Prvi intervju za DV-2009 - 3. oktobar 2008.

dobili vize i ja i zena danas ; nisu nam trazlili AFFIDAVIT OF SUPPORT niti bilo kakve papire iz banke itd niti garancije od nekog tamo (da ce mo biti privremeno smesteni kod nekog );bilo je sve prilicno “smorno” cekanje se oteglo od 8 i 30 jutros do 12 i 30 kad smo konacno prosli razgovor sa konzulom ;nije bilo stresa -konzul je najvise pitao u vezi naseg braka (koji je sklopljen POSLE 1 NL-a) ;takodje vidim da je svima bilo interesantna razlika u godinama izmedju mene i moje zene (ona ima 18 godina manje nego ja 24/42) premda to nisu jasno rekli ali se iz pitanja videlo da ih interesuje ;sve u svemu proslo je bezbolno ;:slight_smile:

!](http://img.photobucket.com/albums/v124/fingaup/Avatar/congratulations_red_white_blue_glit.gif)

BRAVOOO!!!
:D:D:D

HVALA SVIMA NA PODRSCI /SAVETIMA I INFORMACIJAMA -znao sam da neko “dezura” na forumu pa sam pozurio da se “oglasim” ;svima puno uspeha u dobijanju viza :slight_smile:

jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!svaka cas!znao sam!samo jedno pitanje koliko ste novaca danas potrosili u ambasadi molim te da mi napises

viza je kostala 1550 DOLLARA:eek:za nas DVOJE odnosno 775 pojedinacno ;slobodno me pitajte sve sto vam padne napamet ;);bio je jos jedan momak iz Nisa na primer koji je dosao bez policijskog i sudskog uverenja pa je i on cak prosao proceduru (pozdrav Mateji ako cita ovo)

jesu li vam gledali lekarski pregled dok ste pricali s njim(konzolom)

lekarski smo dali jos na pocetku "nasem "coveku koji je onda sve to sortirao konzulu ?-konzul nas nije pitao nista u vezi sa time -to nije ni bilo u fascikli sa nasim dokumentima koje je kozul imao ispred sebe tokom razgovora sa nama;mislim da je to odvojeno negde drugde u medjuvremenu

Kolja sve cestitke..
super jako mi jedrago..

Kolja ajde molim te da te ne zapitkujemo..
napisi od 8:30 kad ste dosli pred ambasadu pa sve sto se desavalo tokom tog smornog cekanja..

koliko je trajao razgovor sa konzolom??i kada idete po vize(pasose) ili ste vec dobili danas??

Iz sveg srca:
!](http://i525.photobucket.com/albums/cc337/helen3_album/congratsteddies.gif) KOLJA!

You’re the man! :wink:

Ajt sad daj Boze da svima tako lako ide. :cool:

Hvala LANDLORD & OLIVERA &HEG & BELI -uh evo izpocetka :stigli smo oko 8 i 30 i tu je izasao jedan sluzbenik koji nas je odmah prozvao (GC ima prednost;) nad ostalim vizama ) ;usli smo u ambasadu -prosli kroz security -silsi opet na prizemlje -tu su nam pred ulazak u cekaonicu trazili 2 PISMO sa datumom za razgovor -usli smo onda u cekaonicu (bez broja ) i cekali da nas prozovu -prozvali su nas oko 9 na jedan od prijemnih saltera gde su nam trazili sve papire “po spisku” -prvo lekarski pa zatim srednjoskolsku diplomu mail aplicant -a (moja zena ) ; pa zatim policijsku /sudsku potvrdu -pa onda vencani list i na kraju izvode iz maticne knjige rodjenih -nama su dodatno trazili i fotografije kao dokaz nase veze pre braka (fotografije nisu ni takli inace -kako sam ih slozio tako smo ih dobili nazad );to je bilo I poluvreme ;oko 10 sti su nas pozvali na salter za uzimanja otisaka prstiju i posle jedno pola sata smo isli da platimo vize (cash u dolarima )na opet posebnom salteru (broj 5);e onada je nastalo “zatisije” od preko sat vremena kad smo pozvani u salu 8 (mala sobica) gde smo potpisali nase izjave i zatim se zakleli da je sve sto smo napisali istina ;sledila su pitanja oko naseg braka i poznanstva -koliko se znamo ,kako smo se “smuvali” itd :cool:; to je trajalo oko 15 minuta (u pozadini je bila jedna simpaticna postarija zena koja je pratila “akciju” );na kraju je konzul rekao viza vam je odobrena -dodjite u pon po pasose :slight_smile:

jao pa to je super!svaka cas jos jednom i puno puno srece!

Koje fotke nisu taknuli? Trazili su 1 ili 2 fotke 5x5 za svakoga?
I dali ste imali neke druge troskove u ambasadi osim onih 775$ za svakoga?

Njihove zajednicke, kao dokaz veze i sl.

da zajednicke fotografije -one za vizu -2X2 X 5cm su nam uzeli i upotrebili (zalepili su na neke formulare koje nisam video sta su ) i mislim da su downlodovali zajedno sa otiscima u neki fajl na svom sistemu ;inace konzul je pricao Srspki svo vreme sa nama ali smo ga veoma tesko razumeli (pricao je brzo i sa jakim US naglaskom)+ mikrofon se iskljucivao povremeno

nikakve druge troskove nismo imali osim sto smo pukli pare za neke bajate kifle koje smo kupili u “pauzi” u nekoj pekari preko puta ambasade :mad:

Kolja cestitam od srca!:):):slight_smile:
Daj Boze da i mi ostali prodjemo tako “bezbolno”!

Cestitam, Kolja, svaka cast! Znaci, naredni 8. mart se slavi u USA ;).

iz ovog smo naucili vaznu lekciju!ne kupujte kifle u pekari pored ambasade!hahah

Kolja kako ste prekratili vrijeme? jeste mogli izlaziti iz ambasada?
mogu li se ponijeti sendvichi i sokovi?

Jeste li nosili mobilne telefone? jesu li vam ih uzeli?