Privatni biznis/posao u Americi (ima li koga)?

Pozdrav svima
Kao sto kaze naziv teme ,interesuje me ima li na forumu privatnika,odnosno ljudi koji imaju privatne radnje/firme,recimo pekaru,prodavnicu,restoran,kafic ili molerisanje, rigips,montaza, ili bilo sta od zanatskih radova?

Kako to funkcionise,otvaranje radnje pa do zaposlenja radnika i pogadjanja poslova.
Ja sam dugo imao privatnu radnju ali sam je skoro ugasio,mislim da uz dosta srece i truda moze se vise para zaraditi i organizovati slobodno vreme od recimo rada u nekoj firmi po 10 sati dnevno.

Kakva su vasa iskustva u Americi? Recimo ako bih nekada odlucio preseliti se u Ameriku,bazirao bi se na privatni posao.

Ovde gde sam ja bi ti najveci problem bio radnici. Neces naci nikoga da ti radi a svako koga budes placao ispod 5000-6000$ je malo fiju fik …a i za tih 5000-6000$ ce ocekivati da ima office na 15 spratu, da mu se obezbede kola, ako je radno vreme od 9 do 5 ocekuj da ce ti dolaziti na posao od 10 do 4 i slicno a ako mu prigovoris nesto ima da se “sokira”.
Ima jedan nas covek drzi prodavnicu i vec 5 godina ne moze da nadje nikoga da mu radi i onda radi on sam sve cela prodavnica on sam (istovar, utovar robe, transport, kasa, popis sve sam). Ponekada ga cerka zameni koja radi u vrlo poznatoj vladinoj istrazivackoj instituciji ali i ona vidim da ga menja ono …verovatno kad ovaj bas pukne. Drugi problem je “lokal” ili ti nekretnina gde bi sve to radio je uzasno skupa. (bukvalno usi otpadaju) :slight_smile:
Jedino kad bi imao porodicu pa svi zajedno da rade na jednom biznisu. (tako je uglavnom) na primer udjes u UPS store a ono sve koreanci, udjes u Fedex a ono sve indusi i slicno :slight_smile: