ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Znanje engleskog na intervju!? » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 29.06.2013, 22:48
tanik's Avatar
tanik tanik je offline
Drug član

Datum prijave: 22.12.2008
US lokacija: Phoenix, AZ
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Kao prvo, nigde nisam napisao da nisam znao Engleski vec da nisam razumeo sluzbenicu kojoj je Engleski maternji jezik. Tako je bilo jer nikada ranije nisam imao prilike da pricam sa nekim ciji je Engleski maternji jezik. Siguran sam da je ovo razumela vecina ljudi otvorenog uma i ljudi koji su bili u slicnoj situaciji kao ja, a ti koji si iz nekog razloga ogorcen jedva si docekao priliku da kazes koliko si knjiga napisao... samo pitanje je da li iko cita te tvoje knjige. A sto se tice obrazovanja koliko je usko tvoje obrazovanje kada tako brzopleto donosis zakljucke o drugim ljudima. Ali nemoj da brines, bive sve u redu samo treba da prestanes da budes ljut na druge, a u stvari na sebe.
Reply With Quote
Staro 30.06.2013, 06:21
Jass33 Jass33 je offline
Član

Datum prijave: 10.05.2013
Nepromenjeno

Svaka cast zvercice
Verujem da ce doticni inteluktalac sa takvim stavom impresionirati americke vlasti na druge intelektualne nacine da mu daju vizu. Verovatno dobije onu za posebno nadarene
Reply With Quote
Staro 30.06.2013, 18:48
cvale's Avatar
cvale cvale je offline
Drug član

Datum prijave: 20.08.2010
US lokacija: Da ne ureknem :D
YU lokacija: Bijeljina, RS, BiH
Nepromenjeno

Ne mogu da se susdržim a da ne pitam.

Kako takav intelektualac sa takvim stepenom znanja i stručnosti da zaglavi na Balkanu?

I da, džaba ti sve znanje ovog svijeta ako nisi svariju životnu školu, moj druže, nego si se "kao" nadao eto dobijem na lutriji i idem.

Jedan savjet, moje ne toliko intelektualne malenkosti, nastavi ti sa učenjem ali u nekoj drugoj perspektivnoj zemlji gdje je to i cijenjeno, ne nadaj se mnogo lutriji, jer statististički gledano, za to ti treba mnogoooo više sreće nego znanja.

Živ ti meni i zdrav bio i mnogo ti sreće želim u daljem životu.
10.05.2013. poslata koverta u Kentucky
22.05.2013. koverta stigla u Kentucky
15.11.2013 ljekarski pregled
06.12.2013. intervju obavljen
10.12.2013. POZELENILI !!!!!!!!!
Reply With Quote
Staro 30.06.2013, 19:52
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik C B Prikaz poruke
Ne omalovazavam ja nikoga. Niko tebe nije spominjao, vec dve osobe gore koje apliciraju za zemlju za koju ne znaju da beknu jezik! Da takvi ne apliciraju, vise mesta bi bilo za one koji ce ovu zemlju odvesti nekuda, cak i sa distance!

Ko ne zna engleski, jasno je iz kog socijalnog miljea dolazi. Ja ako odem (zapravo kada odem, posto je pitanje meseca kada cu dobiti EU pasos), zaposlicu najmanje 20-ak ljudi u srbiji... Plus cu vratiti deo para u zemlju, kroz pomoc porodici i sl.

Neko ko ne zna jezik do sada, jasno je da nema neke intelektualne kapacitete i jasno je sta ga ceka u USA, kada se sukobi sa fantasticno obrazovanim vunderkindovima kinezima i indijcima, koji su pobegli iz 10000x gorih uslova nego sto mi zivimo u Srbiji danas! Tako da ce se boriti kao lavovi za svaki posao!

I naravno da zelim vizu, posto sam na sopstvenoj kozi iskusio koliko raznih ogranicenja ova zemlja namece mislecim ljudima.

Engleski se u "Jugi" vec "X" godina uci u osnovnoj skoli 5 godina, pa u srednjoj 4.
Filmovi, muzika, net... Jednostavno, ko ne zna engleski odlicno, po meni, nema sta uopste da trazi u anglosaksonskoj kulturi. Znanje engleskog, pracenje engleskih vesti, citanje engleskih tekstova, knjiga, to je nacin zivota, jednostavno! Za mene oduvek!
WOW, I'm impressed.
Posljednjim porukama baš si nam životopisno dočarao svoje "intelektualne kapacitete". Nego, mislim da bi bilo bolje da poradiš na svom "balkanskom mentalitetu" jer primitivizam i ograničenost ne idu uz jednog inetelektualca za kakvog se izdaješ, da ne kažem prodaješ.

