Pozdrav!
Volela bih da podelim iskustvo o 4 nedelje aktivnog traženja posla u Čikagu.
Pre nego što sam došla sam počela da prepravljam biografiju po novim kriterijumima koje možemo naći na milion sajtova na temu zapošljavanja i razvoja karijere.
Počela sam pretragu po svim tim sajtovima i prijavljivala se i sve to bez efekta.
Onda pre 3 nedelje naletim na oglas neprofitne organizacije Uwardly Global, koji je bave pružanjem pomoći imigrantima u traženju posla. Prijavim se za program i oni me odmah pozovu na razgovor i zakažu mi radionicu za pisanje biografije.
Svo vreme mislim, nije to nešto al dobro je za kondiciju duha. Ali…
Na radionici dobijem Mentora, gospodin radi u stafing agenciji, u struci, zna mnogo…i on počne da revidira moju biografiju.
To je bilo kao da sam ušla sa fićom a izašla sa mercedesom.
Da se razumemo nije tu sad ništa novo dodato, ali rečenična konstrukcija, aktivni glagoli, detaljni opisi…sve to pravi čudo od rezimea a sve je realno, ništa izmišljeno.
Preprošle nedelje sam konkurisala sa novom verzijom rezimea a ove nedelje sam išla na intervjue…jer očigledno je šta je donelo razliku.
E sad svo vreme sam u komunikaciji sa UGlo, i imala sam i telefonsku pripremu za intervjue i stvarno su mi bili od pomoći, da sam oduševljena, jer ja ovde nemam nikog i niko mi ništa ne pomaže. Ovako se ipak lepo osećaš kad je neko tu kao podrška.
I konačno…u ponedeljak počinjem da radim…
Tako da bili novi ili stari imigranti, guglajte Upwardly Global, imaju u SF i NY, pored Čikaga, može biti od velike koristi a ništa ne košta…