![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cena depozita za stan 650$,2000$ agencija,karta nisam siguran koliko je ali je sigurno 1000$ povratna (mozda gresim verujem da je oko),pri dolasku moram imati kod sebe barem 500$,troskovi odlaska dolaska u ambasadu,polaganje za live guard (besplatno je ali troskovi boravka dolaska),ja sam iz unutrasnjosti. saberi pa ces da vidis koliko to sve kosta. Sa H2b od 5 meseci + 6 turisticka to je skoro godinu dana. Zenidba ako je dozvoljen gej brak ,onda super sa drugarom pod ruku. Za ostalo ne bi javno ko zna ko sve cita pa da mi zabrane vizu zbog cavrljanja. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Gay brak ti nece doneti green card... I i kad/ako ga dozvole, nece to ici tako jednostavno za falsh gay brakove... Produzavanje na turisticku je moguce samo ukoliko na H2B programu ostanes do kraja, a ti rece da planiras da odmah po dobijanju SSN-a palis za CHGO. Znaci nemas efektivnih 11 meseci ako pre vremena napustis program. $5.000 nema sanse da povratis kroz posao na bazenima, a i sa kamionom dok krene zarada, prodje vise od 3 meseca (u najboljem scenariju) Covek, ne zive ovde veverice i ovce, nego ljudi, i to ne toliko glupi koliko se prica, pa da mozes da vortas sistem kako ti zamislis. Dizem, ruke... Najbolje je da sam lupis glavom i uveris se ![]() Srecno ![]() Last edited by Magelan; 30.03.2013 at 01:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nema svetla na kraju tunela, U pravu si kad ja da stignem da zaradim ulozeni novac. Nema od ovog nista,bolje da nisam izlazio na forum,barem sam imao volju,razmisljao pozitivno... Sad sam skroz sjb. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dovoljno je samo da ti kazem da ljudi ovde dodju kao ti, jer im "ortaci" imaju semu koja ce sve da im resi za 6 meseci pa ostanu ovde godinama jer se tih 6 meseci pretvore u beskonacnost, sve pare koje zarade odu na sredjivanje papira, a decu i ostatak porodice ne vide sve te godine... Poznanica je tako dosla preko sigurne preporuke, sve gotovo za 6 meseci, ostavila dve devojcice predskolskog uzrasta kod bake... Znas koliko se sve oduzilo? 7 godina... I jedva je na kraju uspela da ih dovede - posle 7 duuuugih godina... Gazda za kog sam radio je dosao na H2B pre 3 godine, samo sto su tad jos mogli da se vade CDL u Illinois-u (vise to ne ide, ponovili smo xyz puta), svog sina nije video vec 3 godine (klinac ima 5.5 - znaci ni ne seca se kako mu izgleda otac)... E ti ljudi su SJB. Last edited by Magelan; 30.03.2013 at 01:45. |
|
|||
|
|||
![]()
da ne otvaram novu temu,kako izbrisat neku svoj stari post,nisam nasao opciju?
