ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Ne mogu više da izdržim, help (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=420)

Zana 28.02.2009 23:33

Staff or stuff? Ja sam sad google i nema nista slicno.... Pitaj ti to konkretno pa javi... i da - vecina agencija naplacuje onima koji zaposljavaju a usluge su besplatne za job seekers, tako da... ja kod takvih stvari (ali zaista) idem korak unazad. Opet, i razumem kad neko hoce da rizikuje, i ja to radim all the time ali bez ulaganja novca...

Zana 28.02.2009 23:50

http://www.aafen.org

Idi na link Nurse Recruiters, postovani su linkovi ka agencijama za zaposljavanje...

malasestra 01.03.2009 00:15

Nema ništa na google-u, ima rescue medical staffing ali to nije to, to je nešto drugo. Žana, pogledao sam taj aafen ali to je samo za RN, upoznat sam sa takvim sajtovima i agencijama. To je bacanje para, oni mlate proviziju od tvoje satnice. Da sam RN našao bih sebi posao jer inostrane RN imaju poseban status i njima se pored 50k za zelenu lutriju dodeljuje dodatnih 20k zelenih karata (za sestre, fizio i doktore a ja nisam ništa od toga navedenog).

Čitao sam blog srdjevića, ako sam dobro ukapirao on je otišao u Čikago sa srednjom i zaposlio se kao programer. Napomenuo je školovanje na početku ali posle nije ništa pisao o tome. Istina opet, on je dobio GC na lutriji.

Baš sam čuo da u americi paramedic i nurses nisu isto, u istom su platnom rangu ali moraš posebno da se školuješ za paramedic iako si nurse, čudna ta zemlja amerika. Kod nas ako si med. sestra možeš da radiš svugde, u bolnici, staračkom, u hitnoj, kod zubara... Pa tako kontam ako bi mi priznali LPN to bi bilo super jer onda mogu odmah da počnem da radim pa tako otplaćivanje škole ne bi smeo biti veliki problem ali ako mi ne priznaju ništa onda trebam dovoljno para za godinu dana života + LPN course što je sveukupno dosta para jer LPN tečaji su intenzivni i predavanja + praksa je preko dana pa ne možeš da radiš nigde.

Upravo zato me interesuju iskustva naših ljudi tamo ali tražio sam po internetu mesec dana pa nisam uspeo ništa da nadjem. Hvala na pomoći! :skviz: :skviz: :skviz:

kaneolopa 01.03.2009 00:24

Da se razumemo ovde se skolstvo oblikuje prema coveku.... tako da imash vecernje skole koje ne moraju da ti remete tvoje radno vreme... pored toga cesto su te prakse koje se obavljaju ujedno i placene ili ti zamenjuju odredjeni br. kredita koje moras da imas da bi zavrsio godinu.

dreamerns 01.03.2009 00:30

U americi imas i medical staff ili tako nesto....tu ti ne treba uopste medicinska skola i odatle mozes poceti, pa se dalje skoluj.
Srdjevic je programer....da bi to postao, sve sto ti treba je kompjuter i dobra volja. U procesu ucenja ne mozes nikoga povrediti. Za sestre je drugacije, a za doktore da ne govorim. Upravo zato i prave toliko zezanje sa diplomama.

Zana 01.03.2009 01:43

Ja sad nisam sigurna ali mislim da je Milosh zavrsio fakultet u NS pre nego sto je dosao ovde.... i naravno da je zezanje sa medicinskim diplomama bilo kakvim... pa zamisli kad bi po ovim zakonima bolnice zaposljavale nekog u cije znanje nisu sigurni...koliko bi tuzbi palo :no: sa time se ne igra zaista... ja licno ne bih svoj zivot poverila nekom ko nije licenciran i potvrdio svoje znanje ovde....

Sloba_Kg 01.03.2009 08:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik malasestra (Poruka 7953)
Nema ništa na google-u, ima rescue medical staffing ali to nije to, to je nešto drugo. Žana, pogledao sam taj aafen ali to je samo za RN, upoznat sam sa takvim sajtovima i agencijama. To je bacanje para, oni mlate proviziju od tvoje satnice. Da sam RN našao bih sebi posao jer inostrane RN imaju poseban status i njima se pored 50k za zelenu lutriju dodeljuje dodatnih 20k zelenih karata (za sestre, fizio i doktore a ja nisam ništa od toga navedenog).

Čitao sam blog srdjevića, ako sam dobro ukapirao on je otišao u Čikago sa srednjom i zaposlio se kao programer. Napomenuo je školovanje na početku ali posle nije ništa pisao o tome. Istina opet, on je dobio GC na lutriji.

Baš sam čuo da u americi paramedic i nurses nisu isto, u istom su platnom rangu ali moraš posebno da se školuješ za paramedic iako si nurse, čudna ta zemlja amerika. Kod nas ako si med. sestra možeš da radiš svugde, u bolnici, staračkom, u hitnoj, kod zubara... Pa tako kontam ako bi mi priznali LPN to bi bilo super jer onda mogu odmah da počnem da radim pa tako otplaćivanje škole ne bi smeo biti veliki problem ali ako mi ne priznaju ništa onda trebam dovoljno para za godinu dana života + LPN course što je sveukupno dosta para jer LPN tečaji su intenzivni i predavanja + praksa je preko dana pa ne možeš da radiš nigde.

Upravo zato me interesuju iskustva naših ljudi tamo ali tražio sam po internetu mesec dana pa nisam uspeo ništa da nadjem. Hvala na pomoći! :skviz: :skviz: :skviz:

http://www.rescuemedicalstaffing.com/ mislim da jeste to to po secanju
Ja sam komunicirao sa jednim covekom koji je sa ovih prostora ali posto sam menjao office sad ne mogu prici tim porukama...
U svakom slucaju nasao sam to na sajtovima za zaposljavanje u Srbiji
Best jobs ili tako nesto, pa mozda to pomogne....

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 07:21.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.