Odlaganje razgovora u ambasadi - odlaganje vize

Savetujem da opet posaljes mail u KCC. Ja sam prvi put poslala i napisali u procesu ste. Posaljem pre nekoliko dana opet i odgovore intervju zakazan za novembar, koverta poslata 15 septembra! Jos nisam dobila drugu kovertu a ambasadu cu zvati ovih dana da se raspitam za odlaganje intervjua…

Celestine,ako im posaljem mejl u ponedeljak ,da li da navodim da sam im vec slala mejl i da se ponovo raspitujem… ili da posaljem mejl kao da ga prvi put saljem.

Kako si ti formulisala svoj mejl?

Ako ja mogu da se umesam, ako insistiras na e-majlu, ja bih jednostavno udario “reply” na zadnju poruku koju su ti poslali i rekao da su brojevi iznad tebe dobili pozive za interview i da se bojis da je tvoje pismo negde usput zagubljeno. Medjutim, KCC salje uglavnom genericne poruke (sa prethodno napisanim tekstom koji se odnosi na odredjeni problem), k’o da komuniciras sa robotima.

Licno mislim a je najbolje da ih pozoves i licno popricas sa njima, onda ces znati tacno sta se desava i sta da uradis.

Ako mogu i ja malo da se umesam. Druga koverta uopste nije ni potrebna, a o datumu razgovora u ambasadi se mozes informisati putem e-mail-a ili putem telefonskog poziva samoj ambasadi. Gospoda iz KCC-a kada obrade tvoj slucaj i posalju drugu kovertu vise sa tobom nemaju nista, odnosno ti nemas nista sa njima. Sve se prebacuje u nadleznost konkretne ambasade kojoj pripadas.
Konkretno, nama je prvo stigao e-mail sa potvrdom datuma razgovora u ambasadi, pa smo sve to potvrdili putem telefonskog razgovora sa sluzbenikom ambasade, pa je tek nakon dve sedmice stigla i ta druga koverta. U koverti nema nicega znacajnog, tako da se komotno moze i bez nje. Mislim da nema mesta nervozi, a pogotovo ne panici, jer ce sve biti savrseno OK.:grin:

Jos bolja ideja i potpuno tacno!

Kratko, bez ikakvog pominjanja da sam vec slala mail. Samo pitala da li mi mogu reci da li mi je zakazan intervju u ambasadi. Odgovorili za 3-4 dana.

Hvala…nadam se da ce mi odgovoriti nesto konkretnije ovaj put.

Hvala svima na savetima…poslacu mejl KCC-u i pozvacu ambasadu 15.oktobra ,po dogovoru…videcemo vec…bitno mi je da znam kada je razgovor ,sto ranije ,zbog organizacije slobodnog vremena(odsustvo sa posla),zbog para,lekarskog…

Pozdrav Ja sam takodje putem e-maila saznao za datum kada je zakazan razgovor u ambasadi ali nisam za vreme i šta mi je sve potrebno poneti na razgovr…šta ustvari piše u toj drugoj koverti?

Može li neko da mi pojasni kako funkcijoniše odlaganje interviua?Puno se pisalo o tome ali niko nije konkretno opisao kako? npr Telefonom,sačekam dan kada je zakazan interviju pa ga odložim… ili odem ranije do ambasade…dali se odmah odredi datum i vreme novog interviua
hvala

http://www.zelenalutrija.com/druga-koverta/sadrzaj.php

Da video sam ali kad kliknem na “potrebna dokumenta”…pojavi se:Stavićemo spisak uskoro…
Ustvari nema veze zvaću ambasadu to je naj sigurnije
u svakom slučaju hvala

Ja cu sutra zvati ambasadu i pitati kako funkcionisu stvari oko odlaganja. Interesuje me na koliko moze da se odlozi i da li se odmah zakazauje novi termin ili moras da cekas kad ti oni odrede… Ukoliko saznam sutra nesto korisno, javljam!

Super :bravo:

Kada sam ja odlagao, potrebno je samo da kazem termin kada meni odgovara i oni su rekli ok… Nikakva procedura, nikakva komplikacija, ogranicenja, nista? I isti dan mi poslase e-mailom iz ambasade zvanicnu potvrdu o odlaganju intervjua sa novim datumom… I tacno su znali u roku od - odmah - kad imam interview, cim sam im rekao ime, i odmah me vec pitali nesto iz moje prijave, kao da su samo na mene cekali da ih pozovem da bi me to pitali?? Oni kao da se pripremaju za svakog kandidata posebno, proucavaju prijavu ili tako nesto…?

Ali ti si odlagao za 10ak dana a ja bih odlozila za 2-3 meseca…
Imam zakazano za 18 nov a ja bih ga odlozila za kraj feb - mart…

Mislim da njima duzina odlaganja ne igra apsolutno nikakvu ulogu, to je sve do tebe koliko si ti spremna da rizikujes, ukoliko se vec moze govoriti o neko riziku, da nestane brojeva. Licno mislim da rizik jos uvek ne postoji, niti ce u januaru i februaru. I ja cu ponovo da odlozim, verovatno za isti period kao i ti.

Dali je telefonski razovor bio na engleskom… moj engleski je pomalo “zardjao”,a nemože se reći da i ranije bio sjajan:smrc:

…ha ha…izgleda da mi je i kucanje pomalo “zardjalo” pola slova progutah…

He, he, za zardjalo kuckanje ne brini, tu sam sampion, a ovaj keyboard koji je preziveo proliveno pivo i dva nes-a takodje ne pomaze pri kucanju. Posle svakog pisanja poruke moram da vrsim ispravke duze nego sto je pisanje same poruke trajalo..

I, da, ja sam sa njima pricao na engleskom, ali ja zivim u stranoj zemlji pa sam mislio ako vec govorim strani jezik ajd nek bude engleski (a ne madjarski), ipak je to US ambasada, mada ni jedan od ljudi koji su mi se javljali (zvao sam vise puta) nije bio amer, sve su bili madjari, tj. znali su lokalni jezik, verujem da je tako i u Beogradu. Al’ koj ce ga znati..? Ti probaj, pa ako ne znaju srpski, trazi nekog ko zna, sigurno ima neko.