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote
Staro 30.06.2013, 22:07
Green2014 Green2014 je offline
Drug član

Datum prijave: 08.06.2013
US lokacija: Sacramento, CA
Nepromenjeno

Via, svaka cast za komentar!!
Ja znam dva strana jezika i imam dva fakulteta pa opet ne vidim da sam u boljoj poziciji od kolege koji je izvucen. Dokazano je da je skola jedan od potrebnih ali ne i dovoljnih uslova da se uspe. Ako je neko snalazljiv, komunikativan i dobar preduzimac, on ce uspeti makar i komunicirao rukama i nogama. U ovoj nasoj zemlji da bi uspeo, moras da budes politicar ili krimos (mozda i zvezda granda). Tako da je Amerika zemlja puno mogucnosti
Reply With Quote
Staro 30.06.2013, 22:22
C B C B je offline
Član

Datum prijave: 08.05.2013
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik tanik Prikaz poruke
Kao prvo, nigde nisam napisao da nisam znao Engleski vec da nisam razumeo sluzbenicu kojoj je Engleski maternji jezik. Tako je bilo jer nikada ranije nisam imao prilike da pricam sa nekim ciji je Engleski maternji jezik. Siguran sam da je ovo razumela vecina ljudi otvorenog uma i ljudi koji su bili u slicnoj situaciji kao ja, a ti koji si iz nekog razloga ogorcen jedva si docekao priliku da kazes koliko si knjiga napisao... samo pitanje je da li iko cita te tvoje knjige. A sto se tice obrazovanja koliko je usko tvoje obrazovanje kada tako brzopleto donosis zakljucke o drugim ljudima. Ali nemoj da brines, bive sve u redu samo treba da prestanes da budes ljut na druge, a u stvari na sebe.
U vasim porukama me optuzujete za generalizaciju. A zapravo se radi o cistom zdravom razumu i iskustvu!

Vidi, bez ljutnje, sama tvoja recenica, "Tako je bilo jer nikada ranije nisam imao prilike da pricam sa nekim ciji je Engleski maternji jezik." sve govori o tebi.

Nisi putovao po anglosaksonskim zemljama, jer da jesi, imao bi prilike da pricas sa onima kojima je engleski maternji.
Nisi ucestvovao na kongresima, drzao predavanja ili makar samo prisustvovao.
Nisi posecivao sajmove, nisi se bavio spoljnom trgovinom. Engleski je danas univerzalni jezik. Pola Beca recimo savrseno govori engleski.
Nemas poslovne partnere, strance, jer da ih imas i da poslujes sa njima, morao bi i da pricas sa njima!
Na kraju, nemas ni prijatelje strance, jer da ih imas, imao bi sa kim da pricas engleski. Ja gotovo svaki dan imam po neki skype i drugi poziv iz inostranstva, sa svih meridijana.

Eto odakle i iz cega proizilaze moji zakljucci. O kakvoj balkanskoj ogranicenosti vi pricate???

A ja zasto nisam otisao metodama "da se snadjem"? Pa ocigledno mi nije bilo toliko lose u Srbiji. Sta vise, verovatno zivim neuporedivo bolje od 98% stanovnika ove nesretne zemlje! Ali jednostavno hocu mnogo vise!

Proputovao sam pola sveta i sve zemlje engleskog govornog podrucja, sem Juznoafricke republike. Bio sam cak i na Novom Zelandu.

Poslednju strucnu knjigu sam napisao za jednu Fortune 100 kompaniju, na poziv njihovog PR tima, a u cilju njihove i svoje promocije. Ta knjiga je skinuta sa neta preko 200.000 puta.
Tako da, eto cita neko i to sto ja pisem! A u zadnje dve godine, kako vidim, u dosta americkih koledza i universiteta su je uvrstili u strucnu literaturu.

Ali to i nije tako bitno. Nemam nameru da se svadjam sa vama. Moja reakcija je proistekla iz neverovatne cinjenice da u USA idu ljudi koji ne znaju engleski jezik dobro. A USA nije bajka kakva je nekada bila. Konkurencija je ogromna. Pravi ljudi ce svakako da se snadju, ali mi nije jasno kako misli da se snadje neko ko ne zna da razgovara na jeziku zemlje u koju ide!

Sto se mene tice, madjarski pasos ce sada da mi zavrsi posao. Mozda nije u najbolje vreme, ali pizze svakako necu raznositi, vec prenosim svoj posao u novo okruzenje i prosirujem ga na 500 miliona stanovnika unije!!!

Meni dosta
Reply With Quote
Staro 30.06.2013, 22:48
veko veko je offline
Drug član

Datum prijave: 29.10.2012
US lokacija: We'll see :)
YU lokacija: Zvornik
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik C B Prikaz poruke
U vasim porukama me optuzujete za generalizaciju. A zapravo se radi o cistom zdravom razumu i iskustvu!

Vidi, bez ljutnje, sama tvoja recenica, "Tako je bilo jer nikada ranije nisam imao prilike da pricam sa nekim ciji je Engleski maternji jezik." sve govori o tebi.

Nisi putovao po anglosaksonskim zemljama, jer da jesi, imao bi prilike da pricas sa onima kojima je engleski maternji.
Nisi ucestvovao na kongresima, drzao predavanja ili makar samo prisustvovao.
Nisi posecivao sajmove, nisi se bavio spoljnom trgovinom. Engleski je danas univerzalni jezik. Pola Beca recimo savrseno govori engleski.
Nemas poslovne partnere, strance, jer da ih imas i da poslujes sa njima, morao bi i da pricas sa njima!
Na kraju, nemas ni prijatelje strance, jer da ih imas, imao bi sa kim da pricas engleski. Ja gotovo svaki dan imam po neki skype i drugi poziv iz inostranstva, sa svih meridijana.

