evo i da ja nesto napisem na ovu temu. dosao sam u u.s prosle godine u martu nakon sto sam naravno dobio na lutriji. nakon par poslova u struci na nagovor familije bacio sam se u kamiondzije. uz pomoc prijatelja i rodbine za male pare sam polozio cdl sve od prve i poceo radit za kompaniju kao vozac. kao pocetnik imam 35 centi po milji a nedavno su mi podigli na 37 c. Uglavno jako sam zadovoljan sto sa tim poslom mogu uzdrzavat familiju i da imamo dosta za sve jer ja jedini radim. Naporan je to posao, nakon nekog vremena dojadi cesta, log book, vage, policija, lijeni ljudi po skladistima i naravno voznja non stop. nekad za 6 dana uspijem da skupim svega desetak sati spavanja ali kad dobijes platu za tu sedmicu i kad vidis da svi lijepo mozemo da zivimo zaboravi se ta sikiracija i umor.u prosjeku prolazim 3500 do 4000 milja sedmicno i uglavno krecem nedjelju popodne i dolazim petak navecer.kamioni su veliki, udobni i ceste su super(uglavnom).sve teze se nalazi parking navecer a i do neke bolje hrane isto. uglavno je to mc, subway, kfc, bk taco bell itd. sve brza hrana i tesko je naci dobru hranu kad si sa kamionom. nekad zavidim nasim soferima na grahu, gulasima i ostalim jelima koji se jedu kasikom.nadam se da zainteresira koga jer kad se pogleda obrazovanje i sprema koja treba da bi se radilo taj posao nigdje se ne moze zaradit takava para na legalan nacin. owneri koje ja znam zaraduju oko 3000 sedmicno cisto ako nemaju nekih kvarova. to je na balkanu bilo ne zamislivo zaradivat takve pare kao radnik.sretno svima na dolazecim rezultatima.
|