Pitanja i odgovori - Q&A

bas nigde? to ne mogu da poverujem, ali ajde. izvlacenje za ovu godinu je bilo u maju, trenutno je u toku prijavljivanje za 2015, a izvlacenje je sledece godine u maju.

imam jedno možda glupo pitanje ali nigde nisam našla odgovor. u pasošu mi stoji jedna kućna adresa, više ne živim na toj adresi već sam u iznajmljenom stanu i ne bih stavila tu adresu u prijavu jer neću sigurno biti na toj adresi kada dođe do izvlačenja pa ne bih da rizikujem. da li može da dođe do problema ako stavim recimo tetkinu adresu u prijavu a druga adresa mi je u pasošu?

Ja sam unela adresu na kojoj živimo, ne onu iz LK, pasoša…Sad, ako nisi sigurna za to gde ćeš živeti sledeće god, bolje stavi adresu roditelja, prijatelja si sl. sa stalnim prebivalištem, da bi ti (ukoliko sve bude OK, i izvuku te) papiri stigli kod nekoga od poverenja.

Adresa uopste nije ni bitna u celom procesu, ne znam zasto ste svi toliko zabrinuti za adresu. Jednostavno upisi adresu gde zivis i to je to. Menjanje adrese ovde je sasvim normalna pojava, tako iako nesto treba oko adrese(a nece) nece nikakviuh problema.

Imam jedno pitanje. Ako sam u trenutku prijave za zelenu kartu neudata, a posle se do izvlačenja zelene karte udam, zanima me može li i ta osoba ići sa mnom u Ameriku? Dobiva li i ta osoba zelenu kartu samim time što smo vjenčani iako to nismo bili u trenutku prijave?

Unapred hvala!

Bas tako, mozes da se udas i posle izvlacenja i ta osoba ide sa tobom. Samo morate da dokazete da ste bili u vezi i pre izvlacenja. Da ne bude da je brak zbog zelene karte :slight_smile:

Nikakvi, ali baš nikakvi papiri vam neće doći na adresu i ako ih budete čekali, načekat ćete se. Jedino što vam je bitno da sačuvate je confirmation number koji dobijete na kraju prijave i samo s njim 1.maja provjeravate da li ste izvučeni. Prva i duga koverta više ne postoje, osim kao sinonim. End of story.

Sve sam ispunio i poslao, ali već mi pola sata pise na dnu stranice - Submission In Progress - da li sam nešto pogrešio, šta da učinim, molim hitno savet, hvala unapred

Via, samo da dodam i ovo: sad mozes provjeriti samo sa svojim licnim podacima, cak iako zaboravis konfirmacioni broj, nema veze.

danijel976, Evo maloprije je neko na nekoj temi komentarisao da se treba prijaviti sa explorera i onda sve funkcionise.

Taj problem sam i ja imala i prijava mi je uspela iz drugog pretraživača. Ako već nisi to učinio, prijavi se iz IE.

Kroz nekoliko tema se provuce rec “Diskvalifikacija”.Ima li neko pojma kako se neko diskvalifikuje I dali je za to informisan.Mislim dali pri proveri pise da si diskvalifikovan ili pise da nisi selektovan? Sad sam proveravao slike iz prosle godine I vidim da nisu bili kako sto su trazene mislim po odnosu dimenzija lika.:woohoo: Pa neznam dal smo diskvalifikovani ili nismo izvuceni.:grin:

Onda ste bili diskvalifikovani. Niste ni imali sansu da budete izvuceni, ako sam ja dobro razumeo ceo ovaj postupak prijave.

I ja mislim da je tako.Ukoliko niko nikad nije dobio izvesce da je diskvalifikovan onda je sigurno tako.Ali kad proverim status prijave pise da nismo selektovanii.Mislim da je dobro da ti kazu da si diskvalifikovan i zbog cega da ne bi gresio sledeci put.:grin:

Razvedena sam, ali i dalje na svim dokumentima (pasos i licna karta) imam prezime bivseg muza; a i cerka ima njegovo prezime.Zanima me koje prezime stavljam u prijavi (na diplomi srednje skole i fakulteta je devojacko prezime)
Hvala puno

Pa ako si se razvela i hoces da vratis svoje prezime onda stavljas to prezime koje zelis da imas sad. Promenices licnu kartu i pasos u medjuvremenu.

Razvela sam se jos pre 5 godina, ali s obzirom da je lakse razvesti se nego vratiti svoje prezime zbog potrebne dokumentacije,cimanja,itd resila sam da ne menjam, da ostavim to,a i da imam isto kao dete.
Znaci necu da menjam prezime na dokumentima, ali me zanima ako se prijavim na njegovo prezime kako mi stoji u pasosu, sta cu da diplomom itd koja je na devojacko prezime?

Koliko ja znam, nema nikakve veze sto na diplomi stoji devojacko prezime.
Ali ne lupaj glavu sad, kada te izvuku razmisljaj!

E ovako imam nedoumicu…Prijavio bih sa se djevojkom na ovu lutriju. U slucaju da ona ili ja dobije zeleni karton kako bi mogli oboje ici? Da li se trebamo vjencavati i kad, ili nesto drugo? Pozzzz

Ako izvuku nekog od vas dvoje, onda imate vremena do intervjua da se vencate (obavezno) i posle razgovora oboje dobijete vize.

I ovde zene najcesce uzmu prezime od muza kad se udaju. Tako da ne brini. Da ides u Kinu ili na Siciliju pa da se brines oko toga… I obicno imaju negde na formularima i “maiden name”.

Veci problem je sto ces morati od njega da dobijes potvrdu da smes dete da izvedes iz zemlje (pogledaj ovaj slucaj Ljug- Hrvatska sto je trenutno aktuelan). Koliko se ja razumem, ako dete putuje sa jednim roditeljem mora da ima saglasnost od drugog. Cak i u bolnici vidim nece da prime dete dok drugi roditelj ne da saglasnost oko intervencije. Videla sam jednog coveka prosle nedelje, morao je da nadje bivsu zenu da bi primili sina da ona nesto sa njima potpise i obavi (ne za svaku proceduru valjda)…