Citat:
Prvobitno poslao korisnik NEMANJ@
mama je usa drzavljanin,deca u maloletna 10 i 12god,hteli su na letnji raspust poci samnom kod bake.nisu dobili vizu iz meni neznanih razloga,verovatno su mislili da ostajemo tamo i pored toga sto deca imaju na svoje ime kucu ovde i imali su papire iz skole da su redovni djaci,garanciju od bake da idu na teret njen,a ne na teret drzave...konkretno me zanima postoji li mogucnost da baka kucu koju ima u usa prepise na mene ili njih da bi lakse dobili vizu...srdacan pozdrav i hvala 
|
Prepisivanje bakine kuce na djecu nece pomoci u dobivanju vize, samo ce odmoci (time CO kazes da imaju nesto u US sto ih veze za US, ne Srbiju)
Baka nije trebala da salje garanciju (i to opet govori isto), jer si ti kao tata trebao da dokazes da ce se djeca vratiti (ovo je malo nezgodna situacija, jer su djeca relativno mlada)... Ako ce sta pomoci: ja sam vodila svoju mladju sestru od 10 godina 2008 u US, s tim sto sam samo sestru imala u US koja je bila samo LPR. Zamalo ne dobismo vize jer im je bilo cudno da ja vodim malu sa sobom na 2 mjeseca, ali na kraju kad su vidjeli i karte povratne kupljene (ovo nikad ne radi!, ne zna se da ces dobiti vizu) nakon sat vremena cekanja da se CO konsultuje sa sefom odobrene smo bile. Da, imale smo punomoc od staraca da imam pravo da je vodim sa sobom i da cu biti tacno od tog do tog datuma, mozda ti je ovo falilo? Ako smijem da pitam sta je sa suprugom, je li i ona trebala da ide s vama, da li je dala punomoc za put...?