Eto odakle i iz cega proizilaze moji zakljucci. O kakvoj balkanskoj ogranicenosti vi pricate???

A ja zasto nisam otisao metodama "da se snadjem"? Pa ocigledno mi nije bilo toliko lose u Srbiji. Sta vise, verovatno zivim neuporedivo bolje od 98% stanovnika ove nesretne zemlje! Ali jednostavno hocu mnogo vise!

Proputovao sam pola sveta i sve zemlje engleskog govornog podrucja, sem Juznoafricke republike. Bio sam cak i na Novom Zelandu.

Poslednju strucnu knjigu sam napisao za jednu Fortune 100 kompaniju, na poziv njihovog PR tima, a u cilju njihove i svoje promocije. Ta knjiga je skinuta sa neta preko 200.000 puta.
Tako da, eto cita neko i to sto ja pisem! A u zadnje dve godine, kako vidim, u dosta americkih koledza i universiteta su je uvrstili u strucnu literaturu.

Ali to i nije tako bitno. Nemam nameru da se svadjam sa vama. Moja reakcija je proistekla iz neverovatne cinjenice da u USA idu ljudi koji ne znaju engleski jezik dobro. A USA nije bajka kakva je nekada bila. Konkurencija je ogromna. Pravi ljudi ce svakako da se snadju, ali mi nije jasno kako misli da se snadje neko ko ne zna da razgovara na jeziku zemlje u koju ide!

Sto se mene tice, madjarski pasos ce sada da mi zavrsi posao. Mozda nije u najbolje vreme, ali pizze svakako necu raznositi, vec prenosim svoj posao u novo okruzenje i prosirujem ga na 500 miliona stanovnika unije!!!

Meni dosta
Usta moja hvalite me....čovjek iz sela može da pobjegne ali selo iz čovjeka nikad! Balkan rules
Reply With Quote
Staro 30.06.2013, 22:49
tanik's Avatar
tanik tanik je offline
Drug član

Datum prijave: 22.12.2008
US lokacija: Phoenix, AZ
Nepromenjeno

CB, ja sam zaista zapanjen tvojim argumentima. Stvarno se pitam koliko imas godina i kako ne vidis dalje od svog nosa. Da li ti znas koliko studenata nije nikada izaslo iz zemlje, koliko njih slabo ili nikako ne govori Engleski jezik a opet su odlicni studenti koji ce taj jezik nauciti i napraviti sjajnu karijeru u buducnosti.
I sve sto si za mene rekao jako si pogresio. Ja jesam zavrsio jedan od najtezih fakulteta u Srbiji, jesam bio medju boljim studentima, jesam zavrsio postdiplomske studije, jesam isao na jedan ili vise kongresa godisnje (istina u regionu), jesam objavljivao radove i jesam godinu dana posle intervjua polozio TOEFL sa 103 boda ali ovo nisam pisao ranije jer ovaj blog ne sluzi za licnu promociju (jer stvarno nikoga ne zanima koliko si ti knjiga napisao) i ne sluzi da cmizdris kako te nisu izvukli vec sluzi da ljudi koji su prosli kroz neke situacije pomognu i ohrabre one koji kroz te situacije tek treba da prodju. Potpuno si promasio koncept ovog bloga i stvarno... koliko ti je godina...
Reply With Quote
Staro 30.06.2013, 22:53
Green2014 Green2014 je offline
Drug član

Datum prijave: 08.06.2013
US lokacija: Sacramento, CA
Nepromenjeno

Bravo i za Tanik
Reply With Quote
Staro 30.06.2013, 23:53
Sasa99 Sasa99 je offline
Drug član

Datum prijave: 09.10.2012
US lokacija: Chicago IL
YU lokacija: Makedonija
Nepromenjeno

Tanik cestitke za dobijenu vizu i ne obaziri se ko sta sve prica za tebe. Dirnulo me je tvoj komentar pa nisam mogao da izdrzim a da se i ja ne javim. I ja sam slicno tebi zavrsio jedan od najtezih fakulteta u Makedoniji pod neopislivo losih finansiskih uslova ne treba ovo da pisem ali eto. Ovde sam dobio nenormalno odgovoran posao i zato dobijam tapsanju po ramenu kako sam mnogo dobar. Nisam tatin guzonji sin da sam mogao da prosetam pola sveta i da usovrsavam engleski i ja imam isti problem kao ti mada pisanje i citanje sam odlican. Nisu mogli moji roditelji da mi plate neki dodatni kurs da usovsavam engleski. Verujem puno u sebe da cu kad odem u Ameriku brzo da ga usovsim kad budem okruzen u takvu sredinu a i jedva cekam da odmerim moje intelektualno nivo sa fantasticno fisokokvalifikovani kinezi i indijci
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja