Izjeda me na sve strane ta prokleta Amerika, već 24 godine sanjam o odlasku u New York. Svakoga dana, svake noći, ne prodje ni sekund vremena da ne bih pomislio na "moj" grad. Ne mogu više da izdržim.
Igram ovu prokletu lutriju godinu za godinom pa ništa, nemam fakultet (med. sestra) pa ne mogu da zamolim za radnu dozvolu, u vojsku neće da me prime jer treba minimalno GC, čak čuvam novac za ženidbu ali ne znam nikoga preko bare pa je i to propalo u vodu.
Šta da radim ljudi, izjeda me iznutra!? Znam skoro čitav NYC na pamet, kuda ide koji train, koliko su rente u kojem borough-u, gde su jeftini stanovi, gde najbrže naći posao, delove grada koje treba izbegavati... Ovaj Google Street View sam preigrao skroz, pogledao na milione snimaka, želja je toliko jaka da mislim da ću da eksplodiram. Već nekoliko godina intenzivno svakoga dana "živim" Njujork ali to je samo iluzija.
Ne bih tamo zbog novca nego zbog toga što mi je to želja od kako sam sa 8 godina dobio prvu nalepnicu USA zastavu, od malih nogu maštam o tome. Prvo su me svi odbijali od te ideje kao mali ne budalasaj, posle je bilo kao ne se*i tu ćeš u školu, pa je to prešlo u ne izigravaj majmuna šta ćeš tamo, tu ti je kuća. Sada sam napokon shvatio da sam odrastao čovek, da ne zavisim od mame i tate, da mi vreme prolazi a još uvek sam "stuck" na ovom smrdljivom balkanu. Ode mi mladost a ja čučim u evropi, nemam curu, ni ženu ni dete pa neznam šta čekam više. Osećam se kao da sam se rodio u pogrešnoj zemlji, kao oni ljudi što menjaju pol jer su se rodili u pogrešnom telu. E tako se ja osećam ceo svoj život.
Poslednjih par godina igram tu zelenu lutriju ali bez uspeha i nemoj da je neko rek'o biće jednom, tako mogu da čekam ceo svoj život. Nemam nikakve rodbine tamo nit' poznanstva, ne znam više šta ću i kako ću. Vi što ste dobili zelenu kartu nemate blage veze koje ste sreće, svakoga dana treba da budete zahvalni što ste dobili priliku za nov život, što živite nečije snove...
Fizički sam dobar ali umirem iznutra, pomozite sa savetima. Postoji li još koji drugi način da se ode preko bare? Evo sad čitam o toj nekoj studentskoj vizi. Da probam to? Ali to opet nije GC nego viza. Nemam više ideja.