|
|
||||
|
||||
![]()
Nema opcije. Probaj da kontaktiras administratora/moderatora foruma.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sone, malo se moramo i šalit, ali što se tiče ovoga šta ti iznosiš, to je nemoguče! barem na ovom forumu češ dobit odgovor koji je iskren, tako da nemoj da te ljuti ako to nije odgovor koji si ti očekivao! Vjeruj mi, da je tako jednostavno otič gore, nebi ja več četvrtu godinu igrao lutriju i čekao, nego bi več vozio po USA! U svakom slučaju sretno ti bilo! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sone, Vidis ti kao inzenjer dajes svakom od nas za pravo da ti korigujemo zivot .. znas sta sam ja najvise mrzeo dok sam bio u jadnoj nam majci Srbiji ,kad dodje neki gasterbajter sa meckom i pocne da mi soli pamet kako i tamo vise nije kao sto je bilo da se tamo puno radi ... nije kao sto smo mi navikli ovde u Srbiji...da ja tamo ne bih sastavio 2 meseca ...a na moje pitanje "ima li neke sanse za mene da odem...da probam" naravno da nema nikakve sanse. Dok su ljudi "pametni ljudi" pored mene onako iz senke odlazili i odlazili i odlazili... E vidis ja taj nikad necu biti i nemam za pravo da tebi menjam stavove i tvoje poteze za buducnost. Ja sam veciti optimista bio u zivotu i takav cu i ostati dok sam ziv. za sada me moj optimizam dobro vodio,ne zalim se Prvo mislim da bi trebao DOOOOBRO da se raspitas za te vize pre nego li puknes 5k$ ja sam mislio da ti vec imas H2b vizu ili si spreman da je dobijes legalno. Moje misljenje ... ,ja ne volim te skype interviews, nekako mi to ne mirise na dobro i sve ta lova oko toga i neka obecanja od nekoga koga znas povrsno..malo mi se to ne svidja....ali opet ti kazem to je moje misljenje ,ti si brate inzenjer pa to proracunaj dobro ,od mene si bar skolovaniji . Moram da demantujem Magelana o zivotu i truckerima ,ima ljudi koji voze i samo voze i tako i umru za volanom a ima ljudi koji prave od sebe karijeru pocnu kao vozac kamiona,a zavrse sa firmom od 300 kamiona , naravno ja moram da radim vise i teze od recimo Vrhunskog koji je IT inzenjer, jebiga dok je on covek ucio skolu ja sam lelemudio sa kurvama po diskotekama i dolazio pijan svakog jutra kuci. Sad sve dolazi na svoje on lakse dolazi do para ja teze ,pa nasta bi izgledao ovaj svet kad bi svi mi bili doktori ili inzenjeri. Mada je sad malo lakse radim 4 dana u nedelji pon-cetv,a i prvi kamion je pao i uposljen ,tako da nemogu da se pozalim A naravno rolex na ruci (mada rolex i nije neki sat,bolji je recimo hublot ili vacheron constantin) boss odelo i mecka u garazi (ne rentana nego isplacena) ![]() audi A8. Da li mozda treba da umrem u 2003 coroli nebi li neko pruzio prst u mene i rekao vidi seljak ima hublot , boss odelo i vozi mecku?samo onaj kome je san da kupi tako nesto ce to reci niko drugi, Da bi testirali vasu pozudu evo test: imate pravo na jedan free auto od ova dva ponidjena kljucevi su na sedistu biraj tvoj je: 1. toyota corola ls 1.8 2. mercedes cls63 AMG pa neka prica sta ko hoce Recimo to je iz mog ugla ok i uspeh, samo zavidni ljudi to sebi nemogu priznati i pljuvati po takvom coveku dok ce njega boleti kita sta ko misli o njemu . Neko uziva da vozi corolu i ima 800k u bancu na racunu,ja uzivam u A8 i da proputujem svetom dok mogu i dok sam na povrsini zemlje. A ti Sone da ti opet ponovim, dva puta meri jednom seci nemoj da padas na neke spamove, ali guraj napred za svojom vizijom ako si siguran u tome i da to stvarno mozes da realizujes. Niko od nas nije ovde dovoljno pametan za tebe osim tebe samog!!! i nek je sa srecom. P.S. popuni i taj lottery majku mu. |
|
|||
|
|||
![]()
chicagopn hvala ti na iscrpnom objasnjenju poucno je da to vide svi
Sto se tice vize ja je naravno legalno dobijam,to bez daljnjeg. Sada nikad ne bi prekoracio vizu i ostao na crno i to bez daljnjeg,ako budem otisao naravno. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nego da presecemo mi ovo natezanje, kad si vec toliko "recit", sto lepo nasem clanu ne obecas da ces ga odvesti u DMV kad dodje u CHGO i pomoci mu da izvadi vozacku dozvolu? Ajmo malo na dela ![]() |
![]() |
Tags |
voznja kamiona u americi, šleper amerika |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vozac kamiona zelena karta | nebojsagm | Vaša strana | 11 | 02.08.2012 11:14 |
![]() |