Nick-ovi!

Od kada znam za sebe, voljela sam gledati noćno nebo. Uvijek me je inspiriralo, poticalo na razmišljanje, ali i na sanjarenje. A zvijezda padalica na slici na mom profilu je podsjetnik da treba željeti i sanjati, jer to je put da se želje i snovi ostvare :slight_smile:

A Aleksandar-ja
S Snezana-zena
S Sladjana-starija cerka
I Isidora-mladja cerka

Jednom davno(1992) , zimske noći u vreme sankcija i nestašice struje, hleba i svega što je potrebno za život, dok smo sedeli u tami sobe Srednjoškolskog internata, odvalio sam neke reči (po uzoru jedne osobe iz našeg mesta koji je slično tako pričao a bio je poznat po nadimku BAX) koje tada niko živi ne bi mogao ni da zamisli, svi su se naglas smejali , bilo je nas sigurno 10-tak, a nakon kratkog vremena sve se obistinilo do najmanjeg zareza, Ja sam dobio nadimak BAX(I).

mislim da je moje jasno-omiljeno pićence :beer: :drool:

U naprijed pomenutim romanima svaka peta rijec je bila ‘Gringo’. A Gringo je bio i napitak kojeg se sjecam iz prve polovine 80-ih, slican Flav-or-aid ili kako se vec pisalo. Mi djeca smo ga najcesce uporebljavali tako sto smo ga lizali onako iz kesice, niko ga nije ni mutio kao sok :slight_smile:

Moj nick Cosmo je skracenica od Cosmopolitan, koja moze oznacavati kosmopolitu, ‘gradjanina svijeta’ kakvim se osjecam, kao i kosmopolitizam, stav prema svijetu koji imam a koji su izgradili kako nemili dogadjaji u zadnjih 20 godina tako i zelja i teznja za onim sto zelim, da zivim negdje gdje mogu da se tako i osjecam. Stavio sam skracenicu jer na pomen Cosmo svima prvo na pamet pada zenski casopis, sto mi je izgledalo malo zeMskasto :slight_smile:

Sa wikipedie>>>
Kosmopolitizam (od grčkog: kosmos = svet i polites = građanin) je ideja po kojoj humani i prosvećeni ljudi uspostavljaju odnose bez obzira na nacionalne, verske i državne granice i unapređuju opšteljudske odnose; zagovaranje zajedništva, sloge ljudi i naroda celoga sveta kao nadvladavanje nacionalnih, međunacionalnih i drugih podela. To je stav po kojemu su svi ljudi pre svega „građani sveta“, a ne pripadnici različitih kolektiva poput lokalnih, regionalnih, nacionalnih i drugih zajednica. Pristalica kosmopolitizma se naziva kosmopolita.

via… prilično jednostavno, Vedran i Andrej, moji klinci :1072:

Cista glupost,bejah bez idejel,pa da docaram nasu trenutnu situaciju u momentu kad sam se registrovala i prijavila nas za lutriju…nazalost…i ne izvukose nas…bude li nas jos terao maler po tom pitanju okrivicu nick name da nas malerise :==D: Inace prvi put uzet nadimak! I zadnji !!! By the way,rado cu ga menjati u winer , succes, advance ili slicno :slight_smile:

Dosta stara tema ali saljiva i zanimljiva, pa ajde da je osvezim malo :slight_smile:

Objasnicu ukratko - ljubitelj sam tehnike, kompjutera, mob.telefona i…jabuka :slight_smile: tacnije “Apple” uredjaja…kao sto znate uglavnom im svaki proizvod pocinje sa “i” (iPad, iPhone, iPod, iMac, iOS…)

Zasto isend - prvo moze da ima veze sa slanjem prijave (ono kao, i send = ja saljem - pa sta bude) :slight_smile: , a drugo, ako malo izmesate slova dobijete i moje ime :slight_smile:

Kod mene prvo bilo Nike,pa Nika…moje zensko dete kaze tako se zove ćerka Karleuše…e tad ja po srpski i još zveknemo sličicu šaljive deteline…inače jeste fengšui…pozitivna asocijacija,snove nam ne mogu oduzeti:1072:

Teddy ,… kao Teddy Bear . Nadimak koji sam dobio od moje lepse polovine. LOL :bigkiss:

Ja nemam bas neko logicno objasnjenje za moj nick. :slight_smile:

Lupao sam slova po tastaturi, ispalo je nesto sto moze da lici na nesto drugo i to sam ostavio. :slight_smile:

DDAmkd, prva slova imena od mog deteta,suprug i ja… i naravno mkd je Makedonija ???