- Bez nasih slova. Znaci vic umesto vić itd
- Pa sve je na slici. A pises adresu na koju da te obaveste. Mada po ovogodisnjem zvanicnom uputstvu nece biti sta da ti salju.
http://www.zelenalutrija.com/prijava-na-lutriju/verification.jpg - A zasto ti je problem upisati postanski?
In care of tamo pise **aleksandar vasic **
E SAD ISPOD NJEGA to polje. U njega ide celo dr. Petra Celovica 10/b ili ide nesto i u polje ispod. TO MI BAS NIJE JASNO
dole u City/Town ide moj grad
Country/province ide drzava Srbija
Jos nesto, broj telefona ide za srbiju +381-35-xxx-xxx jel tako?
Ja sam sve stavio u jedan red(prvi) jer imam samo ulicu i broj kao i ti. Mada ja nisam izvucen :ajojoj:
Jeste +381-XX-…
E, spectra hvala ti ko bratu.
PS: Apt ili apartment ![]()
Nema veze. Salji Jovo nanovo. Presaberi sve i budi fin decko na slici :drool:
Pozdrav!
Ove godine prvi put cemo se prijaviti supruga i ja. Interesuje me jedna stvar.
U dijelu prijave gdje se pise grad u kome si rodjen, stavlja se naravno mjesto u kojem si rodjen. E sad, ja nisam rodjen u bolnici (kao vecina ljudi i pise im se samo grad u rodnom listu), vec kod kuce i to u prigradskom naselju, pa mi u rodnom listu pise mjesna zajednica i grad kojem pripada ta mz. Da li da stavim oba naziva ili samo grad. Nadam se da je bilo slicnih primjera i volio bih da se jave i objasne kako su oni popunjavali prijavu.
Hvala unaprijed!
Pozzz
Hajde ljudi ukljucite se! Nije valjda da nema nikoga sa slicnim iskustvom…:smrc:
Ja nisam bila u takvoj situaciji, ali bih napisala onako kako pise u licnoj karti i pasosu - grad ce svakako da se poklopi. E sad, pre ce oni to da porede sa pasosem nego bilo cime drugim, a ako bas pitaju lepo im kazes da se tako upisuje kod onih sto su rodjeni kod kuce…bar bih ja tako uradila. Znaci, ja bih samo stavila mesto (ako tako pise u licnoj karti i pasosu)…vracam sad film unazad, ali stvarno ne mogu da se setim da je neko imao takvu situaciju od ljudi koji su se prijavljivali (jesam u privatnom zivotu, ali ne na forumu). :nene:
Ja bih licno stavio kao sto Zana kaze, ono sto pise u licnoj karti i pasosu, to je relevantan dokument i imas dokaz da si napisao zvanican podatak i niko to ne moze da ti zameri, pa ni ameri…
Hvala Zana i Score na prijedlogu. Slicno sam i ja razmisljao, ali me buni to sto u prijavi stoji City a ne Place. U licnoj karti stoji samo mjesto, bez opstine (nove plastificirane licne karte), dok u pasosu nisam siguran. Moram ga potraziti, ali mislim da je i jedno i drugo.:wtf:
Pozzz
Veruj mi, uopste nije bitno, ne trazi pasos, unutra je ionako prepisano sve iz licnjaka, stavi to sto ti je u licnjaku, i pevaj!
Postoji tu jos jedan problem!
Sad ce ljudi reci da sam pomalo dosadan, ali to je odraz drustva u kojem danas zivim i desavanja 90-ih na ovim prostorima.
Naime, Zivim u Gradisci (BiH), dok se prije rata zvala Bosanska Gradiska. Medjutim, sticajem okolnosti, politicka situacija drustva je takva kakva jeste i tu necu da ulazim u rasprave, dio BiH (u ovom slucaju RS) je prihvatio naziv Gradiska i u svim relevantnim dokumentima koji se izdaju u ovom entitetu stoji Gradiska, dok drugi dio BiH (Federacija BiH), dan danas upotrebljava naziv Bosanska Gradiska. Zajednicke institucije na nivou drzave su stavile i jedan i drugi naziv u licne karte i pasose,za dobrobit mira!
E sad, ne mogu stavljati u prijavu Bosanska Gradiska/Gradiska jer to , naravno, ameri ne mogu da shvate. Supruga mi je rodjena ovdje i u rodnom listu pise Bosanska Gradiska, a trenutno zivimo u istom mjestu, pod nazivom Gradiska.:no:
Ukoliko stavim npr. Bosanska Gr. i, daj Boze, izvuku, na svim dokumentima koje cu vaditi, pisace samo Gradiska!![]()
Volio bih da se ukljuce ljudi iz npr. Podgorice, Uzica, ili jos bolje iz Novog Grada (prijasnjeg Bosanskog Novog) i drugih mjesta, gdje je doslo do promjena naziva, da vidim kakva su iskustva imali i kako su reagovali ameri u njihovim slucajevima.
Pozdrav!
Hvala Score, tako cu i staviti!:pozz: