da li bi neko mogao mogao da napise nesto o klimi, poslu, cenama i delovima grada gde je bolje za zivot sa malom decom(2-5)?
ako budem izvucen na lutriji postoji mogucnost da odem sa porodicom u Milwaukee, jer moj prijatelj ima dobre prijatelje tamo, pa se nadam da ce nam pomoci u startu oko snalazenja.
pozz
Pitaj tog prijatelja da ti da malo više informacija. Ja nemam pojma ali evo ti link do Milwaukee foruma na City-Data pa pročešljaj malo, ima dosta dobrih informacija. Možeš da se registruješ pa pitaš tamo šta te zanima, informacije iz prve ruke. A za posao i cene stanova pogledaj na Salary i Craiglist.
Posto je udaljen svega 70 milja od Chicaga…pretpostavljam da je klima ista kao i ovde…ostre zime, uzasni vetrovi i velika vlaga (tako da je leti to zajebano). Ne znam mnogo o samom gradu, osim da ima najbolji festival piva u US…svi ga hvale
Suvise vrsta, da bih uopste bio u stanju da vise i razlikujem…ovde ima pivaaaa…da ti mozak stane. Doduse nije u svakoj drzavi isto…valjda u Utah ili Ohio (zaboravio sam) nemas neki izbor…ili imaju neke drugacije zakone (tako nesto, ako neko zna vise…nek napise…bas me interesuje).
U svakom slucaju, ovo njihovo Bud i Miller light i sl. je obicna voda, medjutim imaju tonu uvoznog piva, a i one male pivare sa pub-om (imas pub i ujedno je i pivara…nude svoje pivo). Takodje imas i te manje lokalne pivare…bar u Chicago imas bas jako velik izbor piva (pogotovo psenicnog). Ja jako volim japansko Sapporo, ma azijati imaju dobra piva (tj…mi smo navikli na taj ukus). Kada kupujem na gajbu, onda kupim stella ili sl…evropsko neko, dok kada kupujem 6 pack, onda kupim ili neku egzotiku (npr. jamajkansko) ili neko americko domace. Kada kupujem jednu limenku od 1/2 l onda uzmem ono japansko.
Sve uvozno! Domaca piva su uzas… da ne pricam koje mamurkluke ima covek posle samo 1 limenke piva. Od domacih mozes mozda da prodje Blue Moon i Sam Adams… ostalo je sve zanemarljivo. Najpribliznije jelenu i lavu su Sopuro - japansko pivo… i Red Stripe jamajkansko. Neverovanto je da ces naci sva moguca lite piva ali ne i sva regular … tako do sada nisam uspela da nadjem amstel obican… smo na lite sam naleta.
Kada porucujes toceno pivo to ti je obicno 1 pitna… veliko i 1/2 pinte malo… a najbolja varijata ti je da poruchis pitcher (mali bokal pun piva) kada si u baru… zavisi koliko pijes :woohoo:
Ono sto je divno u US jeste ogroman ali stvarno ogroman izbor piva… ipak je ovo pivska nacija… tako da mi psole 4 meseca josh uvek istrazujemo razno razne vrste piva
Lande, probaj Yuengling lager, iz PA je, tamosnje lokalno kazu najstarija pivara u US. Meni se svidelo…
Vec sam ga spominjao negde na forumu, sad je pitanje da li ga ima van PA…
Pozzz
Ja sam isto pivopija.. i bas uzivam u pivu.. Volim gorča piva. Tipa Nikšičko, vjerujem da sarajevsko niste probali.. ono mi j esuper.. a i Jelen mi je mnogo dobar.
A pored toliko vrsta piva.. jedva cekam.. da to sve isprobam. U Pragu su mi se svidjele posebno one male pivnice sto prave svoje pivo. Jedino mi je smetala higijena u tim lokalima.. Tipa imaju onu vodu sa sapunicom.. u nju urone prljavu sacu.. izvade je i toce pivo.. :smrc:
E pa drugari, i mene da malkice ogreje sunce… naravno posle dobitka vize. Kako stvari za sada stoje ode vas dreadnot u Milwaukee, WI kod drugara sa fakulteta. Kako ce biti i sta me sve ceka tek ce se videti, ali je barem jedna briga za sada skinuta sa vrata - imamo nekog da nas doceka i smesti za prvo vreme. Molim sve clanove koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom gradu da je postuju. Unapred se zahvaljujem!
Ja ne znam nista o ovom gradu, pa necu biti bas od koristi, ali zelim da cestitam na donetoj odluci! Drago mi je da ste nasli gde cete se smestiti i da imate nekoga da vam u tome pomogne. Na kraju krajeva, to je mnogo vaznije od samog mesta.
Ako se ne varam, u tom delu USA je divna priroda (planine, sneg, suma, jezero), ko to voli. Kad vam dosadi zima, dodjite u Texas na odmor!
Srecno!
Hehe…dolazis nam znaci u komsiluk…odlicno
Ja sam bio tamo pre jedno 3 nedelje. Udaljen je nekih 90 milja od Chicago, tako da ti je i on blizu…sto se tice traznje poslova i sl. Sto se samog Milwaukee tice, mali gradic. Ima jedan deo kod jezera koji je lep (gde se nalazi arts museum, koji je fantasticna gradjevina) i imas neki river walk pored reke koji ima gomilu malih restorancica i pivnica i sl. Nije nesto narocito urban, koliko sam ja primetio…odnosno, verovatno ce ti trebati kola. Nekada je bio svetska prestonica piva, ali mnoge od tih fabrika su se zatvorile (ostao je samo Miller od tih velikih). U svakom slucaju, ima gomilu malih pivnica koje prave svoje pivo. Ako volis pivo, ima odmah da se uklopis Takodje, Harley Davidson je iz tog grada i ima muzej svoj tamo. Jako dobar letnji festival se organizuje u Milwaukee. Nazalost, sto se poslova tice, to ne znam kako stvari stoje… Znam da je drugi valjda grad po redu po populaciji Srba u USA. Wisconsin kao drzava je poznata po mlecnim proizvodima, tako da ako volis sir…i toga ima Ono sto mi je interesantno, a sto nisam licno iskusio je da Ameri (makar ovde u Chicago, a cuo sam to i od drugih) smatraju stanovnike Wisconsin-a malko cudnim. Navodno su kompletno drugacijeg mentaliteta i pogleda na svet. Nisam bas uhvatio jasnu sliku sta je to tacno drugacije. Inace, radnja serije lude sedamdesete se odigrava tamo.
By the way…jako mi je drago sto nam dolazis u komsiluk
Drede, cestitke za lepe vesti. Jasno je da sve ide u pozitivnom smeru, sto se moze i ocekivati za nekog tako pozitivnog kao sto si ti.
Upravo sam izvukao sa police primerak casopisa “Architectural Record” iz marta 2002. godine na cijoj naslovnoj strani se nalazi objekat koji je spomenuo Dreamer, kao spektakl grada u koji odlazis. Radi se o Miwaukee Art Museum-u koji je projektovao veoma poznati i genijalni spanski arhitekta Santiago Calatrava. Moram reci da ti zavidim sto ces ga videti pre mene.:belj:
Srecan put i srecno u novom pocetku.:bravo:
Sve je u zivotu cudna igra sudbine i iznova i iznova se uveravam da neko vuce konce sudbine i slatko se smeje… Jedan jedini put kada sam bio u USA (2004), bio sam upravo u Wiskonsinu, a gle cuda, bas tamo me vodi zivotni put. Ono sto je za mene i moju struku ohrabrujuce je da je to drzava sa najvise krava u Americi. Drago mi je da cu biti u komsiluku sa “nasima” u Chicagu, pa se, Boze zdravlja, vidimo kad se malo stabilizujemo. Inace, najverovatnije letimo negde sredinom septembra.
E pa napokon da nas uputis posle duze vremena cutanja. :==D: Salim se malo, verujem da ste u zurbi, planovima i razmisljanjima.
Znam samo da je Milwaukee poznat po Harley-Davidsonu i da se u njemu nalazi fabrika i muzej. Takodje znam da stanovnike Wisconsina zovu cheeseheads i da svi na utakmicama Green Bay Packersa nose kape u obliku sira!