Obama to Push Immigration Bill as One Priority

While acknowledging that the recession makes the political battle more difficult, President Obama plans to begin addressing the country’s immigration system this year, including looking for a path for illegal immigrants to become legal, a senior administration official said on Wednesday.

klik ovde

zanimljivo vrlo ali pitanje je da li i kada ce se desiti ovo sto pise.
Mada s druge strane, sumnjam da postoje amerikanci koji bi sisali travu i sekli granje (makar ne veliki broj njih) tj.radili poslove koje (mahom) rade mexikanci.
Zbog toga mislim da mu je plan dobar, jer jednom kad se registruju morace da placaju porez a to sad nije slucaj.
E onda je to priliv velikog novca…

Mislis da bi Mexikanci sisali travu da dobiju green card?

Briga njih za green card, dok god dobijaju lovu. Vjeruj, ne bi ih puno trazilo zahtjevnije poslove, ovako je isplativije.

pa ne mislim, ali mislim da to dobijenje green card-a moze da izazove diskriminaciju i da budu odbijani za posao na “normalnim” poslovima.
A sto se sisanja trave tice gledao sam ugovore koje je moja menadzerka placala njima (cak je i vlasnik firme ilegalac) tako da bi mozda i radili, za vecu lovu normalno.

Sa Green Card bi mozda sa sisanja presli na duvanje trave :naughty:

Shalu na stranu - svesna je Amerika broja ilegalnih emigranata i njihovog udela u privredi, tako da oni balansiraju sa tim “problemom”.