Imam vrlo skakljivo pitanje.
Udata sam ali ne zelim da prijavim muza u drugom delu aplikacije
Naime, prva strana je za mene ali ako izaberem da kliknem na “married” onda se automatski otvara nova stranica za njega.
Njega Green Card ne zanima i spremna sam ako sam pre-selektovana da idem sama za USA.
Na koji nacin mogu da se prijavim sama a da ako budem pre-selektovana mi Amerikanci ne prave problem?
Da li da kliknem na “legally separated” sto nije TRENUTNo istina.
Hvala unapred.
Moras uneti njegove podatke u prijavi kroz opciju married, racunajuci i njegovu sliku, a ako budes dobitinik udji sama u proceduru salji formulare samo za sebe i idi sama, njega niko nece niti tjerati niti mora nesto da popuni, a uz to ne mora da zna da si ti u proceduri. To ti je jedini put. Sve sto uneses netacno na dan prijave poput toga da si razvedena a nisi, i ne budes mogla dokazati na papiru, za njih si gotova!
Moze covjek da u prijavi pogresno popuni licne podatke, pogrijesi datum rodjenja, drzavu, sliku i slicne stvari, ali tu gresku moze i dokazati papirom i dokazima da je tako bilo 8.10.2014 na dan prijave, ali ti ne mozes dokazati da si 8.10.2014 bila razvedena.
Ako si udata(a jesi), moras da oznacis. Ako budes izvucena ti kao nosilac aplikacije mozes da ides sama, a on kao tvoj muz moze da (ako hoce) ide sa tobom.
Mene zanima nešto slično. Ja sam sve uredno prijavio, ali bih, u slučaju da budem izvučen, prvo otišao ja, da pripremim teren. E sad, zanima me šta bi se desilo ako moja žena i dete ne bi ušli u USA u roku od 6 meseci? Kakvi bi problemi mogli da nastanu?
Hm… Prvo, MORAS prijaviti i muza. MORAS popuniti prijavu sa njegovim podacima i MORAS (99%) se (u slucaju da te izvuku) na intervjuu pojaviti sa njim.
Drugo, ako vec hoces da se razvodis (tako sam shvatio iz “ako me izvuku ja odoh”), razvedi se kao covek sa njim, pa se prijavljuj. Ovako sam ja shvatio (nemoj pogresno da me shvatis) da ti je on kao zivotni sponzor do emigracije. Iskreno se nadam da sam to shvatio pogresno.
zabolese me prsti trazeci ovo pitanje…ovako, moj drugar se hoce prijaviti on zivi sa devojkom i imaju dete nisu vencani ,da li moraju da se vencaju pre prijave ili ne,i kako to ide ako on bude izvucen ili obrnuto,hvala puno
ne mora da se venca pre prijave…neka se prijavi kao single kako on tako i devojka, pa ako ih izvuku onda neka se vencaju i neka posalju aplikaciju kao supruznici…
Nadam se da ce mi neko pomoci… Naime, apliciracu prvi put za zelenu kartu i u opciji ‘‘bracno stanje’’ nema ponudjenog ‘‘zarucen’’ a zenim se u februaru, sta da radim? Unaprijed zahvalan
Ali u opcijama ima unmaried zar ne?
Eto ti odgovora na tvoje pitanje…u trenutku prijave ti si neozenjen…i tako i navedi…pa ako te izvuku lako ces ti to onda posle…
Izvinjavam se unaprijed ako vec postoji odgovor na ovo moje pitanje, ali ja ga nisam uspio pronaci.
Naime, djevojka i ja smo odlucili da se prijavimo na lutriju i zanima nas da li postoji neki nacin da se prijavimo zajedno, u okviru jedne aplikacije, ili moramo pojedinacno ? Ukoliko bude samo jedno od nas izvuceno, na koji onda nacin moze i ono drugo ici ?
Ne mozete navesti jedno drugo u aplikaciji jer niste u braku. Znaci, svako popunjava svoju prijavu. Ako jedno bude izvuceno, vencate se i putujete zajedno.
Najbolje je da se ne vencaju pre prijave
Posalju oboje prijavu pa ako nekog izvuku onda se vencaju i prijave da su promenili status iz single u married. Mogu da dokazu da se nisu uzeli samo zbog gc jer imaju i dete zajedno…
Molim za pomoć!!!
Malo sam upala ovde, kao sa marsa, i volela bih da se prijavim… zivim u vanbracnoj zajednici vec 5,5 godina i imamo dvoje dece (4 i 2 godine), nismo se vencali jer nam to nikad nije predstavljalo problem. Druga stvar, ja sam zavrsila fakultet, muz trogodisnju skolu. Citajuci postove, zakljucila sam da ako se ja prijavim sama (single) sa decom, ako me izvuku, treba samo da se vencamo pre intervjua i on moze da ide, nevezano koju skolu ima. Da li sam dobro razumela???
Ja ne bih ni isla, ako ne mozemo svi! :suure:
Tako je, prijavis se na lutriju ti sa decom, a ako vas izvuku odma se vencajte nemojte nista da cekate, i odma dodas i muza u DS260 formular koji se popunjava nakon sto budete izvuceni na lutriji. Nije bitno koju je skolu tvoj muz zavrsio, bitno da nije kaznjavan i da ti ispunjavas uslove. Sretno :==D: