Serbish

Ajde domacine budi dobar pa mi kazi koja su to sedam jezika, ja nesto ne mogu da prepoznam sedam jezika.
Sto se recnika tice ja mislim da je adekvatan, mozda je malo vulgaran, to dozvoljavam da mozda nije po pravilima foruma, ali se nikako ne moze reci da je uvredljiv. To samo oslikava realno onoga na kojeg ili koju se odnosi, medjutim pokusacu da pronadjem adekvatnije izraze t.j. opise.

@ srdjevic

Domacine, ja jos cekam da me prosvetis i pokazes mi koja su to sedam jezika koji se koriste na ovom forumu,

Diplomatski savet! :wink: A kako si siguran?

@konislav
Jezici: srpski, hrvatski, makedonski, slovenacki, crnogorski, bosansko-hercegovacki, engleski… i ponekad vulgaran “jezik”! :==D:

Zaboravio si da navedes “serbiš” , koji se promovise i posebno postuje na forumu.

Konislave, koji si ti smarac covece…

Jezici: srpski, hrvatski, makedonski, slovenacki, crnogorski, bosansko-hercegovacki, engleski… i ponekad vulgaran “jezik”! :==D:
[/quote]

Mala korekcija - ne bosansko-hercegovacki nego bosanski…i da dodam svoj jezik ovoj listi - srpsko-hrvatski :beer:

kiss my ass

P.S. ako ti treba prevod na jednom od sedam Ex-Yu jezika, mozda se neko i javi da ti pomogne

slazem se sa Konislavovom konstatacijom o seribsu,mnogi koji ovde palamude i prosipaju se sa svojom pameti koriste tu izmenjenu i smesnu verziju srbsko-engleskog jezika,razlog je uglavnom i taj sto su to ljudi bez sopstvenog identiteta i sa povecom kolicinom frustracije. :wtf:

Zasto meni se Serbish bas svidja, :1072:

:bigkiss: evo

Kao da sam znao da nejces razumeti sta pise. Lepo sam ti napisao da potrezis pomoc da ti neko prevede. Poljubac ko poljubac je uredu, ali lepo ti pise gde da me poljubis.

Kojoj grupi ti pripadas

A. bez sopstvenog identiteta i sa povecom kolicinom frustracije
B. bez sopstvenog identiteta
C. sa povecom kolicinom frustracije

Jel smem da izaberem sve tri? :obrva:

Od juče si ovde i već sve znaš na forumu! Ajde bogati ispade da ljudi koji su tu godinama i govore informacije i hoće pomoći su glupi i isfrustrirani.
I ja sam protiv takvog rječnika, ali šta možeš. Nismo svi isti. Bitno je kad neko piše da se shvati informacija, savjet itd. Obrazovanje i rječnik neka nosi svako sa sobom kako hoće.
Ne kaže se “srbski jezik” nego srpski, bar toliko možeš vidjeti na naslovnoj stranici bilo kog rječnika!

@nemili: vera. :grin:

@konislav: ništa ti Žabicu nisi razumeo… :grin: a ni mene, kanda… no, nebitno; nema veze.

Je l’ bi bilo previše da vas zamolim da se prilikom popovanja oko Serbish-a bar koriste slova ćčđšž? Ne idem toliko daleko da molim i za interpunkciju, ali ovo je, mislim, nešto osnovno… :nene:

Inače, delim stav o korišćenju Serbisha, ne volim ga ni ja, ali se (pogotovo zapadno od bare) čovek vrlo brzo navikne… :smrc:
Ipak, mislim da ne treba ići toliko daleko da se nekome prebacuje zbog toga. Dobronameran savet (1na1) je sasvim na mestu, ali ovakva javna pisanija prosto nemaju (nikakvog) smisla… :nene:

Ne mogu da looknem sve ove postove a da mi se ne digne hair na glavi… Koji vam je devil? Ako je somebody pogodjen mojom expresijom nek chita something drugo. Shta vas worry shta ja pishem!
Lepa je gramatika, da ne treba ne bi je ni bilo, ali kada mi je potrebna neka informacija, napišite je i na glagoljici, baš me briga, samo da saznam ono što me zanima. Kome je do gramatičkih i pravopisnih prepucavanja neka otvori posebnu temu, lovi po svim postovima slovne i druge greške i detaljno ih analizira u svom kutku. Nadam se da će biti pristojno posećen i da ćemo se svi zahvaljujući njemu opismeniti. Znam da u mom slučaju brzina kucanja i debeljuškasti prstići hoće da omanu, ali kad stignem editujem poruku pre nego je definitivno objavim…

:lool::laugh1: Najjaci post. :bravo:

To mozda zvuci smesno, ali gomila ljudi ovde stvarno tako prica. Sto je najgore, uopste ne znaju engleski…a i srpski su zaboravili. Mislim, veliki broj ljudi pokupi neke izraze, ali neki bas ovako pricaju “Idem do kante da bacim garbidz” :slight_smile:

Ljudi nek bude sta bude, i ako me ne izvuku na lottery ove godine ja sam srecan man. Danas sam dobio daughter na svoj 30. birthday. Come on na jednu rakijicu! :grin:

Ooo, gratulations man, nek je ziva i zdravo hundred years. :bravo: