Zdravo svima ja sam iz Kumanova ,MAkedonija:obrva:
I ja sam poslao aplikaciju ali sto je najgore nisam zapisao taj kod i sad nemogu da proverim dali sam izvucen posto nisam znao prvi put saljem zato.
I meni nije stiglo ali u iscekivanju sam nada poslednja umire jel tako:woohoo:
Imam strica u Amerike vec 10 godina do sad je mogao da me odvede 10 puta ima razne nacine i da ostanem ali jebiga :-_-;: , sve sam nasao sam i raspitivao se za aplikacije i sam sam poslao zato i nisam znao da upisem taj kod.Takogje jedan moj rogjak je otisao isto mi je stric vec je 2 godine u chigago a kad sam ga pitao kao se praca pravio se da nezna nemoj strah ga je i ja da ne otidem.Ma pravoslavci smo mnogo pokvareni u dusi.:inlove:Bas mi je drago sto tu vidim ima sve sto ti dusa poceli da se informises.Od svoje rodbine sto dalje samo gledaju da ti nastete.:inlove:
Obavesticu vas ako dobijem prvu kovertu
Pozdrav svima.
Pozdrav i do makedonecot
morao si da sacuvas taj kod jer kad ides na njihov sajt da proveris traze ti ime, godinu rodjenja i tu sifru…
ovde ima i dobitnika iz makedonije, listaj malo forum..pozz
Zdravo Nenad fala za pozdravot,pozdrav i do tebe.Inaku i jas ne sum bas naj naj vo ovie raboti samo mislam deka ako ne si go zapisal toj broj a si izvlecen,moli se na gospod da ne ti se izgubi prviot kovert,zosto ako se izgubi nikako nema da znaes dali si izvlecen.Ima dosta korisni informacii na forumov,nekade pisuva deka ako ti se izgubi kovertot isto kako ne si izvlecen,ali toa nema vrska mozes da gi spustis formularite od stranicata.Mnogu sreka ti posakuvam vo pristignuvanjeto na prviot kovert.Dokolku znaes nekoj od Mk sto ima iskustvo vo ova lotarija pisi da go prasam nekolku prasanja.
Pa pisi dokolku ti stigne ili na nekoj tvoj blizok
I ja ne sum ja dobil taa prva koverta pa seuste se nadevam.Ke pocekam 1 juli pa togas moze da razmisluvame drugo.Ovaa godina pak ke si ja probame srekata,neli e taka ?
denes go doviv prviot kovert…sega sto ponatamu? samo DSP 122 I DS 230 treba da se popolnat i samo toa li se praka? ili treba i 2 dokumenti sto gi dobiv vo pismoto? sto drugo treba? pomossss…fala…i so sreka na site…
Mislam deka tuka ke najdes se sto ti treba.Se e opisano a i primeri ima.Mislam deka moze na kompjuter,na masina za kucanje ili pa so crno penkalo ama da bidat pecatni bukvite(ubav rakopis ).Od kade si od Makedonija?Koga tocno ti stasa kovertot i dali preku agencija idese?Po koj pat aplicirase?Pozdrav i neka ti e cestito i so sreka nataka.
Cao drugari!
Koverta poslata iz Kentakija 7-og maja, stigla 20 i nekog. Broj 25xxx.
Jedno pitanje : Sto se tice radnog iskustva, da li navoditi posao za koji nisam bio prijavljen, ili posao koji sam radio za vreme faksa (bio u struci doduse)? Da li na intervjuu cimaju za radnu knjizicu (ako me i pozovu na intervju uopste), ili mogu da im odnesem neku potvrdu iz firme uz pricu kako su poslodavci u nas djubrad i ne prijavljuju radnike?
Pozdrav iz Valjeva od debila koji jos uvek nije poslao formulare
Tebi je bolje da ne govoris da si radio na crno (pogledaj temu http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=669&page=2).
Ako si vec zavrsio fax, to je sasvim dovoljno (cak i bez radnog iskustva), a naravno mozes spomenuti da si radio za vrijeme faxa ako je
sve bilo regularno.
ko mi moze pomoci? ja u prvi koverat koji sam dobila juce samo sam dobila Address Sticker, Case Number, i Letter-gde je navedena adresa americke drzave gde su moje instrukcije…to je nesto sto su svi dobili ili kod mene je neki propust?posto sam se prijavila preko USAFIS, ima i neke advokatske ponude koje nisam i ni videla posto me ne zanima to…ali ovo sa aplikacijama ne znam sta da radim…pomozite mi!!!