BTW, još jedno pitanje,
DA li se u stavkama gde se navodi školovanje, navodi i osnovna škola ili samo nešto više (srednja, fax) ?
Hvala
BTW, još jedno pitanje,
DA li se u stavkama gde se navodi školovanje, navodi i osnovna škola ili samo nešto više (srednja, fax) ?
Hvala
Mozes navest osnovnu+srednju+fax, a i ne moras (osnovnu) navodit, mislim ja sam isao po principu primjera sto su okaceni na farumu, sve sam naveo, od viska glava ne boli. ![]()
Sta navesti sto se obrazovanja tice ako je visa skola po novom programu, u obrascu D 122 ,ako ima ponudjeno :
*University Deegree
*ili da pod tackom OTHER navedem ?
To sam i ja pitala u ambasadi. Ja sam završila višu elektrotehničku (po novom programu je to visoka škola itd…). Anyway, rekli su mi da mogu u other, jer je to Bachelor degree po novom programu.
Tako sam i ja razmisljala,ali za svaki slucaj de se posavetijem sa dragim forumasima
hvala ti!
:papa:
NE POTPISUJES nista do intervjua u ambasadi. Po jedan formular za svaku osobu, za maloljetne moze i roditelj da potpise ali ne dok vam se ne kaze.
Note: Each Form DS-230 Part II, Sworn Statement should be submitted unsigned.
Ako je drzavna skola mozes pod University pa da im dokazes tamo inace visa skola po meni bi trebalo da ide pod other i onda na liniji upises Associate degree sto je po njihovom skolskom sistemu visa skola a nije college da bi bio bacherlo i to je pitanje ko zna kod nas sta je bacherlo a sta nije… :blink:
Ostampas 6 stranica u wordu tako da samo u gornjem desnom uglu pise case number i ostalo prazno, posle kad popunis ove druge formulare onda te iste papire ubacis i ostampas one DS formulare, ako si case number stavio dovoljno visoko on ce biti iznad formulara i neormalno ce se videti, tako sam ja uradio, fino je ispalo.
Dakle, posto sam ja nesiguran uvek u sebe, da rezimiramo, potrebno je:
- DSP-122 (2 strane)
- DS-230 (4 Strane)
- Onaj papir sa bar kodom
- Dve slike
Ako je jedna osoba u pitanju, naravno ![]()
Zanima me samo da li je greska ne popuniti ono “Mesto stalnog boravka” posto to jos nisam utvrdio, da li ce me odbiti ako to ne popunim?
Sve na mjestu, samo jos dodajte listi, print verziju statusa koju ste dobili prilikom provjere, ono “You are among those randomly selected…”
Mjesto stalnog boravka? Ako pricamo o trenutnoj adresi, to mora bit popunjeno iz razloga jer ce na istu da salju drugu kovertu. A sto se tice instranstva, to mozete izostavit upisat samo N/A dok se ne snadjete preko prijatelja/rodbine/koga vec cije pismo ili mail morate da ponesete sa ostalim dokumentima na razgovor u ambasadu! ![]()
Pismo? Ja sam razumeo da pismo nije potrebno, da to ne traze u ambasadi? Ali jos je dalek put do ambasade, sto se tice stampane verzije statuse, ja sam mislio da je to papir sa bar kodom tj. brojem koji sam dobio 2012EUXXXXXXX, to sam i naveo gore.
Dakle
- DSP-122
- DS-230
- Stranica sa bar kodom, you have been selected
- Dve fotografije 50x50mm
i to je to? :==D:
Da li se potpisujuju formulari ili se samo upisuje ime tastaturom?
Ako ideš sam da to je to. Ako imaš ženu ili djecu onda za svakog člana dodaješ još po 2 fotografije i po jedan (njihov) DS-230
Ma sam planiram da idem, a sta je sa potpisom jel potpisujem ili samo upusujem kompjuterski ime i prezime?
Mislim da se nista ne pise rucno u ovom krugu! Sve na kompu.
Tek se u ambasadi svojerucno potpisuje ali najbolje da potvrdi neko iskusniji ![]()
Imam ja jedno pitanjce koje me muči - prošle godine sam napuhala dok sam vozila, presuda došla 18.1. ove godine, oduzeli mi vozačku na mjesec dana )prvi prekršaj).
Jel ja to moram napisati tamo u ds-230 pod “have you ever been charged, arrested…”? Ako da (a pretpostavljam da moram) - jel to misdemeanor, felony ili offense? Kako to napisati?
Molim nekog da pomogne… :tot:
Koliko ja shvatam pitanje je da li si bila hapsena ili procesuirana za neko kriminalno delo a ne za prekrsaj.To tvoje je prekrsaj:;D:,tako da ne moras da napises nista.![]()
Neka me isprave iskusniji ako gresim.
Bez brige, to je prekrsajna prijava, a ne krivicno delo… ![]()
Nista ne pises, cista si kao suza ![]()
Ocito sam na pogresnom mestu,postavila pitanje,pa ga ponavljam ovde i prihvatam kritike:nene:
Narode pomazite!
Moj sin i ja smo izvuceni - znaci 2 prijave(poslate i izvucene)Zajednicka nam je nesto visi broj,pa smo mislili da saljemo samo nju.
Ali,potpuno sam osasavela od svega i plasim se da nesto ne zeznem.Jasno je da on dobija sve papire preko mene,kao glavnog nosioca,pa i green card,iako ima 19 godina? Ili da saljemo i njegovu samostalnu?
(prosle godine je ispunjavao uslov za apliciranje,jer je zavrsio SSS i tada je imao 18,sto je nebitno)Bojim se da ne dupliramo nesto…
Verovatno ce ovo da izmami osmehe,ali molim vas pomazite kod ovog rebusa,pre nego posaljem vec spremnostvarno,ne znam sta mi je
E,i jos nesto,puno hvala
Čista ko suza :1072:
Hvala puno Nadja i Zeljko!!! :bigkiss:
Ne znam zasto bi slali obe.Ako idete zajedno,a narocito ako tvoj sin nece ici pre tebe sam,zasto bi slao svoju prijavu.
Jednostavnije je da sve obavite na jednoj prijavi.Jedna koverta,isti datum intervjua,zajedno na intervjuu itd.
To je moje misljenje.:estudian: