Posto ovde ima forumasa koji su u New York moze li neko reci da li ima decu i kako su regulisali osiguranje za decu?
Da li ima neke ogromne razlike s obzirom na blizinu izmedju drzava New York i New Jersey po ovom pitanju osiguranja dece?
Vidim da je u Chicago besplatno za decu i dreadnot je pisao da je kod njega u Wisconsin besplatno osiguranje za dete.
Na ovom linku mozes videti koje su beneficije za besplatno zdravstveno osiguranje dece u drzavi NY i ko je moze dobiti.
http://www.health.state.ny.us/nysdoh/chplus/who_is_eligible.htm
A ovde je za NJ
Procitala sam ovu temu od pocetka do kraja i nigde nisam naisla na to da deca u** Cikagu** imaju besplatno osiguranje.
Bila bih zahvalna ako bi me neko uputio…Zelela bih da barem budemo mirni po pitanju deteta
http://www.allkidscovered.com/
inace moj sin ima to osiguranje,osiguranje je 100% pokriveno naravno sa dentist ,popunis aplikaciju i za 2 nedelje dobijes medical card
uslov je da moras da zivis u drzavi Ilinois
Hvala na linku…sada mi je mnogo lakse kada znam da je dete kao najbitniji clan
podmiren po tom pitanju.
Evo i ja nesto da dodam na temu zubara i osiguranja. Generalno, po preporuci kolege sam bio u jednoj zubarskoj ordinaciji. Posto nisam imao vremena puno da istrazujem, otisao sam tamo gde su mi rekli da je dobro (moja greska). Iako sam osiguran, veliki broj stvari se placa 15-25% iz tvog dzepa (tako sam osiguran). U principu, osim ako nisi zubar, tesko ces dobiti uslugu na koju si 100% osiguran…uvek oni nadju nesto. Meni je za dubinsko ciscenje zuba i stavljanje krunice, samo moj deo iz dzepa je trazeno toliko da za iste pare mogu otici u srbiju, iscistiti zube, staviti krunicu, dobiti i poliranje uz to (sto ovde ne dobijes) i popraviti i sav onaj ostatak zuba sto treba (zamena plombi i sl). Iz mog iskustva odlazak u srbiju da popravis zube se isplati i ako imas osiguranje, naravno…ako pri tom imas i godisnji odmor da to ucinis.
U Srbiji je popularan zdravstveni turizam. Ljudi iz Zapadne evrope dolaze da srede zube, zato sto je jeftinije.
Medjutim, ako si osiguran, to za odlazak kod zubara u principu malo znaci, jer mora sve da se plati osim vadjenja i jos par nekih sitnica. Zakon vazi od pre godinu ili dve.
ciscenje zuba skoro svako osiguranje( kod zubara koji su u PPO) pokriva 100% i to 2 puta godisnje, krune su uglavnom 50% pokrivene, plombe 80%, itd.
sto se tice odlaska u nase krajeve sa tim budite oprezni , ovo 7 mj koliko radim kod zubara nagledala sam se svakakvih slucajeva koji idu dole jer je jeftinije pa kad se vrate ovdje potrose jos vise dok to ponovo poprave.
a sto se tice naseg ciscenja zuba i ovoga ovdje to je vjerujte neuporedivo, zato moj savjet mozda malo vise para date ali usluga je bolja a i mozes otici kad god hoces ako nesto nije u redu popraviti.
ako trebate zubara u chicagu javite se
Ja imam PPO i opet moram platiti 300$ za ciscenje out of pocket, jer je dubinsko…koje kosta 900$. Meni je krunica 75% pokrivena i samo moj deo je 777$. Za blombe jos nisam ni zalazio. Slazem se da za neke komplikovane stvari ne treba otici dole. Ali ako si dole imao vec odlicnog zubara…ne vidim sto ti ne bi ocistio zube i napravio jednostavnije popravke. Ustedis bar 2000$.
ajd dreamerns nemoj pretjerivati ja neznam kod kog zubara si bio evo cijene kod mene,
kruna ako ti placas sve bez osiguranja je 720 a cirkonija 850
dubinsko ciscenje po kvadrantu 180, plombe 135-185 zavisi koliko povrsina,itd
stvarno ako trbas nesto kod zubara javi se, jer ocito su te ti gdje si bio oderali.
office gdje ja radim je u skokie, nije tako daleko od vas.
Ovdje juznije jako puno ljudi ide u Meksiko bas iz tog razloga, da promjeni plombe, stavi krunicu i slicno. Naravno trebas dobro da se raspitas kod kojeg ces zubara, a ne trk u prvu ambulantu koju vidis u Nogalesu. Sve u svemu, i kod najskupljeg meksickog zubara platis jedno 2-3 hiljade manje nego ovdje… Tako da sljedeci godisnji spoji ugodno sa korisnim i pravac Acapulco! ![]()
moras jos znati da se osiguranju salju puno vece cijene nego sto jesu , zato da bi se izvuklo sto vise od njih ali posten zubar onda pacijentu, dio koji on mora platiti, korigira cijene kao da placa kes.
To je super cijena, ali ja moram da se slozim sa dreamerom. Moj dragi je nasao posebnu ambulantu za ljude sa disability, dali su mu 60% popusta i cijena jedne krunice je bila 900$ plus root canal 750$ (puna cijena je 1200, on je dobio popust jer ima medicare). Moj svekar ima “dobar” dental i za jedan zub (popravka i plomba) je dobio racun 1600$ …
neznam sta da kazem moj zubar radi vec 40god u chicagu i svi zubari sa kojima suradujemo imaju slicne cijene.
zato je u ovoj zemlji najbitnije imati dobru informaciju jer ako nemas platis puno!!!
Ja nemam kod sebe racun, ali cu prepisati kada dodjem kuci. Krunica je trebala out of pocekt da bude 777$, dubinsko ciscenje cele vilice je 900$, od toga ja 260$ moram da platim (prvi put je 300, zbog deductable). Ja nisam tek tako zakucao kod prvog zubara, nego sam isao po preporuci. Nazalost…ovde kanda covek mora za svaku stvar da provede par dana istrazujuci. Ajd mi posalji molim te broj tvog zubara na PP. Jel on potpada pod blue cross blue shield?
Izvini tamacharly. Napisala si da radis u Skokie. Da li mozda znas kako je nastalo ime tog mesta. Prezivam se Skokic. Moji su poreklom negde iz Hercegovine ili Dalmacije(jos istrazujem). Naziv ovog mesta mi je privukao paznju jos ranije.
“Skokie (pronounced /ˈskoʊki/) name comes from a Native American term for “fire”.” Izvor
Mnogo hvala!
Tek sada vidim da ne mogu da posaljem kratku poruku, vec poruka mora da ima najmanje 50 karaktera. Stvarno ne znam sta da pisem.
Jedna od najvecih zavrzlama koje sam imala ovde je upravo razumevanje zdravstvenog osiguranja.Ono sto je moj savet svima je da pre nego sto odu kod lekara pozovu svoje osiguranje i provere sta im je tim osiguranjem pokriveno,a sta ne.Npr.ako imate dentalno osiguranje koje vam pokriva troskove cak 100% ,ne znaci da pokriva "bele “plombe,vec samo amalgamske"sive”,pa se moze desiti da vam stigne racun iako ocekujete da su troskovi podmireni osiguranjem.Najcesci razlog zasto osiguranje ne pokrije neke troskove je ako misle da neka intervencija nije medicinski opravdana,pa zato ako planirate bilo kakvu intervenciju(biopsije,operacije,sve sem onog obicnog pregleda) obavezno konsultacija sa ovima iz osiguranja.Naslusala sam se dosta prica gde su ljudi placali neke racune za koje uopste nisu znali,cak ako idete kod lekara a nemate osiguranje,i pitate koliko kosta citava usluga oni vam znaju reci samo npr. cenu samog pregleda,a onda vam dostave naknadno racun iz laboratorije,pa je i to jedna od stvari sa kojom treba biti oprezan.Mi smo navikli da kada placas ,placas sve odjednom i da se to podrazumeva,a ovde nije uvek sve tako.
Evo da jos dopunim predhodnu poruku. U slucaju da imate cak jako dobro osiguranje koje pokriva 100% troskove za “in network” lekare (koje mozete naci na sajtu osiguranja ali obavezno i pitati samog dr. da li prima vase osiguranje)moze se desiti da npr. kod neke operacije, vas operise dr. koji prima vase osiguranje,ali nalaz biopsije radi patolog koji ne prima tj nije in network, iako sve to radite u bolnici koju vase osiguranje pokriva(ovo je cesto i sa anesteziolozima) i onda nemate druge nego platiti.Mozete se zaliti osiguranju da niste mogli da birate,i oni mogu odluciti da vam smanje racun ali i dalje to ostane cifra koju niste planirali. Jedna od stvari koje doktori ponekad rade a nisu legalne(koliko sam ja shvatila) je situacija gde ste vi otisli kod “in network” lekara,njemu osiguranje nije platilo za usluge koliko je njegova puna cena i on vama licno posalje tu razliku da platite. Sve u svemu,uvek pitajte sve do sitnih crevaca i uvek zapisite sat, dan i ime i prezime osobe sa kojom ste razgovarali. Kao i uvek,nadam se da ce sve ovo nekome mozda nekada koristiti :).