Ranijih godina su forumasi odlagali i razgovor, a i obavljali razgovor i odlagali viziranje. Sve zavisi koji si broj, mozes pitati u ambasadi ukoliko ti ovde neko ne odgovori iz prve ruke.
Hvala Zeljko, mislim da obzirom da imam mali broj 3XXX obe opcije dolaze u obzir. No verovatno cu proveriti i sa ambasadom.
*Mozes da odlozis razgovor a i viziranje pasosa. Najbolja ti je varijanta da odlozis viziranje mada od datuma izdavanja vize imas rok od 6 meseci da udjes u zemlju. To je dovoljno da se zavrsi sve sto treba pre toga. Ja sam tako odlozio viziranje zeni i deci. :suure:
*
Znam da je rok od izdavanja vize 6 meseci za ulazak u zemlju, bas zato bih i da odlozim. Ako dobro razumem ti kao nosilac nisi odlagao viziranje, a odlozio si si za zenu i decu? Ja bih odlagao viziranje za sebe kao nosioca i suprugu. Mislis li da je to izvodljivo?
Ja nisam zeleo da sebi odlazem viziranje pasosa. A inace imas pravo i kao nosilac da odlozis viziranje ako hoces.
Neka je sa srecom u svakom slucaju :bravo:
Hvala puno Bode, od velike koristi mi je tvoje iskustvo. Inace ako ostalima nesto znaci, zvao sam ambasadu i rekli su mi da moze i da se odlozi intervju, a i da se odlozi viziranje.
Na koliko dugo se moze odgoditi razgovor? I na koliko se dugo moze odgoditi viziranje nakon razgovora? Dakle odgodim viziranje, od dana od kada mi daju vizu imam 6 mj za ulazak? Koliko smije trajati to vrijeme odgode? Ako nisam nesto krivo polovila?
Mozes da odlazes razgovor i intervju sve do 30. septembra do ponoci. Kasnije ne mozes ni da ides na intervju niti da ti izdaju vizu, jer se 30 sept zavrsava fiskalna godina. Al sto duze odlazes, smanjujes sansu da dobijes vizu.
Uh s obzirom na tako mali broj vi cete do kraja godine najkasnije morati da udjete u USA, ali opet ako imate kod koga u startu da dodjete dok ne sredite papire to mnooogoo olaksava citavu situaciju.
To mi najvise nervoze unosi. Ne bi nam materijalno odgovaralo da dodjemo pre sledeceg juna, ne znam da li da odugovlacim sa slanjem formulara ili da ne rizikujem ![]()
Dobro dosla na forum ![]()
Iako je broj mali, a po svoj prilici intervju vas ceka u oktobru, Vi cete imati 6 meseci rok za selidbu. Dakle negde do pocetka aprila. Skoro 10 meseci od ovog momenta sto bi trebalo da bude dovoljno za neke osnovne pripreme.
Nemojte odugovlaciti sa slanjem obrasca.
Mi smo bili mali broj, a DS smo poslali u julu, intervju imali zakazan u januaru…
Ako ga posaljete u maju, velike su sanse da intervju imate odmah u oktobru.
Uvek mozes i da odlozis intervju, ali ne na neki duzi period jer postoji mogucnost da ostanete bez viza ako budete dugo cekali.
Hvala puno na ovim odgovorima!!!:1072:
Stvarno ste divni! Vidim ovde neke careve koji godinama nesebicno dele svoja iskustva i odgovaraju na ista pitanja i po nekoliko miliona puta. Hvala!
Nadam se da cu i ja tako nekome moci biti od koristi!
Ovo je apsolutno pogresna informacija.
Nakon ljekarskog (koji obavite par dana prije zakazanog termina za vizu) imate 6 (i slovima: sest) mjeseci da udjete u SAD.
S obzirom da su prvi intervjui u oktoobru, taman da ga imate prvi od svih, period do kojeg morate da udjete je daleko poslije Nove godine.
Ova informacija je vise puta ponovljena na forumu
mislio sam da su pre oktobra intervjui zato sam i rekao da ce sigurno pre nove godine morati da udju..
izvinjavam se :no:
Hvala, shvatila sam to. Mislila sam da je markoss mislio na dobijanje vize pre nove godine, bas zbog te cinjenice. Nije ni vazno - hvala na odgovorima u svakom slucaju. To otprilike znaci da bih morala negde u martu najkasnije da dodjem. Sad mi je u glavi ideja da mozda dodjem nekoliko meseci pre mojih. Treba dobro jos o svemu porazmisliti. Nisam jos popunila formular.
Mi smo odgodili interview za mjesec dana i usli u US dva dana prije isteka 6 mjeseci. Interview smo odradili u 3 mj umjesto u 2. Mozes komotno slati papire i cekati da ti zakazu interview jednom kada ga zakazu kontaktiraj ambasadu i mozes odgoditi za mjesec dva koliko ti treba, nizak si broj tako da nema rizika.
I kao sto je netko prije naveo rok od 6 mjeseci ti krece od dana odradjenog zdravstvenog pregleda ne od dana kada si odradila interview.
Hvala puno na ovim info iz prve ruke!!! Vidim da ste vi jos ona problematicna 2014. generacija. Super!
Možeš odložiti intervju do aprila maja bez problema. Ja sam imao zakazan intervju u januaru ali mi je to bilo prerano pa sam odložio za kraj juna a u USA sam ušao dva dana pre isteka 6-og meseca (22.12.).
Ako želiš da odložiš intervju, sačekaj da ti zakažu pa onda pozovi ambasadu i kaži službeniku koji se javi na telefon da želiš da odložiš. Prvo odlaganje nije problem, ali posle toga ne bi trebala da odlažeš više kada drugi put zakažete.
Ako te nešto interesuje oko ovoga pitaj. ![]()
Hvala puno Dule! Korisna informacija! Ne videh koja si ti generacija DV-a?