oktobru za DV-2014.
Pogledaj ovu temu /t/potvrda-iz-policije/242/1 tu se pominju situacije za krivičnim i prekršajnim prijavama, razlike među njima i slično pa pogledaj i druga iskustva.
Mene zanima da li ce mi praviti neke probleme jer sam kao 15-16ogodisnjak imao prekrsaj iz clana “Ostecenje tudje stvari” nakon toga sam imao uslovnu 2 godine i novacnu kaznu koju sam platio,pa da li se ce se ophoditi prema tome rigorozno,kakvo je vase misljenje,i da,imao sam solidan broj kazni zbog ne nosenja licne karte kao i saobracajnih kazni(pojas) koje sam naravno sve platio.
Pa me zanima kakvo je vase misljenje,kako cu proci s tim dosijeima,nadam se da ih imam u SUP-u,al svi su regulisani. ?
Vrlo prosto mozes to da znas. Idi u lokalni SUP i trazi da ti daju “uverenje da nisi kaznjavan” i ako ti daju dokument u kome pise da nisi osudjivan i slicno dobices vizu bez problema jer se vodis kao neko ko nije osudjivan.
Ceka se oko 15 dana u Bg-u a u drugim gradovima 1 dan. oko 560 din kosta.
Pa dobro,Hvala,al valjda ce mi pisati da sam osudjivan,jer sam BIO osudjen kao 16godisnjak na 2 godine uslovne i novcanu kaznu,pa mi to sad cudno da ne bude pisalo ??
Kada su drzavni organi u Srbiji,nista nije nemoguce.Hocu reci,ovde i onaj ko je ubijao ako ima vezu dobice potvrdu da je nevin i cist.Ne brini zbog toga,to je moje licno misljenje.
Da, ali te ambasada svakako proverava, bez obzira na to što donosiš potvrdu iz suda i policije. To sam pročitala na nekom zvaničnom sajtu. A mislim to krivično gonjenje zastareva, samo mora da se proveri posle koliko godina.
Bas naprotiv, pise na nekom od zvanicnih sajtova da ne proveravaju i da je fraud slucaj jako retka pojava, ali ako je potrebno, mogu proveriti sa policijom.
Gonjenje zastareva isto u zavisnosti u kojim slucajevima i kojim krivicnim delima. Samo da te ispravim, on je vec osudjen, tako da se ne goni krivicno
Ambasada u sustini nema sta ni da proverava. Ako je na policijskoj poternici nece izaci iz zemlje jer imaju provere na izlazima iz zemlje. Ako slaze za krivicno delo i napise u dokumentima da nije osudjivan a jeste nece oni proveravati al kad bude nekad zasrao nesto u US oni ce da se pozovu na to i da ga deportuju bez obzira sto ima zelenu kartu cak i ako je drzavljanin.
Jedino sta radi ambasada gleda dokument koji donese iz policije na kome pise da li je ili nije osudjivan i veruje mu na rec. U principu cak ima zakon koji kaze da i dalje moze dobiti zelenu kartu ako ima jedno manje krivicno delo. Uglavnom sve sto treba da uradi jeste da ode u policiju i da uzme taj papir ako tu pise da nije osudjivan onda nije ako pise da jeste onda jbg neka se pozdravi sa emigracijom.
OK, kako kažete, ja se slažem :da:
A ti si se ,Oskark, već amerikanizovao. Svaka čast za preciznost i obaveštenost :naughty:
Nisam htela da zbunjujem čoveka, samo znam da sam negde pročitala da je tako, potrudiću se da nađem link.
Uff,ja citam ovo al bog zna kako to pise kod njih,al nesto procitah da moze da dobije vizu persona koja je pocinila zlocin(ah cuj zlocin) kada je imala ispod 18,ja jesam tad imao ispod 18 god al kad mi se zavrsila kazna od 2 godine uslovne imao sam oko 18 god.
I,da skoro su mi bili oduzeli vozacku na mesec,jel i to zeznuto ?
Ono sto je bitno jeste da doneses dokument iz policije na kome ti garant nece pisati nista osim ako nemas poternicu trenutno. Idi u policiju i dodji ovde da nam kazes sta si uradio Mislim ako se vratis Ono sto je zakonom o rehabilitaciji obuhvaceno jeste da ti se dosije brise u odredjenim slucajevima u odredjeno vreme ali te nikada ne brisu iz kompjutera policije (i ako su duzni po Zakonu o rehabilitaciji to da urade). Ambasada samo gleda sta pise u sluzbenoj evidenciji a ne sta je u kompjuteru policije. Zato ti i kazem idi po dokument da vidimo sta pise na njemu. Postoji mogucnost da zahtevas da te po Zakonu o rehabilitaciji izbrisu iz dosijea ako ti nesto pise na tom papiru.