View Single Post
Staro 30.06.2013, 22:22
C B C B je offline
Član

Datum prijave: 08.05.2013
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik tanik Prikaz poruke
Kao prvo, nigde nisam napisao da nisam znao Engleski vec da nisam razumeo sluzbenicu kojoj je Engleski maternji jezik. Tako je bilo jer nikada ranije nisam imao prilike da pricam sa nekim ciji je Engleski maternji jezik. Siguran sam da je ovo razumela vecina ljudi otvorenog uma i ljudi koji su bili u slicnoj situaciji kao ja, a ti koji si iz nekog razloga ogorcen jedva si docekao priliku da kazes koliko si knjiga napisao... samo pitanje je da li iko cita te tvoje knjige. A sto se tice obrazovanja koliko je usko tvoje obrazovanje kada tako brzopleto donosis zakljucke o drugim ljudima. Ali nemoj da brines, bive sve u redu samo treba da prestanes da budes ljut na druge, a u stvari na sebe.
U vasim porukama me optuzujete za generalizaciju. A zapravo se radi o cistom zdravom razumu i iskustvu!

Vidi, bez ljutnje, sama tvoja recenica, "Tako je bilo jer nikada ranije nisam imao prilike da pricam sa nekim ciji je Engleski maternji jezik." sve govori o tebi.

Nisi putovao po anglosaksonskim zemljama, jer da jesi, imao bi prilike da pricas sa onima kojima je engleski maternji.
Nisi ucestvovao na kongresima, drzao predavanja ili makar samo prisustvovao.
Nisi posecivao sajmove, nisi se bavio spoljnom trgovinom. Engleski je danas univerzalni jezik. Pola Beca recimo savrseno govori engleski.
Nemas poslovne partnere, strance, jer da ih imas i da poslujes sa njima, morao bi i da pricas sa njima!
Na kraju, nemas ni prijatelje strance, jer da ih imas, imao bi sa kim da pricas engleski. Ja gotovo svaki dan imam po neki skype i drugi poziv iz inostranstva, sa svih meridijana.

Eto odakle i iz cega proizilaze moji zakljucci. O kakvoj balkanskoj ogranicenosti vi pricate???

A ja zasto nisam otisao metodama "da se snadjem"? Pa ocigledno mi nije bilo toliko lose u Srbiji. Sta vise, verovatno zivim neuporedivo bolje od 98% stanovnika ove nesretne zemlje! Ali jednostavno hocu mnogo vise!

Proputovao sam pola sveta i sve zemlje engleskog govornog podrucja, sem Juznoafricke republike. Bio sam cak i na Novom Zelandu.

Poslednju strucnu knjigu sam napisao za jednu Fortune 100 kompaniju, na poziv njihovog PR tima, a u cilju njihove i svoje promocije. Ta knjiga je skinuta sa neta preko 200.000 puta.
Tako da, eto cita neko i to sto ja pisem! A u zadnje dve godine, kako vidim, u dosta americkih koledza i universiteta su je uvrstili u strucnu literaturu.

Ali to i nije tako bitno. Nemam nameru da se svadjam sa vama. Moja reakcija je proistekla iz neverovatne cinjenice da u USA idu ljudi koji ne znaju engleski jezik dobro. A USA nije bajka kakva je nekada bila. Konkurencija je ogromna. Pravi ljudi ce svakako da se snadju, ali mi nije jasno kako misli da se snadje neko ko ne zna da razgovara na jeziku zemlje u koju ide!

Sto se mene tice, madjarski pasos ce sada da mi zavrsi posao. Mozda nije u najbolje vreme, ali pizze svakako necu raznositi, vec prenosim svoj posao u novo okruzenje i prosirujem ga na 500 miliona stanovnika unije!!!

Meni dosta
Reply With Quote