[quote=sone_;36949]
Citat:
Prvobitno poslao korisnik sone_
Chicagopn
Hvala na informaciji,hocu da ti posaljem na pp ali mi ne moze.Hteo sam da objasnim situaciju,verujem da bi mi tvoj savet dobro dosao.[
/QUOTE]
Da ispricam pa ako mozes i imas vremena da procitas.Bio bi zahvalan.
Imam jednog poznanika da ne kazem drigara nismo sad toliko bliski, koji vozi svoj kamion u USA,par puta pricao sa njim,on mi kaze samo dodji cim dobijes ssn(ja ga dobijam jer imam obezbedjen posao) pravo za cikago na polaganje u medju vremenu nesto ces raditi drugo,traziti neku zenu za brak ali pri apliciranju vize ili se moras razvesti doneti razvod-papir ili reci da si ne ozenjen (sad se dvoumim sta da radim oko toga) i ja odlucio da krenem,on mi da broj od decka koji radi te vize.Ispricao mu da hocu da idem, sta radim ovde,cime se bavim,sta imam,on mi kaze cuo sam za tebe i tako smo sad ok itd.trebalo bi da dobijes vizu bez problema,rece mi.To je work program na bazenima i kosta me oko 5000$ sa kartom,manje vise videcu na kraju.Prekjuce sam prosao skype intervju odlicno sad cekam dalje korake za vizu.
Medjutim procitah na forumu da vise ne moze da se polaze za CDL sa tom vizom, drugaru sam poslao sms sa tim informacijama da proveri kako sta ali ne odgovara.
Sto se tice moje egzistencije ovde svi ce se koji me znaju cuditi kad sanaju da idem.Doduse to ne zna niko sem moje supruge,a i necu ni pricati pa ni roditeljima dok ne krenem.
Planirao sam da po isteku ove vize produzim na turisticku i tako radim (vozim) barem godinu dana ,a ne bi da ostejem na crno nikako.
Plan mi je bio da kad dobijem GC da mogu par meseci u toku godine ili u par godina otici za Usa malo raditi i tako.
Verujem da sam i previse dosadan,ali sta cu kad mi je potrebna pouzdana inf.
|
Ovo zaboravi. Odmah. Cak i ako nekako i dobijes tu privremenu vizu, ona te ne moze dovesti do zelene karte. A sama zelena karta (Legal PERMANENT Resident) nije zezancija, postoje pravila kojih se treba pridrzavati, a ti po svemu sudeci to nikad ne planiras da uradis (pridrzavas se pravila). Jedno od tih pravila kaze da mozes maksimalno biti van US do 6 mjeseci, sve preko toga mogu odluciti da si izasao iz statusa i pokrenuti proceduru za oduzimanje zelene karte/tvog statusa. Samo ti ime kaze: permanent=trajno, znaci da trajno zivis u US, a ne dolazis da pokupis posao par mjeseci i onda nazad... Drug, igraj lutriju, tu bar imas fer sanse (i ti i zena=2 sanse)