ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 19.11.2009, 23:20
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.10.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku nemili
Nepromenjeno

Ajde ovako da zakljucimo, da pojasnim "matematicki" iako se sve doslovce ispravno napisano, ali si ti shvatio na pogresan nacin.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nemili
Koliko sam shvatio jos uvek IMAM PRAVA na svoje misljenje i stav a ti ako hoces cuti, okreni glavu... Irski filozof i politicar Edmund Burke je lepo rekao: "Jedina stvar neophodna za trijumf zla je da dobri ljudi ne ucine nista".
1. Koliko sam shvatio jos uvek IMAM PRAVA na svoje misljenje = kao i ti i svako na ovom forumu, ja sam moje misljenje izneo na pocetku.
2. ...a ti ako hoces cuti, okreni glavu = znaci da ako neces da kritikujes ove pojave u drustvu koje sam ja istakao, i ako se one slazu sa tvojim kulturnim, moralnim i drugim nacelima, slobodno mozes da cutis (precutis). Mozes ne znaci treba ili moras! Ali ako hoces, necemo te sprecavati. Ako bi svi cutali bez kritike znaci da podrzavamo i onda ce "zlo trijumfovati".
Staro 19.11.2009, 23:25
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.10.2009
US lokacija: Chicago, IL
Pošalji Skype™ poruku korisniku nemili
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nevena Prikaz poruke
momci, vaša se diskusija odvija u tonu dostojnom ovakvog foruma, ali, bojim se da je digresija uzela maha
Potpuno si u pravu! Prestajem. Replika je cudo...
Staro 20.11.2009, 00:08
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nemili Prikaz poruke
Ajde ovako da zakljucimo, da pojasnim "matematicki" iako se sve doslovce ispravno napisano, ali si ti shvatio na pogresan nacin.

...a ti ako hoces cuti, okreni glavu = znaci da ako neces da kritikujes ove pojave u drustvu koje sam ja istakao, i ako se one slazu sa tvojim kulturnim, moralnim i drugim nacelima, slobodno mozes da cutis (precutis). Mozes ne znaci treba ili moras! Ali ako hoces, necemo te sprecavati. Ako bi svi cutali bez kritike znaci da podrzavamo i onda ce "zlo trijumfovati".
Sad sam mrtav ozbiljan. Meni ovo nije jasno i jako bih voleo da mi objasnis. Ili ti ili bilo ko drugi na forumu.

Ti izrazis svoje misljenje po pitanju bilo cega, u ovom slucaju medija u Srbiji. Ako se slazem sa tobom onda je ok i ja cutim. Ako se ne slazem sa tobom, a precutim, to je isto ok i to znaci da podrzavam i zlo ce trijumfovati. Jel tako?
Ako je tako, sta je tu zlo, tvoje misljenje ili mediji u Srbiji?

Ajde za pocetak da skapiram ovo pa cu nastaviti sa ostalim dilemama... Ja mislim da je Edmund Burke pod dobri ljudi mislio ironicno na lose ljude, i da oni treba da cute. Ja mislim da nisam los covek ili se bar trudim da ne budem i u tom slucaju ovaj forum ima svrhu. A svrha je da dobri ljudi ne cute, jer time sprecavaju tudje greske i zablude.

PS:Cim ovo skapiram, a nadam se da hocu, Srdjevicu brisi sve...
Staro 20.11.2009, 00:58
nevena's Avatar
nevena nevena je offline
Član

Datum prijave: 31.10.2009
Nepromenjeno

MaliVeliki Dejane,

pretpostavićmo da sama po sebi misao ne može biti zlo u onom izvornom, suštinskom obliku, no združena sa delanjem koje iz nje proizilazi, može, ali ne mora nužno, odvesti u zlo. dakle, na tvoje pitanje
Citat:
Ako je tako, sta je tu zlo, tvoje misljenje ili mediji u Srbiji?
rekla bih da je odgovor- mediji.

s druge strane, a čitajući jedan od tvojih prethodnih postova
Citat:
Polako, uskoro sa emitovanjem krece novi kanal sa takoreci nacionalnom frekvencijom, a na repertoaru ce se naci po meni vise nego kvalitetne serije tipa House M.D. ili jos uvek u Srbiji neemitovana, a prilicno hvaljena Lie to me koju nisam imao prilike celu da pogledam, ali sudeci po strucnim kritikama zasluzuje paznju. Kad na to dodas FOX-ovu seriju Na terapiji, Survivor, RTS-ove serije i raznorazne emisije na manjim televizija kao sto je Kosava( na primer Cirilica ili Biseri) po mom misljenju ce imati da se izabere za svakoga ponesto...
zaključujem da, svakako, ne možeš biti loš, jer se upravo u tim tvojim rečima očitava pobuna protiv zla koje nemili pominje.
Staro 20.11.2009, 01:06
dejancic's Avatar
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nevena Prikaz poruke
zaključujem da, svakako, ne možeš biti loš
Mogu, al' necu
Staro 20.11.2009, 01:25
united 777 united 777 je offline
Drug član

Datum prijave: 20.11.2009
Nepromenjeno

Citam,citukcam vashe postove i zastadoh kod postova naseg ''profesionalca'' ''Dejancica''.Pa ti si covece bio u USA ti sigurno znash kako izgleda NYC,LA...kako se pravi profit,verovatno ga i ovde pravish u nekim od soba Beogradskih solitera.Covece pa sta ce tebi Green card.Ti si to prevazisao.Vidim znash sve serije napamet, koje se daju u USA...mora da ih tajno gledash kad mislih o njima da su djubre.Tebi je verovatno iz nekog straha ili neke druge negativnosti Amerika nije bash naj jasnija.Nikad nisi bio tamo a vec si zauzeo prgav stav.Onaj dobro poznativ stav o pametnim Srbima i glupim Amerima.Burazeru USA morash da obozavash,skapirash,uvazavash,cenish.....da imash vishe ciljeve a ne da filozofirash.i dobro ti napisa ''nemili''....covek ima zdrav rezon ,opredljenje.....amerikanofilijaako ti to ne igra u srcu vrati tu Zelenu kartu i pravac ZELENI VENAC......
Staro 20.11.2009, 01:32
dejancic's Avatar
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik united 777 Prikaz poruke
Citam,citukcam vashe postove i zastadoh kod postova naseg ''profesionalca'' ''Dejancica''.Pa ti si covece bio u USA ti sigurno znash kako izgleda NYC,LA...kako se pravi profit,verovatno ga i ovde pravish u nekim od soba Beogradskih solitera.Covece pa sta ce tebi Green card.Ti si to prevazisao.Vidim znash sve serije napamet, koje se daju u USA...mora da ih tajno gledash kad mislih o njima da su djubre.Tebi je verovatno iz nekog straha ili neke druge negativnosti Amerika nije bash naj jasnija.Nikad nisi bio tamo a vec si zauzeo prgav stav.Onaj dobro poznativ stav o pametnim Srbima i glupim Amerima.Burazeru USA morash da obozavash,skapirash,uvazavash,cenish.....da imash vishe ciljeve a ne da filozofirash.i dobro ti napisa ''nemili''....covek ima zdrav rezon ,opredljenje.....amerikanofilijaako ti to ne igra u srcu vrati tu Zelenu kartu i pravac ZELENI VENAC......
Prvi post i vec cemo te predloziti za forumasa meseca Tri bambija za tebe...

Mozda bi ti bilo pametnije da prestanes da ''cituckas'' i pocnes ozbiljno da citas posto ti za sada bas i ne ide
Staro 20.11.2009, 01:34
dejancic's Avatar
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Citam,citukcam vashe postove i zastadoh kod postova naseg ''profesionalca'' ''Dejancica''
Nisam jos uvek, ali bicu profesionalac, imam takve nacitane kao ti da na njima vezbam...
Staro 20.11.2009, 01:40
dejancic's Avatar
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Pa ti si covece bio u USA ti sigurno znash kako izgleda NYC,LA...kako se pravi profit,verovatno ga i ovde pravish u nekim od soba Beogradskih solitera.Covece pa sta ce tebi Green card.Ti si to prevazisao.Vidim znash sve serije napamet, koje se daju u USA...mora da ih tajno gledash kad mislih o njima da su djubre.Tebi je verovatno iz nekog straha ili neke druge negativnosti Amerika nije bash naj jasnija.Nikad nisi bio tamo a vec si zauzeo prgav stav.Onaj dobro poznativ stav o pametnim Srbima i glupim Amerima.Burazeru USA morash da obozavash,skapirash,uvazavash,cenish.....da imash vishe ciljeve a ne da filozofirash.i dobro ti napisa ''nemili''....covek ima zdrav rezon ,opredljenje.....amerikanofilijaako ti to ne igra u srcu vrati tu Zelenu kartu i pravac ZELENI VENAC......
Nazalost nisam bio, ali ako Bog da ici cu. Za profit se ne zalim, ali uvek moze bolje. Iskren da budem serije dosta poznajem tu si me provalio totalno. I mozda mi i ne treba GC, ali sta ces kad sam halapljiv, pa cu je ipak iskoristiti, ako ti nemas nista protiv. Najjasnija se pise zajedno. Prgav stav sam dobio rodjenjem, a nadogradio sam ga odrastajuci u beogradskim soliterima. Nisam ti burazer. Hvala na dobronamernom savetu, ali ja cu ipak probati i u USA da filozofiram, pa sta bude. Dobro mi on napisa, ali ja glup, pa mi i dalje nije jasno... I sta ima na zelenjaku, nisam jos od srednje visio tamo?
Staro 20.11.2009, 01:42
united 777 united 777 je offline
Drug član

Datum prijave: 20.11.2009
Nepromenjeno

Slushaj malisha ,Ti si taj bambi sa teglama-naocarima koji tumaci USA,i prodaje ljudima filozofiju tate i mame.Ja nisam nikakav bambi nego matori dripac koji je pola zivota proveo u zemlji u kojoj ti nikad neces biti..eventualno ispod neke crte...pusti ove mlade konkretne ljude da mashtaju o svemu.....idi gledaj neku seriju
Zatvorena tema

Pravila pisanja