Makedonija izvleceni dv2018

Zdravo

Ja otvoriv ovaa tema so cel da se sobereme ovde site izvleceni od Makedonija i da spodelime koj sto znae za cela procedura. Bi gi zamolil i izvlecenite od prethodnite godini od Makedonija koj sto ja minaa celata procedura da se priklucat i da pomognat so sto poveke detali. Pozdrav:naughty:

Brat se slozuvam so tebe so temava. Bi bilo ubavo nekoj sto ja pominal procedurava so lekarski,ambasada itn. da dade nekoe iskustvo i detali. Pozdrav

Zdravo, eve i jas da se priklucam. Ne izvlekoa i nas (familija so dve deca) i sega treba da ja pocneme postapkata. Iskreno,malku mi e zbunuvacki vo pogled na potrebnite dokumenti za mene i soprugot,kolku pari treba da imam na smetka,dali e potreben sponzor od Usa itn. Ve molam ako imate informacii da gi spodelite ,bi bila blagodarna. Pozz

Zdravo antula imame viber grupa ako sakate mozeme da ve dodademe i ke si spodelime se sto ve interesira ostavete samo broj

Aj prvo da vi posakam dobredojte i neka vi e so sreka. Kazete ni kolkav vi CN brojot koj sto go dobivte. Inaku i jas sum familija so dve deca, taka da ke imame mnogu zaednicki raboti niz koj sto ke pomineme zaedno. Kako sto napisa moniigor od posledniot post slobodno stavete broj da ve vneseme vo viber grupa. Inaku bi sakal da vi preporacam da go procitate celiot forum imate se objasneto. Dokolku imate nesto nejasno slobodno pisete. Pozdrav

Zdravo na site eve se priklucuvam i jas na forumov pa se nadevam deka ke mozeme da si pomogneme site zaedno.
Me izvlekoa mene no bidejki sakame da odime so decko mi po nekolku konsultacii ni rekoa deka treba da se registirrame sto brzo i potoa da go pustime DS ot za da bide se regularno.(toa i go napravivme) Se ceka uste pasosot so novi podatoci, prezime it…

1. Mojot CN e 21xxx jas od prilika vidov po forumov koga kako zakazuvaat za intervjua no bidejki go cekam i noviot pasos pa posle da go pustime DS ot dali mislite deka kraj na Maj e docna da se pusti spored mojt CN?

2. Dali osven DS za pocetok treba i drugo nesto da se napravi ili podocna otkako ke zakazat intervju se vadat drugite dokumenti?

3. kolku vreme pred datumot na intervju od ambasada isprakaat mail so izvestuvanje za intervju?

Ve molam koj moze nekja spodeli iskustvo?

Pozdrav

Zdravo na site eve se priklucuvam i jas na forumov pa se nadevam deka ke mozeme da si pomogneme site zaedno.
Me izvlekoa mene no bidejki sakame da odime so decko mi po nekolku konsultacii ni rekoa deka treba da se registirrame sto brzo i potoa da go pustime DS ot za da bide se regularno.(toa i go napravivme) Se ceka uste pasosot so novi podatoci, prezime it…

1. Mojot CN e 21xxx jas od prilika vidov po forumov koga kako zakazuvaat za intervjua no bidejki go cekam i noviot pasos pa posle da go pustime DS ot dali mislite deka kraj na Maj e docna da se pusti spored mojt CN?

2. Dali osven DS za pocetok treba i drugo nesto da se napravi ili podocna otkako ke zakazat intervju se vadat drugite dokumenti?

3. kolku vreme pred datumot na intervju od ambasada isprakaat mail so izvestuvanje za intervju?

Ve molam koj moze neka spodeli iskustvo?

Pozdrav

I imam uste edno prasanje dali mozeme da pocneme da go popolnuvame formularot a potoa da se vrakame nazad i da dopolnuvame? Na primer da pocnam da popolnuvam dodeka ne mi e gotov noviot pasos a potoa da se vratam nazad i da go dopisam?

Da mozes da popolnuvas i da se vrakas nazad se do momentot dur ne stisnes submit ,potoa ti se zakluciva formularot i mozes da go odklucis samo so baranje do KCC … mislam deka ne ti e docna da go pratis kraj na maj jas imam povisok broj pa ke go prakam sredina na juni poradi splet na okolnosti ..ako sakas mozes da ni ostavis broj ke te dodademe vo viber grupa imame od makedonija i ke mozes sve da se informiras
pozdrav

Ve molam dodadete me vo grupata :slight_smile: 38978422310
Fala :smiley:

Zdravo i da vi posakam sreka ponatamu i edno gooolemo dobredojde. Dobro ste napravile so vencavkata i sega koga ke stigne pasosot obavezno popolnete DS260.

1. Spored brojot mozete mart da ocekuvate intervju no se zavisi koga ke go pratite DS formularot.

2. Za pocetok treba da se popolni DS formularot a potoa pred intervju se vadat site dokumenti.

3. Nekade okolu 6-7 nedeli pred intervju od ambasadata vi prakaat izvestuvanje.

Pozdrav

ve molam dodadete me vo viber grupata +38971200415

imam relativno mal broj 2018eu5xx koga moze da ocekuvam intervju?

Ajde zdravo i dobredojde. Dokolku veke ti e ispraten formularot DS 260 planiraj vo oktomvri da te viknat na intervju. znaci nekade do krajot na avgust ke dobies izvestuvanje za data i vreme na intervjuto. So sreka :slight_smile:

Ve molam za informacija,dali moze po dobivanje na vizata a na koja jas sum nositel mojot soprug prv da zamine kaj rodninite tamu za da stvori osnova za doagjanje a po nekoj mesec da zaminam i jas so decata. Mozebi e malku rano za prasanjevo no rodninite baraat informacija.

Znaci se dodeka ne go zaklucis formularot mozes da pravis izmeni. Jas licno bi ti preporacal da go pocekas pasosot pa potoa da go popolnis DS260 i da go pratis, bidejki imas sreden broj sto znaci sekako stignuvas na intervju i tie 10-15 dena sto ke go pratis pokasno ds260 ne ti menuvaat nisto. Dokolku sakas da go otklucis formularot im prakas mail na KCC kade im go pises case number i im kazuvas deka sakas da napravis promeni, ke ti go otklucat i potoa menuvas i pak zaklucuvas. Vo kratki crti toa e toa. Pozdrav

Zdravo. Prv mora da vleze nositelot. ne postoi takva opcija prvo derivatite da vlezat pa posle nositelot. Znaci pravete si planovi koga ke dobiete viza site zaedno da odite :slight_smile:

Zdravo i od mene. Konecno imavme sreka ovaa godina da bideme izvleceni i denes gi popolniv ds260 formularite za celata familija( zena plus edno dete). Pa sega ke cekame za ponatamu. Inaku sum 31xxx taka da ima vreme do intervjuto. Pozdrav

Zdravo
Nie imame grupa na viber od makedonija izvleceni ako sakas ostavi broj ke te dodademe pa ke si razmenuvame iskustva :slight_smile:

Zdravo i od mene :slight_smile:

Se priklucuvam na forumot, pa zaedno da spodelime iskustva i da si pomogneme za site nejasni prasanja niz procedurata do zelena karta :slight_smile: Izvlecena sum ovaa god :slight_smile: Broj 33xxx, DS260 popolneto, isprateno :slight_smile:
Pa sega se ceka intervju, megutoa mojot broj spored statistikite od prethodnite godini bi trebalo da bide current maj, juni slednata godina :confused: No sto e, tuka e :slight_smile:

Pozdrav do site,