ja mnogo volim pivo. oduvijek sam bio pivopija i dok nisam dosao u USA, uglavnom sam pio lager piva koja su bila da se kupe u BiH.
Kad sam dosao ovde prosirili su se horizonti i u zadnjih par mejseci sam poceo da eksperimentisem sa raznoraznim pivima. Onda sam naletio na jedan forum na kojem se govorilo kako se pivo moze praviti i kuci.
Nakon sto sam se oporavio od soka i nevejrice da za to nisam cuo ranije, poceo sam iscitavati sve zivo na tu temu. I nakon sto sam naucio o procesu prije 10-tak danas sam skuhao svoje prvo pivo, koje je jos u fermetoru i iduce sedmice bi trebalo ici flasiranje.
Ja znam sta ce mi biti hobi ako se preselim u Kolorado ili Vasington
A realnija opcija ipak, kad se malo stabilizujem u USA, da se uhvatim sa Indusima, Pakistancima i Karibljanima da pikamo neki kriket.
Naravno da znam. Ja sam clan prvog tima sa FTN-a koji je isao u Francusku na Eurobot. A i drugog (2001 i 2002). Lukic se pridruzio nesto kasnije i to jako uspesno i unapredio sve sto smo mi pocinjali sa svojim timom bas bas. On je clan tima koji je bio prvi put peti u Evropi iz robotike, kasnije i onog koji je bio treci. Mi nismo imali tako zavidan plasman ali smo bar probili led. Jedina sam zena takmicar 2001 i jedina sam u SAD iz nasih ekipa trenutno tako da zna on dobro mene. Komuniciramo preko fejsa.
Sad za vikend sam napravio keezer. To je zamrzivac konvertovan tako da moze da primi 4 keg-a od 5 gallon-a i bocu za CO2. Skinuo sam poklopac od zamrzivaca i na sam zamrzivac stavio daske koje sam probusio i kroz njih probacio cijeci i na njih idu pipe za tocenje piva. Poklopac sam onda stavio na te daske.
Jesi pravila sta sa rasberry PI? Jesi uzela neko plasticno kuciste s anjim?
Ja sam ga mislio koristiti za streaming filmova i xbmc, ali kad god sam isao da ga narucim nije ga bilo na lageru.
Drugar porucio R PI pre 3 meseca, i jos nije stigao, ovi se englezi kunu da su ga poslali ali njega nema. Mada kakva smo lopovska drzava nebi me zacudilo da su ga mozda maznuli i na carini.