Programer u Americi

Molim administratora da obrise moje postove iz ove teme jer su skroz od lutali. Izvinjavam se i hvala.

Pozdrav,

vidim ovde ima dosta programera, sto me raduje.Zanima me koliko je tesko naci entry level posao u USA sa 1-2 godine iskustva i gde je najbolje poceti traziti(New York/Silicon Valley/?)? Prvenstveno mislim na Android app developera, a koliko znam Android je sad u povoju.Zelim da napomenem da nemam nikog u USA kod koga bih otisao i da verovatno nikakve sanse ne bih imao da nadjem posao dok sam u Srbiji, tako da izbor mesta bih zasnovao na vasim informacijama.

Mislim da ti je bolji silicon valley. Ovde ima daleko vise firmi koje se bave mobilnim aplikacijama. NYC je skuplji za zivot i vise okrenut finansijskom svetu (isto vazi za Chicago).

Ajde da malo oživimo ovu temu…

S obzirom da je sve veća potražnja za programerima, kakva je šansa zaposliti se u USA (Denver) kao Entry Level ili Junior PHP programer?

Sansa ti je 9 %. Kakvo pitanje na koje ne postoji tacan odgovor…

Ajde onda ovako…

Recimo za nas koji imamo neko znanje , ali nemamo radnog iskustva…

Da li dozvoljavaju volontiranje?

Da li bi primili radnika koji bi prihvatio da radi za mnogo manju platu samo da radi i napreduje?

Kako su prihvaćeni novi članovi tima?

Znam da je sve ovo individualno od poslodavca do poslodavca?

kao i svugdje, pa tako i u Denveru, bitno je šta znaš i koliko. Sve ostalo ne igra toliko bitnu ulogu. Posla ima. Evo primjer:

http://jobsearch.monster.com/search/php_5?where=denver