Ok, došli smo u SAD sa svojim kućnim ljubimcem, sada je red da se nastavi redovno odlaženje kod veterinara kao i eventrualno da se uzme polisa osiguranja da bi se predupredili veliki troškovi u slučaju bolesti ili povrede.
Mi smo baš pre neki dan vodili mačora na redovnu vakcinaciju na besnilo i ostale bolesti kao i na osnovni pregled.
Posle dosta istraživanja gde ga voditi odlučili smo se za veterinara koji nam je relativno blizu, koji je imao dosta pozitivnih komentara i bio je jedan od jeftinijih.
Iako bih dali sve za našeg mačora, mislili smo da nema potreba da dajemo po $100-200 samo zbog vakcinacije. Da je u pitanju neka povreda ili bolest, onda bih tražili po drugačijim kriterijumima veterinara.
Jedina mana veterinara je što je malo gužva (jer je jeftiniji), mada to je kod nas u Beogradu stalno, tako da nama ovde nije bilo ništa čudno. Kada smo došli bilo je dosta pasa u čekaonici, pa sam ja sa svojim mačorom čekao u kolima dok nas nisu prozvali.
Inače ovde je super jer imate klinike i veterinare koji su samo za mačke, ovaj naš je bio za sve.
Veterinaraka je bila vrlo ljubazna, posvetila nam je dovoljno vremena i pažnje iako je bila gužva. Pogotovo što smo došli iz druge zemlje sa dokumentacijom koja im nije baš poznata, itd…
U svakom slučaju mačor je pregledan, dobio je dve vakcine (protiv besnila (rabies) i koktel vakcina protiv leukemije i još neke dve bolesti), takođe su mu dali pasticu da proguta za eventualne gliste (dewormer) ako ima i još jednu dozu nama da mu damo sami za 10 dana opet.
U Srbiji se npr ta pastica daje samo prvi put a posle ako se pojave, ali ovde se daje godišnje.
Pregled + dve vakcine + pastica = $44
Izašli su nam u susret i izlupali pečate u njegov srpski pasoš, mačor je dobio tag koji inače oni nose oko vrata, ali naš mačor nema ogrlicu jer je kućna mačka, tako da će to da bude u fioci
Takođe dobili smo potvrdu o vakcinaciji.
To je to što se tiče našeg iskustva, bilo je brzo, profesionalno i prijatno.
Ono što me interesuje i nemam puno informacija je uzimanje polise osiguranja za ljubimca. U slučaju neke povrede i bolesti troškovi mogu da bude ogromni, po nekoliko hiljada dolara pa čak i mnogo viši. Na internetu se može naći dosta njih, ali bih voleo da čujem lična iskustva. Kod koga ste uzeli, koliko košta mesečno, šta pokriva, do koliko para, itd …
Hvala