![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Znanje engleskog na intervju!? » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Kao prvo, nigde nisam napisao da nisam znao Engleski vec da nisam razumeo sluzbenicu kojoj je Engleski maternji jezik. Tako je bilo jer nikada ranije nisam imao prilike da pricam sa nekim ciji je Engleski maternji jezik. Siguran sam da je ovo razumela vecina ljudi otvorenog uma i ljudi koji su bili u slicnoj situaciji kao ja, a ti koji si iz nekog razloga ogorcen jedva si docekao priliku da kazes koliko si knjiga napisao... samo pitanje je da li iko cita te tvoje knjige. A sto se tice obrazovanja koliko je usko tvoje obrazovanje kada tako brzopleto donosis zakljucke o drugim ljudima. Ali nemoj da brines, bive sve u redu samo treba da prestanes da budes ljut na druge, a u stvari na sebe.
|
|
|||
|
|||
![]()
Svaka cast zvercice
![]() Verujem da ce doticni inteluktalac sa takvim stavom impresionirati americke vlasti na druge intelektualne nacine da mu daju vizu. Verovatno dobije onu za posebno nadarene ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ne mogu da se susdržim a da ne pitam.
Kako takav intelektualac sa takvim stepenom znanja i stručnosti da zaglavi na Balkanu? I da, džaba ti sve znanje ovog svijeta ako nisi svariju životnu školu, moj druže, nego si se "kao" nadao eto dobijem na lutriji i idem. Jedan savjet, moje ne toliko intelektualne malenkosti, nastavi ti sa učenjem ali u nekoj drugoj perspektivnoj zemlji gdje je to i cijenjeno, ne nadaj se mnogo lutriji, jer statististički gledano, za to ti treba mnogoooo više sreće nego znanja. Živ ti meni i zdrav bio i mnogo ti sreće želim u daljem životu.
DV 2012-HAS NOT BEEN SELECTED DV 2013-HAS NOT BEEN SELECTED DV 2014 SELECTED 10.05.2013. poslata koverta u Kentucky 22.05.2013. koverta stigla u Kentucky 15.11.2013 ljekarski pregled 06.12.2013. intervju obavljen 10.12.2013. POZELENILI !!!!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Posljednjim porukama baš si nam životopisno dočarao svoje "intelektualne kapacitete". Nego, mislim da bi bilo bolje da poradiš na svom "balkanskom mentalitetu" jer primitivizam i ograničenost ne idu uz jednog inetelektualca za kakvog se izdaješ, da ne kažem prodaješ.
2014EU00003xxx 22.10.2012. prijava za DV-2014 01.05.2013. izvučeni ![]() 21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky 29.05.2013. koverta stigla u Kentucky 08.11.2013. Intervju - vize odobrene ![]() 31.03.2014. Landed in Chicago |
|
|||
|
|||
![]()
Via, svaka cast za komentar!!
![]() Ja znam dva strana jezika i imam dva fakulteta pa opet ne vidim da sam u boljoj poziciji od kolege koji je izvucen. Dokazano je da je skola jedan od potrebnih ali ne i dovoljnih uslova da se uspe. Ako je neko snalazljiv, komunikativan i dobar preduzimac, on ce uspeti makar i komunicirao rukama i nogama. U ovoj nasoj zemlji da bi uspeo, moras da budes politicar ili krimos (mozda i zvezda granda). Tako da je Amerika zemlja puno mogucnosti ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vidi, bez ljutnje, sama tvoja recenica, "Tako je bilo jer nikada ranije nisam imao prilike da pricam sa nekim ciji je Engleski maternji jezik." sve govori o tebi. Nisi putovao po anglosaksonskim zemljama, jer da jesi, imao bi prilike da pricas sa onima kojima je engleski maternji. Nisi ucestvovao na kongresima, drzao predavanja ili makar samo prisustvovao. Nisi posecivao sajmove, nisi se bavio spoljnom trgovinom. Engleski je danas univerzalni jezik. Pola Beca recimo savrseno govori engleski. Nemas poslovne partnere, strance, jer da ih imas i da poslujes sa njima, morao bi i da pricas sa njima! Na kraju, nemas ni prijatelje strance, jer da ih imas, imao bi sa kim da pricas engleski. Ja gotovo svaki dan imam po neki skype i drugi poziv iz inostranstva, sa svih meridijana. Eto odakle i iz cega proizilaze moji zakljucci. O kakvoj balkanskoj ogranicenosti vi pricate??? A ja zasto nisam otisao metodama "da se snadjem"? Pa ocigledno mi nije bilo toliko lose u Srbiji. Sta vise, verovatno zivim neuporedivo bolje od 98% stanovnika ove nesretne zemlje! Ali jednostavno hocu mnogo vise! Proputovao sam pola sveta i sve zemlje engleskog govornog podrucja, sem Juznoafricke republike. Bio sam cak i na Novom Zelandu. Poslednju strucnu knjigu sam napisao za jednu Fortune 100 kompaniju, na poziv njihovog PR tima, a u cilju njihove i svoje promocije. Ta knjiga je skinuta sa neta preko 200.000 puta. Tako da, eto cita neko i to sto ja pisem! A u zadnje dve godine, kako vidim, u dosta americkih koledza i universiteta su je uvrstili u strucnu literaturu. Ali to i nije tako bitno. Nemam nameru da se svadjam sa vama. Moja reakcija je proistekla iz neverovatne cinjenice da u USA idu ljudi koji ne znaju engleski jezik dobro. A USA nije bajka kakva je nekada bila. Konkurencija je ogromna. Pravi ljudi ce svakako da se snadju, ali mi nije jasno kako misli da se snadje neko ko ne zna da razgovara na jeziku zemlje u koju ide! Sto se mene tice, madjarski pasos ce sada da mi zavrsi posao. Mozda nije u najbolje vreme, ali pizze svakako necu raznositi, vec prenosim svoj posao u novo okruzenje i prosirujem ga na 500 miliona stanovnika unije!!! Meni dosta ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
CB, ja sam zaista zapanjen tvojim argumentima. Stvarno se pitam koliko imas godina i kako ne vidis dalje od svog nosa. Da li ti znas koliko studenata nije nikada izaslo iz zemlje, koliko njih slabo ili nikako ne govori Engleski jezik a opet su odlicni studenti koji ce taj jezik nauciti i napraviti sjajnu karijeru u buducnosti.
I sve sto si za mene rekao jako si pogresio. Ja jesam zavrsio jedan od najtezih fakulteta u Srbiji, jesam bio medju boljim studentima, jesam zavrsio postdiplomske studije, jesam isao na jedan ili vise kongresa godisnje (istina u regionu), jesam objavljivao radove i jesam godinu dana posle intervjua polozio TOEFL sa 103 boda ali ovo nisam pisao ranije jer ovaj blog ne sluzi za licnu promociju (jer stvarno nikoga ne zanima koliko si ti knjiga napisao) i ne sluzi da cmizdris kako te nisu izvukli ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Bravo i za Tanik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Tanik cestitke za dobijenu vizu i ne obaziri se ko sta sve prica za tebe. Dirnulo me je tvoj komentar pa nisam mogao da izdrzim a da se i ja ne javim. I ja sam slicno tebi zavrsio jedan od najtezih fakulteta u Makedoniji pod neopislivo losih finansiskih uslova ne treba ovo da pisem ali eto. Ovde sam dobio nenormalno odgovoran posao i zato dobijam tapsanju po ramenu kako sam mnogo dobar. Nisam tatin guzonji sin da sam mogao da prosetam pola sveta i da usovrsavam engleski i ja imam isti problem kao ti mada pisanje i citanje sam odlican. Nisu mogli moji roditelji da mi plate neki dodatni kurs da usovsavam engleski. Verujem puno u sebe da cu kad odem u Ameriku brzo da ga usovsim kad budem okruzen u takvu sredinu a i jedva cekam da odmerim moje intelektualno nivo sa fantasticno fisokokvalifikovani kinezi i indijci
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Makedonija: Intervju | martinwerdel | Intervju (interview) - Ambasada | 627 | 29.07.2019 23:46 |
Odlazak u SAD sa nedovoljnim znanjem Engleskog jezika | Stevan | Stare teme | 53 | 19.04.2013 22:53 |
Poznavanje drugih jezika osim Engleskog | kaneolopa | Stare teme | 4 | 13.04.2012 03:57 |
Predznanje Engleskog jezika? | ikana | Stare teme | 102 | 04.07.2011 22:55 |
HM...zanimljiv intervju... | nelson | Vaša strana | 9 | 26.02.2009 10:27 |
![]() |