Odobrena iseljenička viza posle 5 godina

U koliko ste Permanent Resident i zelite da dovedete nekog svog clana porodice (muz, zena ili neudata/neozenjena djeca) da zivi u USA, ovi dole linkovi ce vam odgovoriti na neka pitanja:

http://www.uscis.gov/USCIS/New%20Structure/3rd%20Level%20(Left%20Nav%20Children)/Resources-3rd%20level/How%20Do%20I%20Guides/B1en.pdf

http://www.uscis.gov/files/article/F3eng.pdf

:grin:

August 19, 2010 dobio sam mail da uplatim 404$ za NVC(ne znam sta to placam) i koliko se sad otprilike ceka do zakljucenja slucaja???

Vojvodo Stanko!
Konacno sam SHVATIO kako funkcionise I-130 sistem ! ! ! ! ! ! ! !
Znaci sa zvanicnog sajta USCIS kaze se da :
“”“”“”“”““Od datuma podnosenja zahteva po pravilu I-130 pa DO datuma vize u pasosu CE PROCI DO 10 godina AAAAAALI NE CEEEEE VISE OD 10godina””“”“”“”“” jos kaze da “”“”“”“”“kaze kad podneses zahtev za brat/sestra I130 F4 moze ti biti “aprooved” za godinu dana ali onda cekas 9 godina intervju ili ti odobre za 9 godina pa onda cekas godinu dana intervju a i pise da je aprooval najbolje dobiti sto kasnije zbog godina deteta koje je u medjuvremenu omatorilo preko 21 zbog nekog oduzimanja godina …”“”“”“”“”“”“”“”“”"

PS Moja sestrica je za mene podnela zahtev po pravilu i130 u sept2001, u sept2010 stiglo nesto bla bla bla i da iskesira 88+420$ i sad cekam poziv na intervju u ambasadu… sada je apr2011 tako da ja (prema ovom pravilu) sigurica* imam GC do sept2011. Eto ti tako da je moje cekanje 9godina nadam se da nece biti bas 10 jbt…

Pozdrav

kaze kad podneses zahtev za brat/sestra I130 F4 moze ti biti “aprooved” za godinu dana ali onda cekas 9 godina intervju ili ti odobre za 9 godina pa onda cekas godinu dana intervju a i pise da je aprooval najbolje dobiti sto kasnije zbog godina deteta koje je u medjuvremenu omatorilo preko 21 zbog nekog oduzimanja godina …

VLADA NOVI SAD IMA LI STA NOVOGA?Pozdrav od F3 pd 2006.POZDRAV I ZA sTANKA I SVE OSTALE FORUMASE.:beer:

evo “oktobar 2011- F4 brat/sestra američkog državljanstva -15MAJ00” a moj pd je sept 2001… kako sada stvari stoje negine mi jos 16 meseci cekica u najboljem slucaju… jebiga.jpg sta da se radi kad nemam kod sebe pola miliona zelelnih, pa da ubrzam proces. za tebe vidim da je F3 oktobar2011-08SEP01, a tvoj pd je 2006, paaaaa sta ti mislis kad ce tebe da obrad(j)uju ???
Pozdrav svima ! ! ! !

Moderatori, zasto ja ne mogu da otvorim ovu sliku cak i kada sam ulogovan?Looool

Katastrofa:woohoo:Ali ja se nebrinem jer osecam da je 2012 moja godina,izvlace me na lutriji i onda 2013 sam tamo i propade Amerika.Tako da smo na istom jer kad mene obraduju GOTOVO je sa Zemljom.Znaci ona retrogresija PD nas je sve ubila u pojam.Nista cekamo dalje i plivamo na cevku u g… !Pozdrav:dedica1:

Ti si jos dobar ako ti je ta slika najveci problem xoxo Ja ne razumem ovaj intelektualni jezik - POMA blagog sta se prica na ovoj temi.

Ma, ovo ti je bar prosto. Samo s’ vremena na vreme ubacis neko WTF i niko nece ni da provali da ne pricas taj jezik. :;D:

He he … bas tako…
ali kad sam vec ovde da vam kazem nesto !!! ovo je mail sa piranjem (i njihovim odgovorom, usa konzulatu u NG-u)
citiram "(
-----Original Message-----
From: Vlada’s Web Design Team xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Sent: Tuesday, November 08, 2011 2:35 AM
To: Consular, Belgrade
Subject: Molim za informaciju i savet po pitanju vize

Dobar dan,

Ja sam u procesu za F4 iseljenicku vizu (green card) od septembra 2001 godine.
Moja useljenicka viza je odobrena 2009, medjutim Izgledi su da ce moj “datum za izdavanje vize” doci za nesto vise od godinu dana.

Moje pitanje je:
Dali mogu da podnesem zahtev za turisticku vizu, radi posete moje rodjene sestre u periodu novogodisnjih praznika?
I posebno me interesuje dali bi moj evenutalni zahtev za turisticku vizu ugrozio proces i status za F4 iseljenicku vizu?

Hvala

Sa postovanjem xxxxxxxxxxxxxx
>>odgovor<<
Postovani,Mozete da podnesete zahtev za turisticku vizu. Ipak da bi se kvalifikovali potrebno je da po imigracionom zakonu SAD dokazete da nemate nameru da emigrirate. S obzirom da u vasem slucaju postoji tekuci imigracioni proces vama ce to biti tesko mada ne i nemoguce. Odluka o izdavanju turisticke vize ce se doneti nakon uvida u dokumentaciju i razgovora sa konzulom. Podnosenjem zahteva ne ugrozavate iseljenicki process.

Pozdrav,

Konzularno odeljenje
Ambasada SAD
www.belgrade.usembassy.gov/consular
tel. +381 11 3619344

Tako da na lep nacin su rekli " bolje nemoj, no cekaj svojig 5 minuta :grin:

Ja sam 2008 dobio vizu zajedno sa sinom a u procesu sam za F3 od 2006g.Bitno je da im dokazes da ces se vratiti(posao ,zena,deca,kuca itd).A 2006g su me oni odbili jer sam imao sve ovo samo ne licnu kartu nego izbeglicku i HR pasos.Sve najbolje svima u Novoj Godini:obrva:

Pozdrav svima,
Evo posle duzeg vremena, javljam, koga interesuje (ko je u stoj corbi kao ja i moja porodica - I 130 F3 kategorija), da ce uskoro (18.11.2012.) isteci punih osam godina kako je moj otac aplicirao za mene i porodicu u USCIS (I 130 F3 visa - married son or daughter of US citizen, over 21) i da ce 23. decembra, ove godine biti 3 godine, navrsene, kako nam je USCIS odobrio peticiju, koja je od 31.12.2009. u NVC (nas Priority date je NOV/8TH/2004 - current VB for F3 - MAY/15TH/2002)
Naravno, jos uvek cekamo “god damn” visa number i kao manijak, svaki VB citam i trazim datume pod F3, koji se pomeraju po 15-tak dana, po izlasku svakog novog VB-na (svakog meseca)…Da li je jos neko u ovakvom “tunelu” ili da li neko zna nekog pacenika kao sto sam ja, da je docekao tu GC i koliko mu je trebalo vremena…Hvala na odgovorima.

p.s. Barem imam b1/b2 do 2020. (bio 6 puta po 6 meseci)
:ohman:

Pozdrav svima pa i tebi binkipsilon … bukvalno danas 02.12.'13 sam dobio poziv za intervju, ustvari zakazan je za 8jan’14…

Znaci ovako F4 podnet 11sep’01… sep’10 ok… jan’14 intervju. kakav trip za ne(:

Brate mili sta se ja zalim, meni je priority date maj 6, 2013 (eb2)… Al je to duugoooo

E pa neka je sa srecom, VladaNoviSad:beer: Zelim ti uspjeh, iz sveg srca, s obzirom koliko dugo si cekao i da ti se cekanje isplatilo:bravo:

zanima me kakav je protokol na “”“”“lekarskom ispotu”“”“”“” samo to , samo to , samo samo samo samo to ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
pozdrav svima sto ih sustize starost cekajuci Godoa. Godoa pisem veliko p namerno >!>!>!>!>>!

ps: cak imam neki osecaj da sam isao zaoblaznim putem (^~^)

PS: Hvala vam vljudi na podrsci

J sam prijavila svog sina za imigraciju preko I-130, prije skoro 2.5 godine I jos je “under review”…taman kad dodje na red za vizu, za jedno 8 godina, do tada ce mozda vec da bude I ozenjen pa ce da produze jos koju godinu…ili da nam kazes gdje je zaobliazni put:grin:

…zaobilazni put je vremenski duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzi od konvencijalnog puta… ovo ti je definicija …

Ma zivi zivot kao sav normalan svet, sve dok ne osvane dan PD dan…
:slight_smile: